ZEVS Forum

Davis dežemer

Začel/a Pihe, 30. November 2009, 08:31:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: wisky dne 27. Oktober 2010, 20:13:53
@Pihe,
kaj si se tak razpočil. Če nekomu nekaj prav ne kaže ali meni, da mu zadeva ne kaže prav, pač to izrazi in pove na forumu. Vidim, da ste tisti, ki imate Davisovke, takoj užaljeni, če kdo kaj skritizira na račun postaje ali posameznih komponent iz rodu "davisk". Kako bi morali biti užaljeni in besni tisti, ki imamo po tvoje samo "kitajske igračke", ko si tudi ti pred dvema mesecema prav meni odgovarjal, ko sem mojo PRIMOSKO hvalil na forumu. Pa zato nisem nič tebi zameril in sem preprosto se umaknil iz debate ter sprejel tvoje mnenje.
@Pihe, spomni se pesnika, ki je napisal "pusti peti mojmu slavcu, kakor sem mu grlo stvaril", saj si pravi ded in skoraj v mojih letih. Tvoj adut so "deviske", moj pa " kitajske igračke". heeee  :scream: :icon_biggrin:. Pa brez zamere in vse lepo ti želim spoštovani @Pihe.

Wisky :smash:

P.S.
Ker hodim pogosto službeno v vaše kraje, te vljudno vabim na pijačo ali kavo, kjer bova imela več časa za klepetveč lahko poklepet!

@wisky.Glej,lahko je tudi po tvoje,če misliš,da smo užaljeni. ;)
Ampak tu se ne gre za užaljenost.Tu se gre za nekaj drugega in sicer za jezo.In to jezo nad več rečmi.
Prva je ta, da se tu na tem forumu prevečkrat nekaj ugotavlja "na pamet". Primer smo lastniki postaj v krajih,kjer imamo ARSO postaje.Ne vem po kaki logiki bi morale naše postaje kazat točno do pike enako vse parametre, pa čeprav je ARSO lahko tudi 1 km stran od naše.Če bi imel svojo postajo postavljeno poleg ARSO, potem bi lahko trdil, da je nekaj narobe,če prihaja do razlik.Tu pa takoj "strokovne" ugotovitve,da ga postaja biksa,ker ni točno takega rezultata,kot od ARSO. :icon_exclaim:
Druga je ta, da nas večina svojih postaj nima na optimalnih mestih, še manj pa senzorjev.In potem spet "ugotovitve", da postaja beleži napačno(kar je sicer res),ker podatki niso enaki ARSO-tovim. Pa ne morejo bit,če je vetromer prenizko,če je termohigrosenzor na soncu,če je dežemer postrani,itd.,itd.
Tretja zadeva pa je "odkrivanje tople vode".Tebi npr.: tvoja postaja v redu deluje zdaj nekaj mesecev. Na žalost je to prekratek čas, da bi potegnil črto in vsevprek razglašal,da je pa to super bingo postaja. Sploh je še nisi stestiral v ekstremnih razmerah(hud mraz pozimi, toča, vihar) in ne veš še,kako se bo obnašala takrat. Jaz ti res iz vsega srca želim, da ti bo služila tako, kot ti je teh par prvih mesecev. Vendar,ker poznam kitajske izdelke več kot dobro(imel sem La Crosse 3600, Oregon WMR928NX in sedaj že nekaj let Davisa) ti lahko zagotovim, da se bo prej ko slej pokazala njena skrita plat. Naj ti povem,da je bila meni moja prva La Crosse WS3600 najboljša postaja na svetu,dokler ni prišla zima in jo je začelo zebst bolj kot mene in je raje zunaj čemela tiho,namesto,da bi pošiljala podatke. Oregonka je bila tudi najboljša postaja na svetu(že druga,a ;)),dokler ji ni toča pokazala,kako se preizkuša kvaliteta plastike. Obe ti dve postaji sem imel vsako po več kot leto se mi zdi. In meni gre tako strašansko na živce, da se moram z rečjo,ki sem jo pošteno plačal in naj bi služila mojemu veselju, potem še neveselo ukvarjat in ugotavljat ter popravljat napake. Zato sem se tudi odločil za Davisa in to po tistem,ko sem prebral na tone forumskih zapisov,mnenj,testiranj in sem ugotovil,da je to tisto ta pravo.Da je to tista postaja,ki jo kupiš,naštelaš,postaviš in POZABIŠ nanjo! Poudarek je na besedi POZABIŠ! Ker Daviska ti bo delala sama,običajno brezhibno,brez da vsak dan šariš po njej ali softveru. Jaz jo imam sedaj že dve leti(no,resnici na ljubo sem prvo prodal in imam zdaj že drugo) in razen to,da grem vsake toliko ven pogledat,če ni kak mrčes zamašil luknje v dežemeru, sploh ne vem,da jo imam. In to je tisto,kar sem pričakoval tudi od LaCrosse in Oregona pa Mebusa(ki mislim,da je nekakšen "boter" tvoji Primus), a ni bilo nič od tega. In zato tudi vsakemu novemu članu svetujem, naj raje malce počaka,prihrani še kak € več in nato kupi zanesljivo postajo,kar Davis zanesljivo je. Trenutek resnice pri kitajskih igračah namreč pride prej,ko slej(običajno prej!).
Da pa ima tudi Davis svoje muhe pa vemo vsi njeni lastniki.Toliko opevan dežemer niti ni edina, vendar so vse ostale tako malenkostne, da se zaradi njih ni vredno sekirat.
Ko boš tu,se pa le oglasi.Za kavo si že prišparal,ker je ne pijem,bova pa kaj drugega dol po grlu pognala. :icon_wink: :beerchug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

