ZEVS Forum

Fotogenična nevihta na Mengeškem polju 8.6.2011

Začel/a MaRkUš, 08. Junij 2011, 19:39:30

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŽUPMART

Hm, kot kaže je bil superceličen severni del tega sistemčka in se tale wall nahaja na J delu te supercelice. Na hitro zgleda kot da se nahaja na območju, kjer bi po hitrem pregledu moral biti shelf cloud (spredaj, pred nevihto), vendar gre proti J nad Mengšem že za drugo nevihto, katere del ni ta wall cloud (ki pripada sevenješi nevihti). Za wall-om se vidi tudi svetlejše območje šibkejših padavin (dry slot?), na 2. (ter morda 7. in 8.) pa se najlepše vidi da se sistem deli na 2 nevihti.  :icon_wink:

paradolf

Huh prasička  :drool:
Brez da bi gledal komentarje sem takoj videl sumljivo Wall cloudu podobno zadevo. Domčkova animacija pa zadevo samo potrjuje. Lepa rotacija je vidna ni kaj.
Zdaj pa se sprašujem...ali je možno da je na fotkah od 6-8 tudi funnel na sprednji strani na sredini wall-a :icon_question:

Drugače pa je tole el clasico Mengeškega polja. Hvala Markuši :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MaRkUš

Bom dal zvečer približane fotke morebitnega funell clouda. Tudi meni se zdi sumljiv, a vendar nimam toliko znanja, da bi kar nekaj bleknil. :)

Aquatic

Tudi meni je takoj padel v oči @Domčkov time lapse. Lepo vidna rotacija. Si bo treba poleg fotoaparatov še kamere omislit. Markuši, vse pohvale za reportažo.
Davis Vantage Pro2

max

Citat od: ŽUPMART dne 08. Junij 2011, 23:23:01
Hm, kot kaže je bil superceličen severni del tega sistemčka in se tale wall nahaja na J delu te supercelice. Na hitro zgleda kot da se nahaja na območju, kjer bi po hitrem pregledu moral biti shelf cloud (spredaj, pred nevihto), vendar gre proti J nad Mengšem že za drugo nevihto, katere del ni ta wall cloud (ki pripada sevenješi nevihti). Za wall-om se vidi tudi svetlejše območje šibkejših padavin (dry slot?), na 2. (ter morda 7. in 8.) pa se najlepše vidi da se sistem deli na 2 nevihti.  :icon_wink:

In del tega sistema je verjetno prešel tudi nas.... :icon_question:
Panorama proti Zahodu, levi del je spodaj vidno rotiral

depeche

Pozdravljeni!

Sicer nisem vremenski ekspert, pač pa samo ljubitelj raznoraznih vremenskih pojavov in bi lahko (po mojem mnenju) potrdil funnel... Delam namreč v Lek Mengeš in imam iz laboratorija lep pogled na S in SZ... In ko se je nevihtna linija že skoraj povsem približala Leku, se mi je zdelo, da sem opzazil funnel.

toliko z moje strani :)

Lp, David

paradolf

Juretu Kavčiču je uspelo včeraj narediti fotografijo funnela SC v bližini Mengša. Bil je tako prijazen da je dovolil objavo za naš forum, za kar se mu iskreno zahvaljujem.
Očitno je bilo v spodnjih plasteh le dovolj veeringa za kratkoživost tega pojava.
Super in še enkrat čestitke za ulov  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mihaa

Vidim, da so danes nastali kar lepi posnetki raznih neurij!!  :icon_wink:

VREME, PROGRAMIRANJE, HOCKEY