ZEVS Forum

Digitalni termometer za 10-20 evrov

Začel/a .sonček., 15. September 2009, 23:20:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Kako pa ve, ali je Hg ali alkoholni termometer? Pa tudi, kaj je dosedaj prestal v življenju? Te termometre na deščici se da uporabiti za vse živo, samo ideje moraš imeti - kot mulci smo jih kuhali, žgali nad pečjo, pustili na vročem soncu, ...  :icon_lol: :banghead:
Zato pravim, da je vašna tudi življenska zgodba.

Mejte se radi

.sonček.

Se prav za tisto stopinjo se nimam kaj preveč obadat.

Samo potem vam bom poročal morda napačno temperaturo.

Bom kupil še enga navadnega pa mal stestiral.
Možno je, da je stari mal oslabel.
Brez vremena ni življenja.

max

Citat od: .sonček. dne 18. September 2009, 12:11:52
Se prav za tisto stopinjo se nimam kaj preveč obadat.

Samo potem vam bom poročal morda napačno temperaturo.

Bom kupil še enga navadnega pa mal stestiral.
Možno je, da je stari mal oslabel.

Če boš napisal da je pri tebi 15,5°C, v resnici bo pa 15°C ali 16°C, ali pa celo cela stopinja razlike :zaba:, se nobeden ne bo upadal s tem :icon_mrgreen: brez skrbi bodi :icon_wink:

.sonček.

Evo sedaj ima VP Rovt 16.5°C, moj stari termometer kaže 17°C digitalni pa 18°C
Torej je še kako točn stari termometer. Sem pa 700 metrov visoko Rovt pa 800 metrov višine.
Zračna razlika je 3 km.

max

@.sonček. , meni je vseeno kakšen termometer boš nabavil ampak takšne razlike so čisto mogoče.
Jaz imam v krogu 1-2km zračne linije, in višinske razlike cca 50m, tri vremenske postaje, dve od teh so AGRO, ki naj bi bile točne, pa so razlike tudi do 2°C :icon_arrow:
Tako da tole tvoje pikolovstvo in kupovanjem termometrov, je metanje denarja proč :shrug:

Samo tole še z moje strani - če bi kupil recimo WMR-jko in bi temperaturni senzor kazal drugačno ali takšno temperaturo kot ta tvoj sedanji, tudi šel v menjavo ali nakup novega?  :icon_rolleyes:

.sonček.

Saj navadni termometri niso dragi, tako da bom enega še nabavil, ker ga rabim.

max

Citat od: .sonček. dne 18. September 2009, 16:49:49
Saj navadni termometri niso dragi, tako da bom enega še nabavil, ker ga rabim.

Pojdi v lekarno, imajo bolj točne termometre, samo ne tistega za pod pazduho.
Sam sem ga enkrat kupil, za merjenje temp. snega(smučarija/sindikalne tekme :icon_mrgreen:)

.sonček.

Samo tole do 1°C je prava loterija primerjat termometre tako, da se sploh več ne bom ubadal s tem,ampak bom kar vrjel tastaremu termometru in pač odštel pri digitalnemu.

ŠTROMAR

Hg termometri dejansko izmerijo za nekaj desetink stopinje nižje vrednosti od digitalnih. Pa to velja pri temperaturah +30 in več, kot pri -15 in več.

.sonček.