ZEVS Forum

WS 2800

Začel/a goldhorn, 24. September 2010, 11:58:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

goldhorn

Odločil sem se, da bom v kratkem šel v nabavo te postaje. Najprej sem se oziral za 2350, vendar me je postavitev in povezava senzorjev spravljala v težave. Pri tej poteka vsa komunikacija brezžično, senzorja za dež in veter pa imata sončno napajanje. Da se jo dobiti že za 200 + 20 evro. Poslastica je tudi povezava med postajo in PC - USB wireless interface.

WS2800

Imam pa eno (mogoče butasto) vprašanje za strokovnjake, sam sem namreč na tem področju bos  :banghead: . Ali bi se tisti USB wireless interface dalo priklopit direktno v ASUS Wireless WL-500GPV2 Router, o katerem je že tekla debata na forumu. Rad bi namreč imel povezavo na splet brez PC-ja. Kasneje pa je v planu nanj priklopiti še spletno kamero. Bi to šlo?

wisky

Na tvoje vprašanje ti morajo odgovoriti "stari" mački.
Katero boš imel vp ali La Crosse 2800 ali TFA Primus Solar-it , ki sta v bistvu enaki. Pojdi na link, ki sem ga napisal na VP tezno-Primus solar it in boš videl veliko o tej postaji.
Lp wisky

P.S. Tu je link:http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2087277_-primus-35-1099-it-tfa-dostmann.html
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

max

Citat od: goldhorn dne 24. September 2010, 11:58:09
Odločil sem se, da bom v kratkem šel v nabavo te postaje. Najprej sem se oziral za 2350, vendar me je postavitev in povezava senzorjev spravljala v težave. Pri tej poteka vsa komunikacija brezžično, senzorja za dež in veter pa imata sončno napajanje. Da se jo dobiti že za 200 + 20 evro. Poslastica je tudi povezava med postajo in PC - USB wireless interface.

WS2800

Imam pa eno (mogoče butasto) vprašanje za strokovnjake, sam sem namreč na tem področju bos  :banghead: . Ali bi se tisti USB wireless interface dalo priklopit direktno v ASUS Wireless WL-500GPV2 Router, o katerem je že tekla debata na forumu. Rad bi namreč imel povezavo na splet brez PC-ja. Kasneje pa je v planu nanj priklopiti še spletno kamero. Bi to šlo?

S spletno IP kamero bi šlo(vendar bi imel nonstop online), S postajo pa verjetno ne, ker vseeno rabiš en program, ki ti bo bral in zapisoval podatke iz postaje, razen, če lahko le tega naložiš/instaliraš v router :icon_question:

goldhorn

Citat od: wisky dne 24. September 2010, 15:15:49
Katero boš imel vp ali La Crosse 2800 ali TFA Primus Solar-it , ki sta v bistvu enaki.

Pozna ta postaja tudi angleščino? Oziroma vse kar pride zraven (navodila, programi,..) je le v nemščini?

fotr

Citat od: goldhorn dne 27. September 2010, 14:31:51
Mišljeno je bilo za nemško TFA.

Morda poznaš rek iz bivše Juge ." Isto sranje drugo pakovanje"

LaCrose,TFA ,Mebus ipd. ,vse to spada v isti prebavni trakt :bouncy:

wisky

Seveda imaš navodila za TFA tudi v angleščini, to ti lahko zagotovim ,ker imam takšno postajo jaz. Torej brez skrbi.
Lp Wisky :smash:

wisky

@fotr,
očitno ne ločiš jabolk in hrušk. Mebus niti približno ni  La Crosse 2800, še manj pa TFA Primus solar -it. Malo bolj si oglej splet, ti ne bo škodilo.
Lp Wisky

polo

@wisky,
@fotr je sigurno eden izmed boljših,če ne celo najboljših poznavalcev VP na tem forumu  :zaba:
Proti njemu si ti res zeloo majhen začetnik  ;)

No ja, vsak svojo hvali...in kritizira druge  :shrug:

fotr

Citat od: polo dne 27. September 2010, 17:14:26
@wisky,
@fotr je sigurno eden izmed boljših,če ne celo najboljših poznavalcev VP na tem forumu  :zaba:
Proti njemu si ti res zeloo majhen začetnik  ;)

@polo,hvala  :icon_redface: :icon_redface: :icon_redface: :beerchug:

ŠTROMAR

Kot po navadi, se spet prepucava in naklada levo in desno :icon_kavabanga:, namesto da bi postregli z dejstvi. Torej kratka primerjava: MODRO-slabost , RDEČE-prednost

WS2350                                                                                            Ws2800

ima                    RADIJSKO VODENA URA/FRANKFURT                 nima
15s                    ODČITAVANJE NOTRANJE T                            20s           
-9,9                   RAZPON NOTRANJE min T                              -40,0
30s                   ODČITAVANJE NOTRANJE VLAGE                       20s
-29,9                   RAZPON ZUNANJE min T                              -40,0
+69,9                  RAZPON ZUNANJE max T                               +59,9
30s                BREZŽIČNI PRENOS TERMO/HYDRO SENZOR           4,5s
30s                BREZŽIČNI PRENOS DEŽEMER                              6,25s
32s                BREZŽIČNI PRENOS VETROMER                            30s
8s                    POVEZAVA S KABLOM

99,99 EUR                      CENA                                           259,00 EUR

wisky

@polo,
vau.....torej zelenci na forumu nimamo "prava glasanja" in lahko samo poslušamo, ker smo zelooo mali palčki-začetniki. Hvala, v bodoče se bom raje takšnim debatam izognil, ker veljajo samo stari mački, zelenci pa smo nezaželeni. Hvala in lep večer vsem.
Wisky  :smash:

polo

@wisky,
ne vem kje si zasledil,da sem tebe oz. ostale začetnike imenoval zelenci, palčki?
Ne vem kje sem napisal, da (po tvoje zelenci) nimajo "prava glasanja" ?
In tudi ne vem kje sem napisal, da ste začetniki nezaželjeni?

Vidim, da pišeš kar nekaj na pamet...