ZEVS Forum

Mrzlica 19.12.2009

Začel/a jery_slo, 25. December 2009, 01:09:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jery_slo

Sicer malo pozno, toda prej ni bilo časa. Prejšnjo soboto sma šla s kolegom na 3h in pol dolgo turo na Mrzlico. Enkrat sem že predstavil natančno, v tejle temi. Toda tokrat je bila tura z druge strani:

Avto sma pustila pustila tukaj, ceste seveda v teh zakotnih krajih niso bile plužene, pa tudi verjetno ne bi kaj dosti pomgalo, saj je snežilo pri -8˙C.

Še dokaz  ;D:

Pot je najprej vodila po gozdni cesti:

Pogled na zasneže travnike:

Že tukaj v dolini je veter gradil manjše snežne zamete:

Sneg je zaradi vetra neslo kar vodoravno:

Nekatere strehe so bile že lepo obložene:

Tukaj se je pot odcepila iz gozdne ceste v peš pot:

Pogled nazaj, od koder sma prišla:

Višje leže domačije:

Povsod belina:

Na nekaterih strehah se ga je že lepo nabralo(čeprav je tale slika malo optična varka ;D)

Tole pa ni optična varka, veter je že gradil lepe snežne zamete:

Vrh Mrzlice je v megli:

Od tu naprej se začne malo bolj vzpenjati in ker je bila strmina v zametih, sma se odločila da boma naredila manjši krog, torej v smer proti Kal-u, ter nato nazaj proti Mrzlici:

Ena slikca mene pri poziranju. Ko sma prišla malo bolj na odprto(odprta dolina proti Trbovljam), se je začelo dogajati. Pri temperaturi -13°C ter vetru, ki je v sunkih dosegel 40km/h, se mi je začelo na trepalnicah nabirati ivje.

Pogled na pot nazaj:

Če sem jaz bil v dvomih, če sem dobro oblečen, kolega definitivno ni vedel, v kakšne razmere se spuščama ;D. Ja tudi na 1100m se obnašajo v takšnih razmerah kavbojke zelo dobro. :buttrock:

Tukaj so bili sunki vetra najmočnejši, kot sem že napisal se tukaj odpre proti Trbovljam:

Višje med drevesi se je veter umiril, je pa bila zato pot pravljična:

Koča na vrhu. Gor je bilo od 30-35cm snega:

Vrh je bil v oblakih:

Vrnitev v dolino, na avtu se je medtem nabralo nekaj snega:

Konec:

Upam na podoben scenarij še v tej zimi, ker v takšnem vremenu je res užitek hoditi v hribe.

mihav

Global warming is a lie;)

gradiščan

lepe fotke..zanimiv izlet  :icon_wink:

jkocki

Lluka

he he.... bi reku človek....Spomini na lansko zimo. :D  :icon_wink: :icon_wink:

max

Super :icon_wink:

Moj skoraj domači hrib(bom rekel drugi) :icon_mrgreen: