ZEVS Forum

Vremenska postaja Ljubljana Koseze

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 11:40:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Seveda do nadaljnega-do dodelitve statičnega IP s strani novega internetnega ponudnika tudi ni žive slike iz Kosez. Prosimo za razumevanje!

st@jler

Stran s podatki in živa slika sta sedaj dostopna na starem naslovu.
Če se vam ne prikaže, poskusite osvežiti z CTRL-F5, drugače pa boste morali počakati, saj traja nekaj časa, da sprememba doseže vse DNS strežnike, sigurno pa bo vsem dostopna v roku 48ur.  :icon_wink:

ŠTROMAR

Citat od: MaVeRiCk dne 21. November 2008, 21:59:56
Sedaj je pa preteklo že kar nekaj časa od tvojega zadnjega javljanja glede kamere, kako daleč je sedaj stvar, predvidevam, da sedaj nimaš toliko časa za tale webcam, ker imaš sedaj namen dati na internet podatke z meteorološke postaje Gradišče nad Pijavo Gorico :icon_question: :shrug:
Poskusno predvajanje slike je ves čas dostopno na naslovu - http://vreme.zeleznica.net/live.php

ŠTROMAR

Tudi na spletno stran - http://vreme.zeleznica.net/ smo dodali spletno kamero, ki prikazuje trenutno stanje v Kosezah.

ŠTROMAR

Pregled podatkov za leto 2008 za vremensko postajo Ljubljana Koseze - 305 m.n.m.

Povprečna letna temperatura:                 11,16°C   

Maksimalna dnevna temperatura:             33,1°C (23.6.)   
Minimalna dnevna temperatura:                -9,5°C (17.2.)   

Občutek mraza:                                   -14,2°C (23.11.)   

Število ledenih dni:                         8   
Število hladnih dni:                      67   
Število toplih dni:                          84   
Število vročih dni:                         28   

Število dni s padavinami:                  148   
Število dni s snežno odejo:                  17   

Maksimalna višina snežne odeje:                14 cm (29.11.)   

Letna količina padavin:                             1547,61 mm
Maksimalno padavin v 1 uri:                         42,50 mm (14.7.)   
Maksimalno padavin v 24 urah:                     65,26 mm (14.7.)   
Maksimalno padavin v 1 mesecu:                231,43 mm (julij)   

Maksimalna hitrost vetra:                   45,0 km/h  (7.4.)   
Maksimalni sunek vetra:                    58,3 km/h  (7.4.)   

Minimalni zračni tlak:                    986,4 hPa (22.3.)   
Maksimalni zračni tlak:                1045,3 hPa (17.2.)   

ŠTROMAR

Na vremenski postaji Ljubljana Koseze je bila 9. januarja 2009 ob 4:01 zabeležena minimalna vrednost občutka mraza  in sicer -20,9 ° Celzija.

ŠTROMAR

Ko sem se pred dobro uro vrnil domov, sem najprej ugotovil, da je očitno nekaj narobe z dežemerjem, pa tudi postaja sama je malo kasneje začela izpisovati neverjetne podatke. Zato sem postajo raje odklopil in tako do nadaljnega podatki iz VP LJubljana Koseze pač ne bodo dosegljivi. 

Astra

Ojej, predlagam izklop kabla od dežemerja in morda bo postaja lahko delovala brez problema dalje. Sicer pa čim manj "presenečenj".  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

ŠTROMAR

Citat od: Astra dne 22. Januar 2009, 21:49:25
Ojej, predlagam izklop kabla od dežemerja in morda bo postaja lahko delovala brez problema dalje. Sicer pa čim manj "presenečenj".  :icon_wink:

Po današnjem testiranju dežemerja ugotovljeno, da ni problem v njem. Trenutno postaja deluje OK, ker ni priključen kabel za COM port do strežnika. Zato podatki tudi niso dosegljivi na spletu. Grem korak po korak in izključujem možne napaka/okvare. :icon_question:

ŠTROMAR

Danes preveril še kabelsko povezavo do COM porta in konektorje. Od ponovnega vklopa postaje na strežnik pred tremi urami zaenkrat ni težav in upam, da smo napako odpravili. V glavnem podatki so ponovno dosegljivi na spletu.  :icon_biggrin:

ŠTROMAR

Na vremenski postaji Ljubljana Koseze je bila 5. marca 2009 ob 14:03 zabeležena minimalna vrednost zračnega tlaka in sicer 981,4 hPa.

ŠTROMAR

V 44. številki lokalnega glasila Koseški glas iz marca 2009 je bila objavljena naslednja novica o vremenski postaji Ljubljana Koseze.  

max

alexx

Štromar...čist mal mlajša sem od tebe....heheheheeeeeeeee. Na Kosezah že uhhhhhhhhhhhhhuhuuuuuuuuuuuuuuu let. :bouncy: Rada jih mam. Hvala ti za vreme. My *home page*. Kdaj bo sneg?

Upojoknc? Kako ti je ratal? Si streljaj v tarčo.

ŠTROMAR

Citat od: alexx dne 08. Maj 2009, 16:46:15
Štromar...čist mal mlajša sem od tebe....heheheheeeeeeeee. Na Kosezah že uhhhhhhhhhhhhhuhuuuuuuuuuuuuuuu let. :bouncy: Rada jih mam. Hvala ti za vreme. My *home page*. Kdaj bo sneg?

Upojoknc? Kako ti je ratal? Si streljaj v tarčo.

Ja kar fletno se imamo tule v Kosezah, jaz osebno že ene 36 let.
Do upokojenca  :icon_haha:mi pa še kar nekaj manjka, tako da o tem raje ne bi.