ZEVS Forum

Davis WeatherLink

Začel/a Fdx, 11. Marec 2009, 08:58:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciril

Javo imam, se redno updejta...

LP Ciril

zoki16

Ciril, če si v nedeljo popoldan doma se slišiva, pa pridem zrihtam tvoj računalnik...

Težko je to reševati prek neta.

Ohladi... :beerchug:
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

MaRkUš

A se vidi v programu kje, koliko znaša rekord padavin v 1 uri?

Jaz ne najdem :banghead:

Pihe

Citat od: MaRkUš dne 04. Avgust 2009, 16:43:59
A se vidi v programu kje, koliko znaša rekord padavin v 1 uri?

Jaz ne najdem :banghead:

Window - Summary
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

MaRkUš

Citat od: Pihe dne 04. Avgust 2009, 17:42:09
Window - Summary

To vem, kaj pa absolutni rekord padavin v 1 uri, pa recimo v 24 urah?

jaka

MaRkUš

Aquatic

Med drugimi podatki WeatherLink izpiše tudi sledeča dva podatka in sicer: heat deg days in cool deg days. Prosim za pomoč pri razlagi teh dveh pojmov.
Davis Vantage Pro2

Pihe

Vse o tem lahko najdeš tu: http://www.arca53.dsl.pipex.com/index_files/degree.htm
Pri nas se te vrste računanja ne uporabljajo kaj dosti,ali pač? :icon_question:
www.bovec-vreme.si

Aquatic

Se mi je kar zdelo, da boš Pihe prvi, ki mi boš podal odgovor na moje vprašanje. Ta dva podatka se res pri nas kaj dosti ne uporabljata. V poštev bi prišla mogoče kakemu arhitektu ali pa strokovnjaku, ki se ukvarja s prevodnostjo toplote pri oknih ali vratih. V ZDA je sama gradnja hiš drugačna kot pri nas, zato tudi njim ta podatka bolj prideta v poštev. To je moje mnenje.  :icon_question:
Davis Vantage Pro2

Pihe

Citat od: Aquatic dne 01. Oktober 2009, 21:17:05
Se mi je kar zdelo, da boš Pihe prvi, ki mi boš podal odgovor na moje vprašanje. Ta dva podatka se res pri nas kaj dosti ne uporabljata. V poštev bi prišla mogoče kakemu arhitektu ali pa strokovnjaku, ki se ukvarja prevodnostjo toplote pri oknih ali vratih. V ZDA je sama gradnja hiš drugačna kot pri nas, zato tudi njim ta podatka bolj prideta v poštev. To je moje mnenje.  :icon_question:

Hja,pri nas bomo kot lisica kuro popadli te vrste podatke šele čez par let in naredili svojo znanost(beri: odkrili toplo vodo).Zdaj ti pa moram v tvojih ugotovitvah kar pritrditi. :shrug:
www.bovec-vreme.si

Ciril

Pri nas in v EU večinoma uporabljamo t.i. stopinjske dneve, ki so uporabni v gradbeništvu in kmetijstvu, le da so pragovi drugačni.

LP Ciril

blazek

V weather linku so se mi pojavile neke čudne črte. Kljub temu, da so vsi podatki pravilno zabeleženi. Potem ko ba se weatherlinkovo datoteko konvertira v wswin, pa podatki od 15.14h do 18 in še nekaj, kar izginejo. Pa čeprav so v weatherlinku vsi zabeleženi. A se da to kako rešit, je imel že kdo kakšne podobne probleme? Zgleda da se mi je računalnik sam od sebe resetiral in je prišlo do nekega nesporazuma konzolo in rečunalnikom.

Pihe

Smo že videli to,ja. ;)
V glavnem to nastane,ko se časi med konzolo,PC-jem in WsWinom ne ujemajo oz.so neusklajeni.Vsaj mislim,da je to vzrok.
Zadevo popraviš nekako takole: greš na disk,kjer imaš nameščen Program Files>WsWin.Izbrišeš datoteko tekočega meseca(WD_03_10.dat).Še prej v samem oknu programa WsWin zaustaviš "Record". Nato v WsWin>File>Converting weather data sprožiš ponovni zapis teh podatkov. Tiste črte bi potem nekako morale izginit. :icon_wink:
Upam,da sem prav napisal vse skupaj,ker je že en cajt,ko sem sam popravljal te podatke. :icon_question:
Za vsak slučaj daj prvo shranit tisto .dat datoteko. ;D
www.bovec-vreme.si

MaRkUš

Zanima me, če Weatherlink pokaže maksimalne padavine v 1 uri in 24 urah.
Tule sem nekaj našel, a ne vem zakaj so črtice :icon_question: