ZEVS Forum

Supercelica, Kozjasnko&Obsotelje, 29.7.2012

Začel/a gregach, 29. Julij 2012, 22:18:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Še zmeraj ne morem verjeti kako me je presenetila tale nevihta. Okrog 17:15 ko sem šel v hišo, je nevihta, ki je potovala od zahoda proti meni že razpadala, tako da nisem pričakoval nič posebnega.

Nato se lepo zleknem pred TV in gledam OI, zunaj le malce grmi, Lisca ne dela,  še vedno mislim da ne bo nič posebnega.... Nato pa se ob 17:45 le odpravim ven.. in šok lep shelf cloud, slikano proti Z:

Radarska slika takrat:

Hitro skočim na motor in koliko gre, se odpravim na boljši razgled. Naslednje slike so posnete med 17:51 in 17:57 proti JZ-Z-SZ. Poleg tega da sem bil pozen, je ogromno slik tudi precej motnih, ampak nekaj se bo vseeno videlo. Glede na potencial celice je tole res čejs za pozabo. :banghead:
Na levi strani shelf, ki je dobesedno drsal po tleh:

Bolj na desni, proti SZ, pa wall cloud  :icon_question::

Spet malce na desno proti wall-u:

Še zadnja panorama v naglici, brez stativa, zato tudi najbolj meglena:

Radarska slika 2-3 min zatem, ko je bila posneta zadnja fotka:

In pa ko se je Lisca spet prebudila, 22-23 min za zadnjo fotografijo:

Ko me je nevihta prehajala je zapihal močan veter do 54 km/h (ws2350), padlo pa je 9,8 mm dežja.

Po prehodu nevihte pa so se pojavili še lepi mamatusi:

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

šetor

medovreme

Kaj je na obzorju?

mat89

Odlično,res lepa supercelica  :praise: :praise: :icon_wink:,pri nas že dolgo čakam na tako fotogenično nevihto :icon_cry:

malamut

Včeraj po 14 dneh dopusta na poti proti domu, me je vreme res lepo pozdravilo. Ta celica nas je dobila malo naprej od Brestanice (proti Sevnici), zelo močan naliv, vmes za kakšne 3 mitute tudi toča do velikosti lešnika. Vidljivost nična. 8)

Mraz

Odlično  :icon_wink:

Pri nas pa brez posebnih struktur  :shrug: no, edino shelf je nastal  :buttrock:

Astra

Gregor, ma enkratne fotke, kakšna celica. Odlično.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si