ZEVS Forum

Meteorološka postaja Lesce

Začel/a gandalf, 15. Avgust 2012, 19:09:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gandalf

Danes ob obisku modelarskega mitinga v Lescah sem zagledal ARSO vremensko postajo  :icon_wink: Zato sem malo poslikal zadevo  :icon_wink:

Serpentinšek

Dobra zadevščina  :)   Pa tudi lepa lokacija.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

lesce

v nadaljevanju ti podajam odgovor Gregorčiča :
Spoštovani,

V Lescah nimamo več opazovalca, na voljo so le podatki samodejne merilne postaje.

lep pozdrav
Branko Gregorčič

p.s. kako sedaj dalje..očitno nismo več zanimivi za ARSO...

medovreme

@lesce

V kolikor ste še zainteresirani za honorarno delo opazovalca se obrnite na spodnji e-naslov (glej link):

http://forum.zevs.si/index.php/topic,6159.0.html

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

Lentus

Le kar, ne bo ti žal. Boš imel kar nekaj novega za videti in se novega naučiti :icon_wink:

lesce

Citat od: Lentus dne 12. Januar 2016, 21:37:14
Le kar, ne bo ti žal. Boš imel kar nekaj novega za videti in se novega naučiti :icon_wink:

se povsem strinjam...opazujem vreme in beležim že 27 let....sedaj pa mislim, da je čas za korak naprej na strokovnosti:) ta teden naj bi me kontaktirali...pa da vidimo kako in kaj. je pa žalostno kako se je vreme v lescah in okolici v zadnjih 15 letih spremenilo..neverjetno. vem pa samo to...da velika noč bo definitivno bela.

lesce

Danes končno dogovor o novi lokaciji v središču Lesc, in sicer pri meni doma. Tako da bo poročanje zopet ažurno. Hvala vam .Bom pa pripopal slikice.

brežičan

Citat od: lesce dne 22. Januar 2016, 14:56:57
Danes končno dogovor o novi lokaciji v središču Lesc, in sicer pri meni doma. Tako da bo poročanje zopet ažurno. Hvala vam .Bom pa pripopal slikice.

Citat od: gandalf dne 15. Avgust 2012, 19:09:16
Danes ob obisku modelarskega mitinga v Lescah sem zagledal ARSO vremensko postajo  :icon_wink: Zato sem malo poslikal zadevo  :icon_wink:

Citat od: lesce dne 12. Januar 2016, 15:21:17
Hvala, grem v akcijo

Zanimivo. So slike iz prvega posta v tej temi iz tvojega dvorišča/parcele?
Ker vidim, da si ravno danes mapisal post, da bo pri tebi postaja?

max

Gornje slike so od VP Letališče Lesce

Brežičan še enkrat pozorno preberi kaj je napisal v zadnjem postu, mogoče boš kaj opazil...... :P

brežičan

Se pravi bodo oz.so v Lescah dve Arso postaji? Oziroma tista prva ni od Arsa?

max

Ja po vsej verjetnosti bodo sedaj dve.....ta na letališču je tudi AVP

Tako bi morali narediti tudi v Celju, ker ta obstoječa je povsem izven Celja....če dam grobo primerjavo z LJ, je tako, kot bi za LJ merili temperaturo v Trzinu, ali pa kje na Brezovici, kar pa ni realno  :P

lesce

V Lescah trenutno deluje ena avtomatska postaja od ARSO (slike v prvih postih) ki je nastanjena na letališču Lesce.
Druga postaja, ki bo prav tako od ARSO ,vendar ne avtomatska pa bo nastanjena pri meni (prejšnja lokacija je bila v Hlebcah,cca. 300 m SZ od letališča. Nova lokacija pa bo v samem centru Lesc.

lesce

V četrtek ARSO dokočno postavi celotno postajo..tako da...če bo vse po sreči bodo Lesce od petka dalje zoept IN :buttrock:

lesce

DANES JE ARSO POSTAJA V LESCAH ZAČELA DELOVATI IN SE ŽE ODDAJAJO PODATKI...vendar je ptorebno malo popraviti ker piše Letališče Lesce, kar pa ni res.
Nadmorska je točnih 504 m.n.v.
Slike sledijo, ko ARSO prinese še ostale termometre in zamenja hidrograf:) ki je že crknu:) Postaja pa je bila premaknjena iz Hlebc.
Obenem pa se menimo tudi za področje fenologije.
Sodelovanje z ARSO je preko podjemne pogodbe, opazovalca sva 2, tretji še pride na učne urice:) Podatki se oddajajo ob 7 in 13 uri, beleži pa se tudi ob 21 uri.