ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.7. - 15 .7. 2007]

Začel/a Mamut, 01. Julij 2007, 07:58:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

Dejan

Jasno, T=  11.5*C, 90% vlaga, Pritisk: 1014.3hPa raste, oiha SZ veter 5m/s

Včeraj padlo 47.6mm padavin, minimalna temperatura je bila 8.3*C

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

paradolf

Citat od: Jernej dne 05. Julij 2007, 08:59:41
Citat od: URŠA dne 04. Julij 2007, 20:02:25
Za trenutek se je celo razsvetlilo.Skupaj 93 litrov padavin,temp.7,8°c..

Lepa količina za en poletni dan. Sreča, da imate jezero, ki vso to vodo prevzame.
Pri meni je dežemer zmeril 28 mm. Ker je od hiše odmaknjen le dva metra (od roba strehe 1,6m jugovzhodno, višinska razlika do strehe 4 metre), je v resnici padlo več, saj je veter marsikatero debelo kapljo, namenjeno v lij, odpihnil čezenj.

Torej bi bilo pametno zadevo premakniti za nekaj metrov če imaš seveda možnost :icon_smile:
Ja, zunaj je prekrasen dan. Nekaj ostankov nizke oblačnosti in modro modro nebo, ter svež zrak in nobene sopare. :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

alan

Pa vidljivost je tud dobra
13°C

zjutraj v Babnem polju 1°C :icon_wink:

alan

po Sloveniji se je zjasnilo, temperature rastejo

Kredarica 15 cm snega.

Planjava z nekaj snega

H2o

Včeraj je pri nas padlo 66.6 mm padavin. :icon_haha: Lepo je padalo in veliko grmelo. Ne daleč stran od hiše je strela poškodovala 2 smreki.
Tmin = 6.4 (ob 6.30), Trenutno pa 20.3°C.

Še ena slika sveže pocukranih Julijcev:

ŽUPMART

Tudi pri nas sije sonce, vreme je podobno kot na zgornjih dvah slikah. Je pa včerajšnji sneg na kamniškem sedlu precej pobralo...skoraj ga ni več. Včeraj je izgledalo tako, kot na sliki od H2o-ja.  :icon_surprised:

Lazic

Proti hribom se je precej stemnilo,trenutno rosi
20,1°C
Kot je rekel že župmart je sneg v hribih precej pobralo,kljub temu pa vrh Planjave ali Brane še vedno kaže lepo zimsko podobo.

andro

Nekaj se slisi, da naj bi na Dolenjskem bila toca (a nimam kaksnega konkretnejsega podatka), stemnilo se je pa ze kar tako pri meni doma kot tukaj v Trzinu. A ima Zevsov opazovalni community kaksne podatke o tem? Radar je seveda offline..

JaniS

Tele oblake je pa en s čopičem dodal  :clap:

alan

Lincolin je ravno sporočil da imajo neurje, poplavlene ceste. Tle tud grozijo grozeči oblaki. Dež je že začel padat. :icon_eek: Jošt je ornk zameglen

Cloudboy

Nevihta s točo(do 0,5cm debelo), 19.7°C, 65% vlaga

Gorazd

Mejte se radi

pero

v mojem delu je malo deževalo...je že mimo, nad kamniško-savinjskimi alpami pa je zelo zelo temno spet in kot kaže prihaja še nekaj močnejšega...zanimivo, danes bi moglo biti malo bolj umirjeno...
pa lep pozdav

Ledeni

Tudi v takem zraku so možne močne nevihte s točo. Tudi pri meni se je pooblačilo, že dve uri opazujem nevihtni oblak nad Belo Krajino, nekje nad polotom mora biti.

Sicer pa sem včeraj dobil 50,5 mm dežja.

Cumulonimbus

pri meni močan naliv in se še krepi, na trenutke piha močan veter ocenjeno okoli 30k/h bo pa po celici S od mene pdalo kar veliko padavin :clap:

bomo videli

lp
Član ZEVS :)