ZEVS Forum

Napoved vremena [16.08-31.08.2007]

Začel/a TWISTER, 16. Avgust 2007, 08:57:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Padavine se na poti v notranjost Slovenije krepijo in upam da se do nas še dodatno. Nekaj sonca je bilo, da se je segrelo za nekaj stopinj, tako da je še nekaj energije na razpolago.
Raj je v naravi :buttrock:

Ciklon

stog

Ko bo tale umirjen dež nehal mu lahko pomahamo v slovo za nekaj dni.  :icon_exclaim:

Ciklon

Na Hrvaškem se pa padavine še dodatno krepijo in nastajajo nevihte, zaradi daljšega sončnega obdobja čez dan oz. več absorbirane energije.

Mamut

Zelo zanimiva situacija se dogaja v Genovskem zalivu, in če to pride preko Severne Italije k nam bomo imeli jutri zopet veselico. :icon_question:

walter76

Mislim,da večjih padavin vsaj do sredine prihodnjega tedna ne bo.
Danes bo večinoma delno jasno,zvečer in ponoči spet bolj oblačno a brez padavin.
Tako predvidoma na  bi se nadaljevalo nekje konca meseca(srede).
V torek je možna že ,kakšna ploha ali nevihta čez dan.
Temperature med 24 in 28.C
30.8 oziroma 1.9 pa lahko pričakujemo večjo spremembo vremena .
Pričakovati je  spet več dežja in padec temperature tudi do 10.C
Če se bo ta smernica uresničila potem bo poletnih tem ,definitivno konec.
Če pa le delno nekaj resnice v tem ,potem bo možno doseči še temperature do 26.C tudi po 5.9.
No mislim pa ,da bo letošnji september bolj moker od lanskega in hladnejši.
Tako ,da bi lahko bili prihodnji dnevi tja do 30.8 zadnji tako topli letos.
Prijatelj vremena !

blazek

Lahko da bo september zelo sušen in vroč. Podoben kot lanski. Kaj pa vemo kakšno bo vreme v naslednjem mesecu.

Mogoče se bo danes ali pa jutri kje še kakšna nevihta skuhala, kaj večjega pa res vrjetno ne bo.

Neurje

danes naj bi bilo vecinoma soncno vreme proti vecer se lahko na skrajnem severozahodu in na jugu pojavijo plohe ponoci lahko tudi ponekod po vzhodu drugje pa naj bi bilo oblacno vreme.

v soboto naj bi bilom se oblacno padavine naj bi se pojavljale na seveu slovenije drugje naj bi bila tudi soncna obdobja

v nedeljo naj bi bilo zjutraj se nekoliko oblacno nato na bi bilo soncno

TEMPERATURE

danes naj bi bile temperature od 20 stopinj na severozahodu pa tja od  24do 28 stopinj drugod po drzavi 
ponoci naj bi bile temperature od 15 pa do 20 stopinj

v soboto naj bi bilo se topleje kot danes temperature naj bi se v notranjosti  gibale od 28 do 30 stopinj na primorskem lahko kaksno stopinjo topleje ali dve
ponoci naj bi se shladilo tja od 13 do 20 stopinj se bodo gibale temperature ob morju do 24 stopinj

v nedeljo naj bi bile temperature podobne sobotnim

" pa da vidimo koliko sem falil "

Jernej

Glede na današnje vremenske znake smemo upati na lep in suh september in jesen na splošno sea star pregovor pravi:
"Po vremenu Jerneja se vsa jesen nareja". Slučajno imam tudi jaz danes god.

Neurje

medica

Po napovedi sodeč oblačnost, ki se sedaj nahaja nad italijo ne bo prinesla padavin sloveniji?  :icon_question:

Ciklon

Se mi zdi da oblačnost razpada pri povišanem pritisku nad nami.

Jernej

Ne vem, ampak, kot kaže zna tu pri nas v kratkem malo porositi. Se je iznad Furlanije privlekla ena oblačnost, ki ni tako nedolžna.

TWISTER

Citat od: Jernej dne 24. Avgust 2007, 11:02:58
Glede na današnje vremenske znake smemo upati na lep in suh september in jesen na splošno sea star pregovor pravi:
"Po vremenu Jerneja se vsa jesen nareja". Slučajno imam tudi jaz danes god.

hmmm kako naj ti verjamemo ko si že prvi dan falil :icon_lol:...oziroma a to pomeni da bo na obali deževen september drugod pa sušen... v teh pregovorih niso tega nikol opredelil :icon_haha:

fantje jaz osebno mislim da za vreme ne more nihče narest vzorca... sej lahko kdaj kdo zadane a to ne pomeni da zna napovedat, ker takrat ko ne je ponavadi tiho :icon_arrow:

ne vem zakaj arso vsaj malo ne spremeni napovedi glede na trenutno vreme :shrug:

Cumulonimbus

Citatfantje jaz osebno mislim da za vreme ne more nihče narest vzorca... sej lahko kdaj kdo zadane a to ne pomeni da zna napovedat, ker takrat ko ne je ponavadi tiho

podpis: TWISTER tak je nakateri napovedujejo vreme za več dni naprej kot vidiš tudi napovedujejo sezonske napovedu potem si jim pa slučajno "userje" zadeti in bodo najbol pametni na svetu kok znajo, da so zadel napoved ipd. mislim da ga ni človeka ki bi znal na podlagi dostopnih modelov napovedat vreme vsaj pribljižno natančno za en teden. nekateri pa vidim da se vstrajno borite premakniti to mejo, enega tedna pa čeprav zamanj. to je letelo na nekatere zelo zagnane začetnike, sami za sebe pa veste ali ste med njimi ali ne :icon_arrow:

vas bo izučilo vam povem :icon_wink:

lp

Član ZEVS :)