ZEVS Forum

Nova vremenska napoved

Začel/a piskec, 30. Avgust 2012, 14:08:12

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

piskec

Obeta se nam huda konkurenca, tujci stopajo v vas!

http://www.24ur.com/ekskluziv/film_tv/s-tako-tocnimi-podatki-vas-dez-ne-bo-presenetil.html

Jih - Blaž Šter, Katja Kozjek, Aleš Satler, Veronika Hladnik - kdo pozna?

max

Ne poznam, je pa to po sistemu vseh teh množičnih računskih modelov, ki po krajih dajejo napoved, ki se spreminja na 6-12 ur.
Bomo videli, če se jim bo poleg tega še dalo napenjati možgančke za TV

ŠTROMAR

Kaj pa Z A K O N  O METEOROLOŠKI DEJAVNOSTI (ZMetD) - http://www.uradni-list.si/1/content?id=73307  :icon_question:

Oblak69

Štromar, si me prehitel, pa vseeno:

Hkrati bo bogatejša ikonografija, s katero bodo lahko gledalci pozornejši na opozorila (poledice, poplave, požare, meglo, vročino)

Si pa dost upajo  :icon_arrow:

8. KAZENSKE DOLOČBE

36. člen

(prekrški)

(1) Z globo od 100.000 do 30.000.000 tolarjev :icon_lol: se kaznuje za prekršek pravna oseba če:

1. nepooblaščeno opravlja naloge državne meteorološke službe (tretji odstavek prvega člena in drugi odstavek 10. člena);

1. člen
[/b]
(3) Pripravo in posredovanje verodostojnih meteoroloških informacij, ki so potrebne zaradi varstva okolja in varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter okolja, varnosti prometa, obrambe države, mednarodnega sodelovanja na področju meteorologije in drugih nalog države ali občin v javnem interesu, zagotavlja država, izvaja pa jo ministrstvo, pristojno za meteorologijo (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo), kot državno meteorološko službo.

9. je v javnih medijih objavila meteorološki izdelek, ki ni bil označen na predpisan način (prvi odstavek 28. člena);
(1) Meteorološki izdelek o vremenskih in podnebnih razmerah, objavljen v javnih medijih, mora biti označen s podatkom o osebi, ki je meteorološki izdelek izdelala, in z navedbo poglavitnega vira meteoroloških podatkov, na podlagi katerih je bil izdelan.

10. je kot meteorološko opozorilo objavila meteorološko informacijo, ki jo ni izdelala državna meteorološka služba (drugi odstavek 28. člena);
(2) V javnih medijih se lahko objavljajo le tista meteorološka opozorila, ki jih je posredoval izvajalec državne meteorološke službe.

p.s.
Al nismo nekaj njih srečali na poletni meteorološki šoli  ;)

max

Citat od: Oblak69 dne 30. Avgust 2012, 15:42:27
Al nismo nekaj njih srečali na poletni meteorološki šoli  ;)

Lluka v akciji  ;D :buttrock:

snowflake

v večji meri se gre le za novejšo , boljšo grafično podobo ki jo krmilimo z ir touch zaslonom, na začetku sicer z klikerjem, ker "vremenarji" še niso vešči programa, je pa le ta izredno dober in prijazen uporabniku... :icon_wink:
....glede zakona pa, dokler bo možno v stavek vriniti "mogoče ali možnost" nima ta zakon nobene veljave....
Snow4All!

filak

Izpod foruma je javna objava amaterskih (ki jo lahko vidi vsakdo) Zevs napovedi...slikovno kot tudi tekstovno.
a to se pa sme?

Oblak69

Saj mi nismo javni medij (smo le amaterji) in ne izdajamo opozoril :icon_banned:

filak

Citat od: Oblak69 dne 30. Avgust 2012, 17:52:14
Saj mi nismo javni medij (smo le amaterji) in ne izdajamo opozoril :icon_banned:

Malo prešlataj zakon...

Domček

Citat od: 24 ur
Pri tem so omogočene specializirane točkovne napovedi za več kot 50 krajev po Sloveniji ter nekaj deset v naši okolici. "Ne gre za modelske napovedi, ki so običajno splošne in lahko zgrešijo, pač pa za napovedi, ki so izračunane za posamezen kraj," poudarja Oštir.

Uh... to bodo ljudje jezni, ko njihove natančne napovedi za posamezen kraj ne bodo napovedale kakšne lokalne plohe ali nevihte, ki se bo zgodila. :icon_mrgreen:

zelva

Ne gre za modelske napovedi..... gre za izračune....

Po to je tipični 24kur... Sej itak ljudje ne vejo.  Če bi to uvedli na TVSlo, kjer bi bil zadaj Aladin+ ECMWF, ki ga mi ne vidimo +izkušnje bi bilo drugače.

Nikjer nisem zasledil kateri model uporabljajo: GFS, ECMWF, Aladin??? Če pa dejansko sami napovedujejo me pa zanima ali imajo kaj več informacij kot mi?

snowflake

še ena informacija; vsi podatki se povzemajo po arsu, so mi rekli....
Snow4All!

Tržičan

Jaz poznam Blaža Štera, moj dober prijatelj in študent meteorologije. Aktiven je tudi na Slometeo forumu.

Lp, Nejc

max

Citat od: filak dne 30. Avgust 2012, 17:57:15
Malo prešlataj zakon...

Bi bilo dobro da ti malo prešlataš ZEVS-ova obvestila in pojasnila......nedolgo nazaj si spraševal o tem......  :icon_kava:

filak

Citat od: max dne 30. Avgust 2012, 20:01:11
Bi bilo dobro da ti malo prešlataš ZEVS-ova obvestila in pojasnila......nedolgo nazaj si spraševal o tem......  :icon_kava:
Zanimivo.