ZEVS Forum

Prenovljena Arso stran - AP

Začel/a Oblak69, 14. December 2009, 17:50:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Prosim, če mi  kdo zna odgovoriti, kaj pomenijo podatek na prenovljeni  Arso strani (avtomatske postaje) Sevanje- enota W/m² in pa kako in na kakšen način so podani podatki o padavinah (od kdaj do kdaj zajema podatek, ker se mi zdi malo čuden). Hvala za morebiten odgovor

H2o

Glede padavin, gre po mojem mnenju za padavine v zadnji uri.

Enota W/m² pride iz formule za gostoto energijskega sevanja:
takole nekako: j = enota Energije / ( Površina * enota časa)
še enote: J/s*m² = W/m²

Pihe

Glede padavin naj bi šlo za tisti časovni pas,ki je napisan ob posameznih objavljenih podatkih, torej za polurni interval. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Oblak69

Tole sem danes vprašal mojega bivšega soseda Meteorologa  Benedikta Strajnarja in mi je takole odgovoril:

Vprašanje:
Ali  mogoče kaj več veš o tem, da naj bi na Pasji ravan 1021m nad Polhovim Gradcem v bljižnji prihodnosti postavili radar padavin?

Odgovor:

Glede Pasje ravni pa je tako, da naj bi v 2 letih gori stal radar. Je že vse dogovorjeno,
tudi lokalna skupnost podpira postavitev radarja (marsikje so se temu zelo upirali).
Bo pa lokacija izvrstna, ker je na vse strani odprto, poleg tega bomo veliko bolje zaznali
padavine v zahodni Sloveniji, kjer jih radar zdaj (zaradi višine snopov) precej podcenjuje.

To bo pa res zanimivo  :clap: :buttrock:

.sonček.

Ja jest mam pogled na Pasji ravan in to bo enkratno, če ne bo VP Rovt.
Jaz imam tudi dobro lokacijo, če bi imel VP, ampak je preveč evrov.
Brez vremena ni življenja.

stog

To bo nekaj za nas kajne sosedje.  :drool:
Potem bi imeli pa še tako kot danes na Lisci vsakourno poročanje o vremenu na Pasji Ravni... :icon_mrgreen: :icon_question: (to je bilo malo za hec, malo zares)

Kar se tiče AP je Pihe pravilno ugotovil da gre za padavine v polurnem navedenem intervalu.
To rabimo ja... :buttrock:
(sprotno spremljanje intenzitete sneženja ali deževja :))

p.s. Pasja Ravan ima po novih meritvah od kar so jo znižali 1020m in tako zaostaja za 1m višjim Toščem, ki je uradno postal najvišji vrh hribovja.  :icon_mrgreen: (prej so se ves čas kregali kateri vrh je višji  :icon_surprised:)

.sonček.

Citat od: Oblak69 dne 14. December 2009, 22:58:19

da naj bi v 2 letih gori stal radar

še eno nulo pripiši bo bolj realno.
Brez vremena ni življenja.

Oblak69

Arso pa kar preseneča zadnje čase s posodobitvami, tko da kar verjamem trditvi za radar padavin na Pasji ravan. Tudi od kolegov na slometeo sem dobil potrditev :clap:

Oblak69

Citat od: Oblak69 dne 15. December 2009, 21:51:13
Arso pa kar preseneča zadnje čase s posodobitvami, tko da kar verjamem trditvi za radar padavin na Pasji ravan. Tudi od kolegov na slometeo sem dobil potrditev :clap:

Preverjeno na Arsu: denar za radar padavin na Pasji ravan je že zagotovljen. So si pa samo lokacijo tudi že pred časom ogledali člani komisije iz evropske unije in bili navdušeni nad njo.  :bouncy: :buttrock:

wisky

Super, torej radar bo. :icon_wink: :icon_wink:
Lp Wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

polo

Radar bo na omenjeni lokaciji in sredstva baje že so, samo potrebno bo počakat še 3 leta.
Resolucija bo enaka kot zdaj na Lisci (za navadne smrtnike).

Domček

Sploh ne razumem kaj s tem pridobijo, da ima javnost slabšo resolucijo radarja kot oni. :icon_question:  :shrug:  Če pogledaš radarje sosednjih držav, imajo vsi boljšo resolucijo od našega. :smash:

polo

Citat od: Domček dne 25. Oktober 2010, 13:40:37
Sploh ne razumem kaj s tem pridobijo, da ima javnost slabšo resolucijo radarja kot oni. :icon_question:  :shrug:  Če pogledaš radarje sosednjih držav, imajo vsi boljšo resolucijo od našega. :smash:

Ne razumeš, ker si še premlad.  :)
Poglej si njihov cenik pa ti bo takoj jasno, zakaj...

Domček

Citat od: polo dne 25. Oktober 2010, 13:50:31
Ne razumeš, ker si še premlad.  :)
Poglej si njihov cenik pa ti bo takoj jasno, zakaj...

Ah ja ... že razumem ... moral bi vprašati, kaj poleg denarja s tem pridobijo.  :icon_neutral:

piskec

Kot da vseh radarjev ne plačamo že tako ali tako mi vsi.

Oni pa potem še zaračunajo, nam pa dajejo bedne podatke. Ta država je res ena bolj prijaznih.