wisky

@Pihe,
prav se bom sigurno oglasil. :beerchug:  :icon_wink:

Žal, pa te moram razočarati, da imam Primusko res samo štiri mesece in do sedaj še nisem pipnil ne na senzorje in tudi ne na postajo, pa vredo služi. Moj nečak pa jo ima malo dalje, nekaj čez eno leto, tako da je prestala že eno zimo in prav tako ni pipnil, tudi baterija na termohigrosenzorju mu je držala kar 10 mesecev in to je bilo tudi vse. Zaradi tega sem se jaz odločil za mojo PRIMOSKO.

Ko se srečeva, ti bom povedal resno zgodbo, ki se je dogajala mojemu prijatelju, v zvezi z avtomobili in to novimi ter višjega cenovnega razreda. Pri njemu je bila podobna zgodba, kot jo navaja ti z vremenskimi postajami. Podcenjeval je korejske avtomobile in vse kar je bilo narejeno v Aziji. On  pa je  prisegal samo na priznane znamke, kot so AUDI A6,A8, BMW serija 5 in naprej, Mercedes, itd.. V štirih letih je zamenjal pet avtomobilov  prej omenjenih priznanih znamk in nobeden ni bil cenejši od 55.000 € in vsak se mu je pokvaril v roku 5 mesecev Res je, da je imel srečo,ker so bili avtomobili v garanciji in ga je bolj malo udarilo po žepu, kljub temu pa so mu sitnosti z okvarami vzele veliko živcev. Po vseh zapletih, ki jih je doživel s temi avtomobili, ki so se mu kvarili po tekočem traku, je na kraju pristal prav na zaničevanem korejcu, s katerim je sedaj najbolj zadovoljen. Če bi ga vprašal o tem pred 4 leti, bi te na vso moč poklopil, češ da nimaš pojma in da se ne spoznaš na avtomobile.

