ZEVS Forum

Popravilo vremenskih postaj

Začel/a jost, 22. Maj 2010, 10:55:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jost

Pozdravljeni

Zanima me če je kdo, ki bi lahko servisiral ws 3600. Celotna postaja deluje vendar ne dobiva zunanjih podatkov (niti preko kabla niti wireless). Bi prosil za kak nasvet ali kontakt

hvala

jost

Cimet

Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

ŠTROMAR

Citat od: jost dne 22. Maj 2010, 10:55:31
Pozdravljeni

Zanima me če je kdo, ki bi lahko servisiral ws 3600. Celotna postaja deluje vendar ne dobiva zunanjih podatkov (niti preko kabla niti wireless). Bi prosil za kak nasvet ali kontakt

hvala

jost

Ali si preveril kontakte konektorjev, baterije, kontakte za baterije?
Resetiranje postaje?

levjos

Pozdravljeni
Točno vrhnja težava se je danes pojavila pri meni. Zjutraj je oddajanje iz zunanje enote prenehala, oziroma je je kazala ob 7 uri zjutraj 10 stopinj, čeprav je bila -2.
Zamenjal sem baterije na konzoli in na zunanji enoti očistil vse kontakte pa zopet nič.
Notranja konzola ima dodatno napajanje še preko adapterja. Dela normalno ( bse podatke iz notranjosti kaže pravilno, le zunanja enota ne.
Vprašal sem na firmo kjer sem postajo kupil, vendar nobenega odgovora.
Kaj storiti?. A je možno kje nabaviti zunanjo enoto da ne kupujem novo?
A mi zna kdo svetovati?
Aja, postaja je WS 2350 stara eno leto in pol.

maty

Obujam staro temo.

Dobil sem nedelujoč senzor za dež (PCR 800 - Oregon Scientific). Notranjost je videti OK, toda kljub večkratnemu resetiranju in menjavi baterij, do bazne postaje ne pride signal. Ima kdo izkušnje, če se splača oz. ga je mogoče popraviti?

Poleg senzorja za dež, imam tudi senzor za veter (WGR 800 - Oregon Scientific), kateremu je toča poškodovala "smerokaz" in eno šalčko. Če ima kdo nedelujočega oz. omenjena dela, jih za primerno ceno kupim.

LP

hudi

Citat od: maty dne 12. December 2024, 11:08:52
Obujam staro temo.

Dobil sem nedelujoč senzor za dež (PCR 800 - Oregon Scientific). Notranjost je videti OK, toda kljub večkratnemu resetiranju in menjavi baterij, do bazne postaje ne pride signal. Ima kdo izkušnje, če se splača oz. ga je mogoče popraviti?

Poleg senzorja za dež, imam tudi senzor za veter (WGR 800 - Oregon Scientific), kateremu je toča poškodovala "smerokaz" in eno šalčko. Če ima kdo nedelujočega oz. omenjena dela, jih za primerno ceno kupim.

LP

ZS

max

Citat od: maty dne 12. December 2024, 11:08:52
Obujam staro temo.

LP

Imam starejšo postajo WMR 928NX, imam senzor oziroma posodo za dež in anemometer, oboje delujoče, tako da se pripelji do mene v savinjsko(bližina Žalca), pa dobiš gratis  ;D

Poišči na spletu, pa boš videl kako izgleda  ;D
Boš moral ugotoviti če paše križem ;)