ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bohinjska Češnjica

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 11:51:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

urša

Testiral sem iz lastnega "firbca",ker imam dovolj raznih sumničenj v nas "amaterje"  :suspicious:
Uradni podatek za Boh. Češnjico je kakršen pač je .Če mi opazovalka sama pove,da ni bilo vse tako kot mora biti pa ni več moj problem.Na moji postaji je padlo 351 mm +-5% :icon_wink: :shrug:

Astra

Glede padavin je bila ista debata že pri meni na Vrhniki ob tistem poletnem nalivu in poplavah. Takrat, ko prihaja do ekstremov, je itak vedno vse zanimivo in očitno (ne)dokazljivo. Za ARSO pa je itak vse sumljivo, kar ni povezano neposredno z njimi. Na žalost smo amaterci še vedno "koristni" za kakšne neformalne podatke.

Jest mam od takrat celo tri dežemere, dva plastic fantastic in enega na tehtnico. Odkloni so tudi pri meni ob rahlih padavinah skoraj 0%, ob močnih nalivih pa nekje do 7%.

Tvojih -/+ 5% še vseeno pomeni, da je ARSO meril boh vedi kva. Kajti, pri tabeli v poročilu je zvezdica in piše, da so bile meritve tam le do 17 ure. Hmmmm.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

TgT

Malo offtopic ampak pri meni (2km iz centra Sl.Konjic) je WMR postaja pokazala 130mm v Slov.Konjicah pa uradno 130,9mm - ARSO meritev.
Tako da jaz osebno ne dvomim niti 1% v moje podatke :]

paradolf

Citat od: TgT dne 25. September 2007, 21:03:16
Malo offtopic ampak pri meni (2km iz centra Sl.Konjic) je WMR postaja pokazala 130mm v Slov.Konjicah pa uradno 130,9mm - ARSO meritev.

No ampak 2km je zelo velika razdalja. Vprašaj fante okoli Kamnika. Prihaja do velikih razlik.
Vsekakor pa mislim da so naše meritve točne če so dežemeri na odprtem in stestirani.
Urša, kakšne dežemere pa uporablja ARSO?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

urša

Citat od: paradolf dne 25. September 2007, 21:48:47

Dežemeri na ARSO postaji BČ

Klasika z ročnim " menzurnim" merjenjem in pluviometer (tračni registrator padavin)

blazek

Citat od: paradolf dne 25. September 2007, 21:48:47
Citat od: TgT dne 25. September 2007, 21:03:16

No ampak 2km je zelo velika razdalja. Vprašaj fante okoli Kamnika. Prihaja do velikih razlik.
Vsekakor pa mislim da so naše meritve točne če so dežemeri na odprtem in stestirani.

Seveda pride do razlik, to zaradi orografije. Pri Slovenskih Konjicah pa ni nevem kak

paradolf

Vidim da bo Ursa z malo srece ze v tem poslab
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

urša

Ni nobene napake  :icon_arrow: Aktualni podatki so točni !
Testiram dodatne nove senzorje z raznimi izboljšavami.Ko bo test končan bo tudi arhiv resetiran na prave vrednosti :icon_wink:

markokorosec.net

A gre še komu Maverick na k**** s temi svojimi opažanji...pa že na treh postajah eno in isto pišeš no, kaj bi rad dosegu? :icon_question: :icon_rolleyes:

urša

@Maverick-kadarkoli sem pogledal na mojo stran je bil svež graf tam in je tudi sedaj.Kaj si čaral ne vem.Nikakor graf ni mogel biti osvežen ob 3.30,ker takrat PC in Wswin pri meni sladko spita.Sveži podatki so spet na voljo po 7 uri  :shrug:

gradiščan

Podatki pri tebi kažejo 298,2 mm padavin v zadnjih 6 urah :icon_question: Spet testiraš?

urša

Kako pa ti veš kam naj kaže oziroma bi moral kazati !

_Roba_

Citat od: MaVeRiCk dne 29. December 2007, 21:56:19
Zgleda da me nisi razumel, sj ni važno kam kaže :icon_smile:, v glavnem linka nimaš v podpisu :icon_smile:

Ja in kaj zdaj ce ga nima?Ne bos spal zaradi tega?  :icon_rolleyes:

urša

Pihe

Citat od: URŠA dne 29. December 2007, 22:28:38
Evo popravil !
Zadovoljen :icon_biggrin:

Lahko bi našemu sokoljemu očesu častil kremšnito na Bledu zato! :icon_lol: :icon_lol:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si