Žal, vsak gospodar svojega konja hvali tako dolgo, dokler mu dobro služi. Upam, da si razumel moj namen in resnično zgodbo, ki je lepa primerjava z vremenskimi postajami. Imej se lepo, do našega snidenja.
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Pihe

@Wisky

Bo ta post off topic skoraj v celoti,pa nič zato. ;)
Hočem pa povedat,da sem sam imel dva korejca in to dvakrat po 3 leta.Na splošno sploh nista bila slaba,vendar prvi se je od naše hiše poslovil,ko je zadnja šipa v največjem nalivu obstala v položaju "odprto" in vsa moja folklora(=preklinjanje,ipd) ni pomagala,da bi se stvar zaprla.Na servisu so prostodušno priznali,da pač Korejci šparajo(da dosežejo nizko ceno vozil!) in so dali neko ceneno plastiko noter, ki pač zdrži kolikor pač zdrži.In to naj bi veljalo kar za večino sklopov v teh avtomobilih.Cenen material za dosego nizke cene, zraven še cenena delovna sila, malce pokradenih idej od vsepovsod in garancija za cenovno sprejemljiv in tudi všečen izdelek je tu.
Zdaj imamo v družini dva avtomobila skandinavske firme.Eden je star 12 let in je šel prejšnji teden skozi tehnični pregled kot "živo srebro".Vse OK.Kilometrov skoraj 300.000.In vse dela,kot mora.
In verjamem,da si tudi ti razumel kaj sem z vsem tem hotel povedat.Samo namesto avtomobila,vnesi v prazno polje vremenske postaje. 8) ;)
www.bovec-vreme.si

Pihe

Da se boste lažje odločili za kitajska JAJCA iz Hoferja,mogoče še tale test fizikalnega laboratorija Univerze iz Diekircha(Luksemburg). :icon_arrow: ;)
http://meteo.lcd.lu/papers/comparison_vantage/vantage_calibration.html
Škoda,da ni šel še dežemera do konca testirat,da bi bili rezultati bolj natančni.V razpredelnici mu zdaj kaže 15% odstopanje,kar pa je res malo veliko.Drugo pa se mi zdi,da je tudi čas testiranja malce prekratek. :icon_exclaim:
www.bovec-vreme.si

wisky

@Pihe,
zdaj si pa že malo tečen. :banghead: :banghead:
Mahaš z nekimi laboratorijskimi testi iz leta 2003  :icon_arrow:. Če že mahaš z testi, jih raje poišči novejše (potrudi se malo na spletu, jaz sem našel za tvojo vrsto postaj, test iz leta 2009) in ne samo od daviske, temveč tudi od "kitajskih jajc" iz Hoferja. Ne vem, kaj te tako grize, če nekdo pač reče nekaj, kar ti ni po volji. Pusti ljudem svobodo govora, Ti pa za sebe obdrži tvoje mnenje. Ker na tvojo žalost in užalostitev ne morem nič pomagati, Te vljudno prosim, da bodi do drugače mislečih bolj prizanesljiv  :praise:.
Jaz osebno verjamem tebi in tvojim argumentom glede davisovk, Ti pa verjami tudi argomentom drugih, ki prav tako imajo svoje mnenje in izkušnje z vremenskimi postajami. Ti nisi on, oni in jaz pa nismo Ti. Ti zagovarjaš svojega konja, mi pa svojega. Če bi bilo samo po tvojem, bi v sloveniji vsi vozili samo eno in isto znamko avtomobila, imeli eno in isto znamko vremenskih postaj, eno in isto znamko čevljev,obleke,eno in isto hrano, itd....  :icon_biggrin:
Bodi lepo pozdravljen imej se dobro in  se manj sekiraj za mnenje drugih. Jaz pa osebno končujem z to temo preko bloga in se bova več pogovorila , ko te obiščem v Bovcu.
Wisky! :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

