ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 16.05. do 31.05.2011)

Začel/a Aquatic, 16. Maj 2011, 07:09:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Pri nas je nevihta pustila  5mm dežja. Vmes malo sodre.
So bile pa lepe razelektritve, a žal že med dežjem ker sem na polje prišel precej prepozno. Tokrat popoldnoma offguard  :icon_redface:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

tomoss

Tule na idrijskem se je po več kot enournem bliskanju le sproducirala nevihta, na začetku nekaj toče, drugače pa močan naliv. Zanimivo je to, da je bilo popolno brezvetrje dokler se ni ulilo. Razelektritev je zelo veliko. Precej nepričakovana zadeva.  :shrug:

rokec

po ''nevihti'' padlo toliko, da je cesta vlažna  :icon_mrgreen: bliskalo vsepovprek, parkrat zelo blizu, ostalo je pa švignilo mimo nas brez omembe vrednega, poraz. +18,5

Aquatic

Ravnokar sem se vrnil s fotkanja strel. V Hrašah, kjer sem se ustavil je rahlo padal dež, razelektritve pa na vse strani neba. Enkratno!!!

Trnje, Škofja Loka           

Podatki ob 0:30 uri
- oblačno, rahlo dežuje
- temperatura: 16,9°C
- temperatura rosišča: 15,8°C
- tlak: 1020,4 hPa, rahlo raste
- zračna vlaga: 93%
- brez vetra
- danes 0,5 mm padavin
Davis Vantage Pro2

Otzi

Lovrenc na Pohorju, 24.5., 23:50:
- oblačno, nevihta pojenja
- temperatura: 15,8°C
- temperatura rosišča: 15°C
- tlak: 1020,3 hPa, rahlo pade- zračna vlaga: 94%
- veter 1,6 km/h, sunki do 4,8 km/h
- večerna nevihta nalila 11mm

MINIMAX

Lj-Polje

pret.jasno
+12,9°C

ponoči malo pred polnočjo nas je prešel rob nevihte, ki je pustil 0,2mm dežja
MINIMAX
Lj-Polje

Neurje

acctual weather on 25,5,2011

16,2 °C
                                  Jasno in sončno , toplo za jutro in proti jugu nekoliko megleno, rahel veter

Hladen veter:    17 °C
Vlaga:    94 %
Rosisce:    15 °C

Veter:            4 km/h iz SV smeri
Sunki vetra:    -- km/h smer ---
Pritisk:           1022,5 hPa

Vidljivost:   do 30 kilometrov
UV:            indeks je 3-4 stopnje
Pojavi :      jih končno ne bo

Oblaki:
              oblaki z bazo na ----- metrih

Padavine:             včeraj popoldne po 18 uri manjša ploha
                           ponoči po 21 uri pa veselica z veliko bliskanja in precej razelektritvami,   ampak z zelo malo padavin
                           tako je padlo samo ( no neki je )  3 mm dežja;                   ... 1 dl vode

Sneg:                    snega ni

Slike strel pa mi niso bog ve kako dobro uspele, ker je očitno preslab fotič ker nima bulb funkcije in zelo težko potem lovim strele.
P.S.  če kdo ve kako mi kljub temu lahko uspe naj mi predlaga na zs. neki smo že debatiral o fotiču sx10 canon.

joze

Ravna pri Ligu, jasno. včeraj zvečer močne razelektritve,
vendar brez padavin.

Temperatura 21,3 °C
Min danes 16,6 °C ob 04:44
Rosišče 14,9 °C
Vlaga 67 %
Pritisk 1020,0 hPa, raste

mat89

jasno
T:21,1.C
Tmin:13,3.C
Včeraj zvečer padlo par kaplej,nevihta šla malenkost severneje.Je pa bilo veliko lepih razelektritev

Oblak69

Barje je po včerajšni nevihti ustvarilo jutranjo meglo, ki pa se je malo pred deveto razkrojila.

Jasno

T= 20,7 °C
Tmin= 13.7 °C ob 5:28
Vlaga= 77 %
Tlak= 1024,0 hPa
Veter povp. 1,6km/h, JV

dominikb

Včeraj zvečer do okoli polnoči ali še čez je treskalo in bliskalo kot za stavo, do 3h danes zjutraj pa je bilo še videti bliskavico proti morju, če sem gledal proti Krasu. Padavin je nekaj sicer bilo v obliki naliva,toda brez extrema. Danes ob 12h je v Novi Gorici :
temp : +29°C
vlaga ; 35%
veter : jugovzhod do okoli 20km/h
tlak : 1021 mb
oblaki : cumulus proti Alpam 2/8

krispy123

Pri nas je včeraj v prvi polovici noči kar močno na suho treskalo.Razelektritve so bile kar pogoste.
Bil je tudi močan naliv, z delci majhne toče.Torej lahko rečem prva močna nevihta v tej sezoni.
Tole se je ujelo v objektiv.

vremenar12

Nas pa je večerna nevihta obšla. Sprva je kazalo, da bi nas lahko dosegla, nato pa se je pomikala zahodneje od nas proti jugu. Tako smo Prleki in Prekmurci ostali brez dežja. Je pa se lepo videlo bliskanje.

Močnejše nevihte lahko na severovzhodu Slovenije pričakujemo v petek zvečer, ko Avstrijci napovedujejo predvsem za jugovzhod Štajerske     (območje Bad Radkersburga) možnost močnejših neurij s točo.

Trenutno je pretežno jasno in 22,7 stopinj Celzija.

Piha svež severovzhodni veter.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

wisky

Jasno in toplo.Temperaturo malo zmanjšuje veter, trenutni podatki so:
Temperatura:   24.3 °C
Rosišče:    12.6 °C
Vlažnost:   48%
Hitrost vetra:   6.4km/h /
Sunki vetra:   10.8km/h /
Veter:        VSV
Zračni tlak:   1021.6hPa
Padavine:   0.0mm

P.S. :  Sinočnja nevihta, ki je trajala  caa. 25 min , nam je nalila  kar 8,5 mm dežja.

Lp wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Lazic

Stranje pri Kamniku:
oblačno
T= 25,2°C
danes brez padavin, včeraj pa je v nalivu padlo 6,3mm dežja z malenkost primesi sodre. Light showa je bilo precej, večinoma pa je sekalo SZ (okrog Kamniškega vrha in Krvavca) ter zahodno od nas.