ZEVS Forum

Velikani na letališču Jožeta Pučnika

Začel/a paradolf, 27. Avgust 2007, 13:02:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

JaniS

Sem danes nekje bral, da imajo težave s ptiči, tudi kanje so med njimi, to je pa že kar "velik" ptič . . .  :icon_mrgreen:

Neurje

Ja ptiči so vedno bili prvi na nebu in vedno bodo.  Njim se bomo težko izognili, na žalost. So določeni načini za preganjanje ptičev a je v velikih primerih to bolj kratke sape.

sasolaguna

Danes sem na Brniku videl Boeing 767 letalske družbe Iran Air!! Nisem vedel da sploh lahko letijo k nam....

Neurje

Citat od: sasolaguna dne 08. Oktober 2013, 18:08:07
Danes sem na Brniku videl Boeing 767 letalske družbe Iran Air!! Nisem vedel da sploh lahko letijo k nam....

Hmmmmm..... v kolikor jaz vem letijo z Airbusi in to Airbus A 300 ali pa A 310. Samo z tema dvema verzijama letijo v Slovenijo. Ni pa to ne redna potniška linija in ne cargo. Pride samo dotočit gorivo ko se vrača v Teheran.

sasolaguna

Ja sj možno da je bilo to..mam še slikco.Pač twin engine, po 4 gume pod vsakim krilom,spredaj pa 2.Ja sej ni mel okna,tako da je bil cargo. No sploh nisem vedel da točijo gorivo pri nas, zanimivo...

edit: preveril slikco, ima okna, torej je potniško.

medovreme

Pozdravljeni!

Tako kot je rekel Neurje, IranAir (airbus), ki dotaka gorivo (prej so to počeli v Beogradu, sedaj v Ljubljani). Glede na relativno pogosti obisk Irana z moje strani, bi mi tale linija še kako pasala. Ga pa večkrat vidimo zavijati, ko fotkamo kakšne nevihte na Mengeškem polju :)

lp,

Medovreme
Kaj je na obzorju?

sasolaguna

zanimivo! Bi pa bilo zelo zanimivo videti tudi kakšno reportažo iz Irana,nenazadnje o tej skrivnosti državi ne vemo dosti,razn v povezavi s teroristi  je v medijih tudi ne omenjajo kaj dosti.

Neurje

Kako misliš reportažo?? O čem , o življenju ljudi , navadah , kulturi  ali kaj posebnega .

kuncci

Jaz bi pa raje videl kakšno fotko teh letal iz letališča JP, kot pa reportaže tretjega sveta...kmalu bomo tam....zato pa jih raje ne berem in gledam :)
Gremo @neurje, ti si od tam, pripni kakšno fotko letal, pa lp
VREMENSKO OBČUTLJIV

medovreme

Citat od: sasolaguna dne 12. Oktober 2013, 17:13:14
zanimivo! Bi pa bilo zelo zanimivo videti tudi kakšno reportažo iz Irana,nenazadnje o tej skrivnosti državi ne vemo dosti,razn v povezavi s teroristi  je v medijih tudi ne omenjajo kaj dosti.

OFF TOPIC:

Če te zanima kaj več, potem vabljen 20. 11. 2013 ob 18h v Knjižnico Otona Župančiča v Ljubljani (več, če te zanima, pa po ZS, da ne smetimo po temi).

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Neurje

:icon_wink:

Živjo  za tiste ki vas zanimajo letala takšna in drugačna :  7,11 in 8,11  bomo na našem letališču gostili največje tovorno letalo na svetu maria 225 antonov ki pride po 135 ton težak tovor. Ostalo sporočim kasneje.

To je to letalo:

http://www.airliners.net/photo/Antonov-Design-Bureau/Antonov-An-225-Mriya/2327866/&sid=5c7fe550384d95733a3073ab542362b9

paradolf

Super!
Kdaj pa boš izvedel za točno uro prihoda?
Boš sporočil kak dan prej ali le nekaj ur prej?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Neurje

ales11

Prletu naj bi 7.11. med 8. in 9. uro zjutraj odletel pa 8.11. ob 15.00 uri (časi se bojo lahko še spreminjali). :icon_arrow:

ales11