polo

Ajoj, ko se bosta pa še v živo srečala bo šele zanimivo  ;D

Ekolog

Citat od: wisky dne 29. Oktober 2010, 11:13:19
@Pihe,
zdaj si pa že malo tečen. :banghead: :banghead:
Mahaš z nekimi laboratorijskimi testi iz leta 2003  :icon_arrow:. Če že mahaš z testi, jih raje poišči novejše (potrudi se malo na spletu, jaz sem našel za tvojo vrsto postaj, test iz leta 2009) in ne samo od daviske, temveč tudi od "kitajskih jajc" iz Hoferja. Ne vem, kaj te tako grize, če nekdo pač reče nekaj, kar ti ni po volji. Pusti ljudem svobodo govora, Ti pa za sebe obdrži tvoje mnenje. Ker na tvojo žalost in užalostitev ne morem nič pomagati, Te vljudno prosim, da bodi do drugače mislečih bolj prizanesljiv  :praise:.
Jaz osebno verjamem tebi in tvojim argumentom glede davisovk, Ti pa verjami tudi argomentom drugih, ki prav tako imajo svoje mnenje in izkušnje z vremenskimi postajami. Ti nisi on, oni in jaz pa nismo Ti. Ti zagovarjaš svojega konja, mi pa svojega. Če bi bilo samo po tvojem, bi v sloveniji vsi vozili samo eno in isto znamko avtomobila, imeli eno in isto znamko vremenskih postaj, eno in isto znamko čevljev,obleke,eno in isto hrano, itd....  :icon_biggrin:
Bodi lepo pozdravljen imej se dobro in  se manj sekiraj za mnenje drugih. Jaz pa osebno končujem z to temo preko bloga in se bova več pogovorila , ko te obiščem v Bovcu.
Wisky! :smash:
X :icon_wink: :icon_banned:

joze

Citat od: polo dne 29. Oktober 2010, 11:53:33

Bo začelo kar snežit. :icon_lol: :icon_lol: :icon_kavabanga:

Pihe

@Wisky.
Vreme in vse kar je v zvezi z njim, se ni začelo takrat,ko si ti prišel na forum.Vse to kar midva tu lapava,je bilo že neštetokrat predebatirano in tudi že neštetokrat so bili potegnjeni neki zaključki.
Ko smo v društvu še bolj zagnano delali in so bili aktivni še nekateri drugi člani, smo si tudi zadali nalogo, da bomo v Slovenijo pripeljali kvaliteto,kar se vremenskih postaj tiče. Enotni smo si bili,da so postaje Davis tiste, s katerimi bomo tudi navzven postali bolj kredibilni z izmerjenimi podatki. Vemo pa,da si vsi tega stroška ne morejo privoščit zato pač upoštevamo vse,tudi tiste,ki imajo nizkocenovne aparate.
Je pa tudi res,da smo (skoraj) vsi tisti,ki smo v tem "poslu" že kar nekaj časa, naredili praktično enako pot:od La Crosse preko Oregona (običajno) do Davisa in imamo izkušnje z vsemi temi igračami. Ti,ki si sedaj ponosni lastnik svoje postaje šele 4 mesece, pa poskušaš ves ta naš trud postavit na glavo in negirat vse tisto oz.vse tiste izkušnje, ki smo jih izkusili sami in številna množica vremenskih navdušencev po svetu in na žalost generalno ne govorijo v prid tem kitajskim izdelkom. Z njimi je pač tako, da če imaš srečo(in izjemno skrbnost pri vzdrževanju),kot jo ima npr.:naš @Štromar), ti izdelek lahko služi relativno dolgo, na splošno pa so to izdelki za "kratek" čas oz.kratko dobo.Vgrajene komponente(od plastike,pa do elektronike) so namreč večkrat na zelo nizki kvalitetni ravni.Samo primer plastike: meni,pa še nekaterim drugim lanska toča,ki je bila ponekod res ekstremne debeline, tako na dežemeru,kot na anemometru, ni naredila popolnoma nič.Vprašaj nekatere druge kolege,ki so imeli La Crosse ali Oregon postaje, pa ti bodo povedali,kako je zmrcvarilo plastiko.
Skratka,se ustavim tu z željo,da ne poskušaš odkrivat tople vode,ker je na področju amaterskih vremenskih postaj, zanesljivo ne boš.Je že vse odkrito,napisano in predebatirano tu in po svetu. :icon_wink: :shrug:
www.bovec-vreme.si

Dejan

Na srečo imam shranjeno sporočilo s slometeo foruma, kjer sem po ekstremno debeli toči povprašal Iztoka Sinjurja, kako je neurje preživela Daviska. Tule je odgovor (upam, da Iztok ne bo zameril tej objavi):

Poslano ob: 23 jun 2010 7:04
Od: Iztok Sinjur
za: Dejan T
Pozdravljen.

