ZEVS Forum

Decemberski izlet na Finskem

Začel/a Georgje, 19. Januar 2009, 19:33:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Georgje

Kot sem že nekje obljubil, še slike iz decemberskega izleta na Finskem. Za razliko od pričakovanj, sploh ni bila pretirano zasnežena, razen prvi dan potem pa je sneg hitro pobiralo. Razen enega dne s soncem na JZ, je jasnina decembra baje bolj izjema. Temperature so bile okoli -1 do 5 in neprestano je pihalo tako da je bil občutek mraza precej večji.

Ulica v centru Helsinkov, slikana ob 15:30 (dnevne svetlobe je decembra dobrih 5 ur)

Bar na obali, Helsinki se nahajajo na polotoku in so obkroženi s stotinami manjših otočkov.

Božični štanti v centru mesta (ob 10 uri zjutraj med tednom že polno ljudi).

Slikano s stolpa ob olimpjiskem stadionu (OI so gostili leta 1952).

Pogled na helsinke in izstopojačo katedralo iz enega izmed otokov, vse stavbe so dokaj nizke nikjer nobenih stolpnic.

Železniška postaja v Lahtiju, končno malo več snega...

Pogled z najvišje skakalnice.

Pazi finska divjad...

Izjemoma sončen dan na izletu v Turku (prvotna prestolnica Finske, ki so ji zaradi bližine Švedske, katere del so bili Finci v preteklosti, odvzeli status in načrtno začeli graditi Helsinke bolj na vzhodu)
Na slikah srednjeveški grad in katedrala iz 13. stoletja.

Božični sejem...

in seveda ponos Finske njihov božiček s svojo familijo (žal sem imel premalo časa da bi odpotoval na sever v Rovaniemi, kjer se originalno nahaja, vožnja z vlakom v eno smer traja 10 ur).

Sončni zahod nekaj po 15h, ki pa traja kar dolgo.

Hamburger v Helsinkih za 15€, kar je v bistvu poceni, večina jedi je v rangu nekje okoli 30 €. Z lahkoto pa najdeš veliko pico za 40€ in steak za 60€ in to sploh ne v fensi restavracijah.

Nizka oblačnost nad nemčijo, ki je segala prav do tal.

Toliko za enkrat.

Pihe

Zelo lepo! Ko bom bil velik, bom šel tut jaz tja gor. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

snowflake

jaz sem si tud predstavljal nekaj več snega :icon_question:, upam, da je bil hamburger za 15 eurov tolko dobr kot je njegova cena ''dobra'' :icon_wink:

Snow4All!

mihav

Skandinavske države...to bi tudi jaz enkrat rad obiskal :icon_razz:
15eur za en hamburger :icon_mrgreen: :shrug:
Global warming is a lie;)

kekec46

tudi jaz sem si mislil da je finska bolj zasnežena ...
ko bo denar in bomo mal starejši pa gremo na sever Skandinavije  :icon_wink:

Lepe slike  :icon_arrow:

Astra

Lepo ste se imeli, pa presenetljivo malo snega ste imeli.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Capillatus

Zelo lepo  :icon_wink: Je res lepo tam zgoraj  ;)

Marca greva pa jaz in @Tesovnik na Finsko za 3 tedne :icon_mrgreen:

uti

Lepo je gor res lepo.  Mam še nekej slikc od Kopenhagna in severa Danske/juga Švedske bom rpobal najdit..Sam za odvisnike od kofeta je huda..5€+ po komadu.  ??? ;D
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

stog

Lepe slike, ampak ne bi živel gor.  :shrug:

lolcho

Lepe slike!
želja po obisku teh držav, ko bom odrasel!
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

najed

Lepe fotke, tudi sam sem zaljubljen v Skandinavijo. Drugače so pa tudi meni bile precej neprijetno presenečenje cene hrane... In pa, kot pravemu Slovencu, dejstvo da je veliko pivo 3 dl. Dobro, ampak drago  :beerchug:

TWISTER

OK, toliko sem se naučil, da ko bom šel gor jim bom kako reportažo z snow chase-a odnesel pokazat, da bojo vsaj videli kaj je sneg :buttrock:

drugače pa lepe slike :icon_wink:

alan

Lepe slike.
Moja želja je tud izlet na Finsko. A si slučajno Ahonena kje videl? (v Lahtiju)

Georgje

Ne Ahonena pa nisem vidu :D Nasploh tam ni bilo nobenega skakalca, samo tekači na smučeh ga šopajo okoli skaklnic. Drugače je pa Lahti precej depresivno mesto razen tega nordijskega centra in jezera zraven, ki je bil itak v megli ni videti nič posebnega, tak sovjetski mi je deloval.

Še par slik iz Lahtija: