ZEVS Forum

Lokalna napoved temperature

Začel/a .sonček., 12. April 2012, 18:35:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

.sonček.

Se da mogoče napovedat, pogled kako zanesljivo karto, kolk bi bila temperatura pri nas v okolici Šentjošta na nadmorski 700 metrov. Recimo dovolj bo za v naprej 12 ur ali manj za jutra torej zanima me minimalna temperatura....Hvala
Brez vremena ni življenja.

Oblak69

Najbolje se boš lahko zanesel nase ob hkratnem pregledu arso napovedi, vendar le če dovolj dobro opazuješ vreme v tej svoji okolici že dalj časa. Ob jasnih in mirnih nočeh ne moreš pričakovati na tvoji lokaciji najnižje temperature, ki jih je podal arso za celotno Slovenijo, ampak ker smo bolj na odprtem predelu in izven inverzije je ponavadi tista najvišja številka najbolj verjetna ob napovedi najnižjih jutranjih temperatur.

Jaz veliko pomagam s tem: vertikalni časovni presek

gregach

Kako pa prideš na meteo.si do tega časovnega preseka?
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

.sonček.

Minimalno imam skoraj isto kot ti.

Oblak69 ti imaš ob 20:33 7.6°C, jaz pa 7.5°C navadni ter elektronski 8.1°C....Katarina ob 20:00 8.3°C.

Napoved
Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8

Mislim, da ne bo tako nizka pri nas. Bom videl, kolk bo termometer zabeležu minimalno.

Zevs: 4
Arso: 2
Meteo:5

Oblak69

Citat od: gregach dne 12. April 2012, 20:10:36
Kako pa prideš na meteo.si do tega časovnega preseka?

1. Klikni http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/

2. Izberi: Napovedi meteoroloških modelov/klikni Produkti modela ALADIN/SI - nov prikaz

3.Izberi Modelska napoved/Aladin: časovni presek/ Klikni Temperatura in relativna vlaga

.sonček.

Oblak69

Citat od: .sonček. dne 12. April 2012, 20:30:11

Napoved
Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8

Mislim, da ne bo tako nizka pri nas. Bom videl, kolk bo termometer zabeležu minimalno.

Ponoči se bo nekoliko pooblačilo, se pa veter počasi umirja.(tu pri nas ponoči skoraj vedno vsaj malo pihlja).

Jutri zjutraj se tu pričakuje temperatura okoli 6 °C

EDIT:
Citat od: .sonček. dne 12. April 2012, 20:38:02
Saj ima nad sliko za kliknit.
Ima, ima, a marsikdo do tu ne zna priti.

Drugače pa je recimo na VP spodnji Zaplani, kjer je podobna višina kot tu in prav tako na odprtem, a tam v jasnih nočeh večinoma piha hladen prizemni veter iz vzhoda, natančno po ljubljanskem barju navzgor proti Vrhniki in tu se ob dviganju še dodatno ohlaja, dočim nas ta vpliv prizemnih vzhodnih vetrov ne doseže več, saj so smeri vetra tu drugačna

.sonček.

Jaz imam jutranjo še višjo kot ti. +1

gregach

Robert hvala. 1. in 2. korak sem vedel samo 3. nisem znal poiskat......
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

.sonček.

Oblak69

Citat od: Oblak69 dne 12. April 2012, 20:45:54

Jutri zjutraj se tu pričakuje temperatura okoli 6 °C

Tu pri meni Tmin 5,6 °C   :icon_wink:

.sonček.