Malo pozen odgovor, a včeraj sem šele pregledal vetrnico na sosedovi strehi.

Presenetljivo je vse prestalo brez težav. Kljub temu, da so leteli tudi 5 cm veliki kompaktni ledeni kosi.
Je očitno plastika zelo kvalitetna, kajti toča je sicer razbila plastična korita za rože, sode za vodo, igrače, rolete, mraziščarske zaklone iz podstavkov za rože....

Lep pozdrav.

Iztok

konec citata: "
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

polo

Pa dobro, je že kdo pomislil, da lahko toča pade le 1mm stran od senzorja, vetrometra stran ali pod  raznimi koti pa ni bilo poškodb, kahla od rož je pa je recimo fasala vse to kar ni na srečo postaja?

Dejan

Seveda sem pomislil na to. Toča je takrat "na suho" padala 15min, če ne več. Čudež bi bil, če ne bi kakšen kos padel na kakšen senzor.

Evo, tu je še kratek opis dogajanja:

http://www.grosuplje.info/narava-in-zdravje/neurje-s-toco-v-grosupljem.php

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

ŠTROMAR

Citat od: Pihe dne 29. Oktober 2010, 13:43:09
Z njimi je pač tako, da če imaš srečo(in izjemno skrbnost pri vzdrževanju),kot jo ima npr.:naš @Štromar), ti izdelek lahko služi relativno dolgo, na splošno pa so to izdelki za "kratek" čas oz.kratko dobo.Vgrajene komponente(od plastike,pa do elektronike) so namreč večkrat na zelo nizki kvalitetni ravni.Samo primer plastike: meni,pa še nekaterim drugim lanska toča,ki je bila ponekod res ekstremne debeline, tako na dežemeru,kot na anemometru, ni naredila popolnoma nič.Vprašaj nekatere druge kolege,ki so imeli La Crosse ali Oregon postaje, pa ti bodo povedali,kako je zmrcvarilo plastiko.

@Pihe, moram nekaj napisat v odgovor na tole tvoje malo preveč podcenjujoče pisanje.
Ne vem če gre toliko za srečo, kot za to, da poskrbiš, da se postaja montira po predpisih, urediš povezave in jo razen nujnega vzdrževanja potem pustiš lepo pri miru.
Meni moja prva postaja WS2300 veselo prede od božiča 2005, uradno pa od 25.1.2006. Torej ta "kratek" čas traja že malo manj od pet let.
Druga postaja WS2350 pa tudi končuje že drugo leto delovanja na terenu. Tudi kar krepko točo je preživela vmes. Pa veš zakaj, iz istega razloga kot tvoja Daviska, ni namreč dobila direktnega zadetka, ker če bi ga ena ali druga bi bili obe postaji pokojni.

Na koncu pa še o cenah, ki sploh niso nepomembne :

Wireless Vantage Pro2™ with Standard Radiation Shield =595 $ ~ 421 EUR
Lacrosse technology WS2300 = 95 EUR

Ali si prepričan Dario, da tvoja Daviska daje 4-5 krat točnejše podatke od moje WS-ke, ali še bolje, ali si prepričan, da bo recimo delovala 4-5 krat dlje kot moja že sedaj deluje. Rad vi videl kaj in kako bo s tvojo Davisko recimo leta 2030 ali še kako leto pozneje.  :icon_question:

Lluka

Citat od: polo dne 29. Oktober 2010, 11:53:33

ja in kaj bo?? Zraven je ena picerija.... kjer imajo tud točen  :beerchug:  PA AMEN

max

Dajte fantje nehat s temi postajami, saj že vse skupaj zgleda prav otročje!
Potem pa komu kaj reče moderator pa vsi vkup nad njega? Ne bi rad posegal vmes, če se bo vnel prepir, zato vas prosim.......saj veste kaj   :icon_exclaim: