ZEVS Forum

Vremenska postaja-Stara Vrhnika

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:07:30

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Froš

Zadnjič sem testiral tako da sem prevrel vodo (da je izhlapevala para) in postavil posodo pod njega, in je prišel do 75%, res pa da se mi ni dalo kaj predolgo držat tistega vročega lonca spodaj.. Bom poskusil še s krpo.
WMR 928-NX

joze

@Frošek, meni je resnično žal,da imaš takšne težave, jaz teh težav nisem imel. :shrug:
Če si opazoval mojo stran si videl, da je postaja delovala brez posebnost...

Froš

Pa saj te ne krivim... se zgodi, kaj naj rečem  :icon_wink:

Nevem ali zafrkava ali ne, samo glede na to da nima nihče drug nikoli vlažnosti okrog 20% bi rekel da je senzor fuč..

EDIT: jaz tega je****ga senzorja res ne razumem več. Prevrel sem nekaj vode da je izhlapevala para in s to paro malo ošlatal senzor.. Najprej je pokazalo 75%, nato 53%, potem 89% tu sem pa nehal...

Nevem kje je fora, ampak stvar me pošteno že živcira  :icon_evil:.. Bi bilo pametno zamenjat baterije v enoti in zadevo prestavit nekam drugam?! Ker ga ocitno tudi malo matra sprejem, ker skoraj vsak drugi dan mi riše črtice na konzoli, podatke osvežuje pa na 2 minuti približno..

Čudno mi je da temperaturo kaže tako kot treba, vlažnosti pa ne. Brezveze  :icon_cry:
WMR 928-NX

Pihe

Če ti je ob testu s paro, vlago pokazalo OK, bi pa res lahko bile baterije slabe.Ali pa mogoče kontakt med senzorjem in transmiterjem?Koliko stran pa imaš konzolo od transmiterja? :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Froš

vec kot 10m sigurno ne, a so vmes stene, več njih... Menjal baterije, isto  :icon_sad:

WMR 928-NX

joze

Astra

Sosed, tole je verjetno problem slabega signala. Prestavi senzorje začasno na dvorišče in nekaj metrov od postaje in glavo pokonci. Test ti bo hitro odgovoril, da je verjetno v tem razlog.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Froš

Hja, senzor mam trenutno 2m stran, torej na okenski polici...
ws2300 58%
wmr     53%

Ampak sem opazil da se zadeva nekaj "cajta", vsaj ena svetla luč na koncu predora!!

EDIT: Nebom še preveč hvalil zadeve, ampak vidim da imajo baterije očitno kar velik pomen, saj sem jih trenutno spet zamenjal, z že tretjimi, in je stvar očitno prišla k sebi  :icon_biggrin:  bomo pa videli kaj bo spet ko nesem stvar na svoje mesto, upam da bo ok, za danes bo pa ostalo na polici.

šola za drugič  :icon_wink:
WMR 928-NX

gradiščan

Citat od: Frošek dne 26. Julij 2008, 19:11:42
Hja, senzor mam trenutno 2m stran, torej na okenski polici...
ws2300 58%
wmr     52%

Ampak sem opazil da se zadeva nekaj "cajta", vsaj ena svetla luč na koncu predora  :icon_biggrin:

Očitno je težava samo v brezžičnem prenosu, slabih akumulatorjih in še kakšna elektro motnja okoli tebe.

Froš

Evo , poštimano, zdaj lahko rečem da je postaja popolna  :icon_biggrin:
Hvala za pomoč in podporo  :icon_wink:

Grem na pivo  :icon_biggrin:
WMR 928-NX

max

Froš

Se bom raje posipal s pepelom, ker maša utegne bit problem  :icon_haha:

A kdo ve kako je z tisto nastavitvijo v wswinu, za katero sem pisal nekaj postov višje ?
WMR 928-NX

Froš

spet ista težava... naj gre nekam  :icon_exclaim:
WMR 928-NX

Vreme

Pri meni je bila podobna težavica,konzolo sem namreč imel preblizu računalnika. Ko pa sem prestavil konzolo meter stran od računalnika, pa je začel delovati brezhibno in tako je še danes. Torej preveri morebitne motnje, mogoče je problem ravno v tem!!

max

Citat od: Frošek dne 27. Julij 2008, 12:29:47
spet ista težava... naj gre nekam  :icon_exclaim:

Kontakt spray, pa našpricaj vse kar se sveti v oddajniku, pa na kabelski konektor ne pozabi. Jaz sem tako naredil z dežemerom in anemometrom, ko sem dobil postajo od @Piheta  :icon_rolleyes:  zdaj pa vse dela ko urca, prej ga je pa vse sral :icon_exclaim: sem bil raje tiho, da ne bi @piheta dražil :icon_lol:(no, bo pa zdaj zvedel :icon_rolleyes:)
Zna biti kar nerodna zadeva :icon_rolleyes:

Jaz sem zamenjal vse baterije vključno z akumulatorčki, pa pri takih zadevah se ne splača gledati na cente  :shrug: takšno je moje mnenje :icon_rolleyes: