ZEVS Forum

zunanji WEB CAM

Začel/a TWISTER, 21. Junij 2007, 10:14:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Simpatične igračke, ampak za kako resno zunanjo rabo popolnoma neuporabne! :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

joze

Citat od: _Roba_ dne 17. December 2007, 14:46:39
Axis 2100
Ip cam
Axis 210A
Axis 206
Axis 206

Hvala, @_Roba_

Citat od: Pihe dne 17. December 2007, 18:55:33
Simpatične igračke, ampak za kako resno zunanjo rabo popolnoma neuporabne! :shrug:

Kaj pa če je kamera zunaj, vendar pod streho? :icon_question:

Pihe

Citat od: joze dne 17. December 2007, 19:29:10
Hvala, @_Roba_

Kaj pa če je kamera zunaj, vendar pod streho? :icon_question:

Glej Jože. Vse zgornje kamere, razen mogoče ene, so prvenstveno namenjene uporabi v notranjih prostorih. Sigurno bi nadstrešek bil dober, vendar moraš upoštevat tudi to, da zunaj niha vse: od temperature do predvsem vlage(!) in še česa, kar bi zanesljivo prej ko slej pripeljalo do tega, da bi zadeva zaribala. Ena bolj taka balkanska rešitev je, da tako kamero daš na notranjo stran okna na okensko polico in bi stvar laufala dokler ti jo mačka ne vrže na tla. :icon_haha:
Jaz bi na tvojem mestu spremljal kako ponudbo zunanje kamere na EBayu, ali pa pridno metal v pujska za eno ornk in ta pravo all weather kamero z gretjem.Tako bi naredil jaz. :icon_wink: :shrug:
www.bovec-vreme.si

_Roba_

Gretje je super :)

Evo eno poceni varjanto ohisja:

Pihe

Jaz razglašam kapitulacijo! Po skoraj treh večerih neprestanega "spolnega" odnosa z mojo novo IP kamero, lahko samo ugotavljam, da jo na spletno stran nisem sam sposoben spravit. :icon_redface: :icon_sad:
Zadeva je pa sledeča: kamera je montirana na svojem mestu, ob kliku na priloženi softver ji takoj prepozna IP naslov in z vpisom gesla sliko vidim. Prav tako lahko sliko vidi kdorkoli, ki mu zaupam URL naslov in geslo. Glede tega zadeva deluje brezhibno.
Težava je pa pri poizkusu zadevo spraviti na mojo vremensko spletno stran.Ni šans, pa da se postavim na glavo. :icon_arrow: :icon_exclaim:
V priloženem softveru vnesem ime FTP strežnika,FTP vrata(21), geslo, uporabniško ime, mapo na strežniku, pasivni način in določim interval prenosa(od 0 sekund navzgor), rezultata pa ni.
Poizkusil sem v Internet Explorerju prit na strežnik z geslom in uporabniškim imenom.Brez problema!Takoj sem noter!
Pol sem poizkušal s programoma Fwink in Yawcam.NI ŠANS! Oba kamere sploh NE zaznata!!!(????), Yawcam pa mi javlja, da se ne more povezat na strežnik!In to na prav tisti strežnik, v katerega brez problema pridem s prav tistima userjem in geslom, ki jih imam vpisane v teh programih!Zdaj pa razumi, če moreš. :icon_exclaim: :icon_exclaim:
Kamero imam priklopljeno preko routerja Lynksis v katerem imam odprta vrata 80.
A ima kdo še kako idejo? Hvala.
www.bovec-vreme.si

piskec

Katera kamera pa je to? Si pobrskal po guglu, če ima kdo podobne težave?

Pihe

Citat od: piskec dne 29. Februar 2008, 21:31:34
Katera kamera pa je to? Si pobrskal po guglu, če ima kdo podobne težave?

To je ta kamera:
http://www.bsti.com.tw/ip-surveillance/ip-surveillance-ipcameras-pd100hv2-en_index.html

Iščem po googlu, pa ne najdem ravno kaj uporabnega.Manual ,ki je bil priložen na CD-ju pa je očitno za eno drugo kamero, saj FTP uploada niti ne omenja. :icon_sad:
Bom kar pisal jim v tovarno, pa naj poševnookci povedo v čem je fora.Če pa se komu od vas kaj utrne, bom neizmerno vesel in hvaležen. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

max

Na linku, ki si ga dal, piše da ima IE Browser suport :icon_rolleyes:

Astra

Morda je fora še v tem, če izvoziš sliko na strežnik v formatu ASCI, potem pa še BIT verziji. Poskusi nastavitve.  :icon_question:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

_Roba_

Jaz mam tud Ip cam(Axis) in imam sliko na strani preko WebcamXp-ja.Z tem,da sem moral v WebcamXpju prvo sploh nastavit Ip camere potem pa se geslo od nje...In potem sem komaj videl sliko...Lahko ti magari posljem ta Axisov program pa da vidis ce zazna ta Ip pa potem probas al pa kaj...

piskec

Motion Detector si nastavil? Deluje?

Lahko, da samo takrat pošilja po FTPju. Kaj če drugače vse slike pošiljat?

polo

Kaj menite o tej kameri,danes sem jo kupil od kolega za celih 10€ :icon_biggrin:
Popolnoma delujoča,ima cinch izhod za npr. TV ali TV kartico.
Mislim jo uporabit za živo sliko iz mojega konca,seveda pa bo kamera zaščitena pred vremenskimi vplivi v primernem ohišju,po potrebi tudi ogrevano.
Mnenja?

H2o

Jaz imam podobno. Sliko si lahko ogledas iz linka v mojem podpisu. Vse OK, dela ze par mesecev. Edini problem je, da je slika preveč bela. To se verjetno da nastavit, vendar tega se nisem storil.
Po mojem mnenju so te kamere boljše od teh, ki se kupijo v trgovinah za ceno <100€.

Froš

sem mel enrkat podobno kot ti polo, sicer dosti bolj kvalitetna (beri: gromozanski objektiv) bila je panasonicova, imel sem jo pa prek nekega tv-tunerja + webcam xp..... pravzaprav jo imam še, pa nebi bilo slabo če bi jo spet naštimal, samo bog ga vedi kje se valja tv-kartica...

kakorkoli, predlagam ti, da nepotrebne bedarije enostavno "potrgaš" stran in narediš vodotesno ohišje in jo daš nekam ven, in zagotoviš da nebo sonce svetilo vanjo.. pa še naveza tv-tuner + webcamxp

to da je pa slika preveč bela so pa po mojem mnenju že leta, so senzorji malo v letih (beri: lahko tudi rahlo pokvarjeni)
WMR 928-NX

max

Malo sem brskal danes po netu, pa sem zasledil tole zadevo:

http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=56386

Napajanje namesto baterij se pa tudi da urediti preko adaptorčka :icon_wink: