ZEVS Forum

Splošna debata o načinu izbora fotografije meseca

Začel/a gregach, 02. Oktober 2013, 08:00:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Torej ne.
Oh, kako smo strogi in striktni, pa prijazni-še odgovora ni bilo....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

ŠTROMAR

Citat od: ŠTROMAR dne 04. September 2013, 20:56:43
Fotografije nastale v septembru 2013 lahko dodajate v to rubriko do 1. oktobra 2013 do 24.00.

Veljalo je za vse enako, časa je bilo cel september + 1 dan v oktobru!

Citat od: gregach dne 02. Oktober 2013, 08:00:03
Torej ne.
Oh, kako smo strogi in striktni, pa prijazni-še odgovora ni bilo....

Lepo prosim, da se takšnih komentarjev v prihodnje vzdržiš!

gregach

Citat od: ŠTROMAR dne 02. Oktober 2013, 08:06:56
Veljalo je za vse enako, časa je bilo cel september + 1 dan v oktobru!

To je res. Čeprav ne vidim smisla, da se pred koncem meseca objavlja fotke, saj nikoli ne veš, kdaj bo še kaj zanimivega na nebu.

Citat od: ŠTROMAR dne 02. Oktober 2013, 08:06:56
Lepo prosim, da se takšnih komentarjev v prihodnje vzdržiš!

Ne vem, kaj ne narobe s tem komentarjem. ??? Lahko bi bil malo bolj prijazen in vsaj odgovoril!
Glede strogosti in striktnosti pa samo 1 primer:
Citat od: ŠTROMAR dne 03. September 2011, 13:16:12
Tole sta prestavljeni @max-ovi fotki:

#1 Sončni zahod-1

#2 Sončni zahod-2

Se opravičujem, ker se je tema nasmetila, ampak mi je dvignalo pritisk, ker še odgovora nisem dobil.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

ŠTROMAR

Poglej @gregach.
Očitno imaš resne probleme s temi fotografijami meseca tule na forumu, saj enkrat želiš oddajati fotke izven predvidenega časa, drugič te moti način izbora fotografije meseca - tema koledar ZEVS2013.
Sprijazni se, da so bila pač pravila postavljena zato, da se jih držimo in res ni nobene potrebe po komentarjih v stilu Oh, kako smo strogi in striktni, pa prijazni-še odgovora ni bilo....

max

Citat od: gregach dne 02. Oktober 2013, 13:38:44

Ne vem, kaj ne narobe s tem komentarjem. ??? Lahko bi bil malo bolj prijazen in vsaj odgovoril!
Glede strogosti in striktnosti pa samo 1 primer:

Citat od: ŠTROMAR dne 03. September 2011, 13:16:12
Tole sta prestavljeni @max-ovi fotki:

#1 Sončni zahod-1

#2 Sončni zahod-2

@Gregach, ti dve fotki sta bili prestavljeni v naslednji mesec, ker sem bil prepozen za avgust!(kot pri tebi). Res pa je, da sta bili posneti konec Avgusta in ne Septembra(kar pa sem tudi omenil) :shrug:  

stog

Nikjer nisem zasledil, da bi bilo kje zapisano kakšno pravilo o omejevanju geografskega območja od koder morajo biti fotografije.
Ne bi bilo slabo razmisliti o tem.
Teoretično bi se lahko zgodilo da bi koledar imel same fotografije Andov, Himalaje, Afriških sipin, Kalifornijskih razpok suše, neviht nad Grškimi otoki ali kakšnih drugih območij, ki se ne bi mogle meriti z "našimi" in bi takšne fotografije zagotovo zmagale, če bi jih kdo objavil.
A samo jaz razmišljam enako? :icon_question:

medovreme

Geografske omejenosti ni. Velika večina poslanih fotografij je iz Slovenije, izredno malo pa iz neposredne okolice, še manj pa na primer iz daljne tujine (imeli že nekaj primerov).
Trenutno se mi osebno (še) ne zdi smiselno, da bi omejevali fotografije glede na kraj nastanka.
Sam imam cel kup fotk iz tujine (Iran, Burma, ZDA, Indonezija, etc.), vendar sem se "samoomejil" na Slovenijo in večina avtorjev mislim, da dela podobno. Če pa kaka fotka pride iz tujine, pa niti ni težava. Res pa je, da bi bilo za razmisliti, če bi se trend fotk iz tujine (recimo daljne tujine) abnormalno povečal; vendar mislim, da kakšne velike bojazni glede tega ni.

lp, marko
Kaj je na obzorju?