ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.1.2009 - 31.1.2009)

Začel/a dajnar, 16. Januar 2009, 06:57:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Trocki

Še kar sneži tukaj. Snega že cca 18cm, 70m pod mano pa samo 5cm.  :icon_eek: :icon_eek:
Temperatura je 0,4°C.
Vreme bo! :)

paradolf

Citat od: MaRkUš dne 27. Januar 2009, 21:54:21

Ne morm vrjet,, da ga je pri tebi 11 cm, pri meni pa 7 cm :icon_confused:

No midva pa imava enako višino snega.
Sicer še rahlo sneži a to je bolj vzdrževanje teh 7 cm kolikor je trenutno na tleh. Za dodatne centimetre bi moralo močneje snežit. Je pa drevje zaenkrat še lepo obloženo in nič ne pada z njih. Po žlebovih pa seveda teče.
Še vedno +0.2°C
Do sedaj je dežemer predelal 11.2mm vode a še ni vse stopljeno. Ogrevanje je bilo vključeno pred eno uro.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

stog

snowfrick

oblačno brez padavin
+1.1
97%
1015.4
višina snežne odeje in novozapadlega snega: 0 cm

ali mi lahko kdo pove, kaj točno se je danes zgodilo z velenjem?
radar je skos kazal enake razmere kot v celju,mislinji,kjer jim ga je pošteno nametalo,ampak tukaj snega nimamo čisto nič.razumel bi,da bi ga imeli vsaj 5cm,ampak nič! ?

hvala za odgovor

Ledo

hehe...glih sem se prijavil da te vprašam to vprašanje....Velenje je danes mhhh 'pušing' na celi črti..zakaj sem pa hotel tu vprašat??? ???elektrarna, okoliški hribi, zarota:) ...pred dobro uro se odpravil v Mislinjo, nevem se mi zdi da je vse padavine in temp. ona pobrala...mislim da je gor preveč na hard..(bi prosil koga za podatke)..Velenje pa trenutno na konovem 1 cm bele brozge dežuje :icon_question: :icon_question:..e

Roger

lisca je pa milo rečeno malo čudna ???tu kar spodobno sneži pa kaže praznino nad nami(Vštet zamik).Glavnina se vidi da je na štajerskem pa kaže zeleno barvo, kot tudi marsikje drugod, kjer skoraj nič ne pada. :icon_question:

Elessar

oh ja pri nam vse od 20 ure dež s snegom tako da se na tleh pozna tist centimeter ki je zapadal okol 4 ure, je pa res neverjetno kaj dela vsak meter višje v nadmorski višini, kajti vsak meter više bi skoraj pomenilo 0.5cm več :icon_arrow: :icon_arrow:
Lp, Tilen

kreon

res je bilo cudno, radovljica in okolica je bila vsaj nekaj ur pod zelenim flekom, ampak padavin pa nic! kasneje popoldne nekaj malega dezja!, in 50 stopljenih snezink... ravnokar pa sem iz kranjske gore, in ponovno me cudi, da od kranjske gore do gozd martuljka snezi.... od 18h do 21h je v kranjski gori zapadlo okoli 10 cm snega, skupaj pa na oko vec kot 20cm, bi rekel bolj proti 30cm!! od kje take razlike? od kje padavine na skrajnem zahodu???? ksno razlago prosm :)

Pihe

Citat od: snowfrick dne 27. Januar 2009, 22:10:10
oblačno brez padavin
+1.1
97%
1015.4
višina snežne odeje in novozapadlega snega: 0 cm

ali mi lahko kdo pove, kaj točno se je danes zgodilo z velenjem?
radar je skos kazal enake razmere kot v celju,mislinji,kjer jim ga je pošteno nametalo,ampak tukaj snega nimamo čisto nič.razumel bi,da bi ga imeli vsaj 5cm,ampak nič! ?

hvala za odgovor

Na žalost premalo poznam vaš kraj in bo to moje pisanje bolj ugibanje.Glede na smer vetrov na 850 Hpa, ki so praktično nad vso Slovenijo tvorili en del oboda ciklona - torej smer JV=>SV=>S=>SZ=>ZJ - sumim, da je marsikje prihajalo do fen efekta(pri meni je to zanesljivo!).Na prevojih proti nižjim predelom se je ta zrak grel in onemogočal ohlajanje na dnu kotlin.Razlika je bila ravno tolikšna,da je bila temperatura zraka in predvsem rosišča previsoka za začetek sneženja.
lahko, da sem tresknil mimo, ampak nekaj v zvezi s tem pa je sigurno bilo. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

snowfrick

Citat od: Pihe dne 27. Januar 2009, 22:47:44
Na žalost premalo poznam vaš kraj in bo to moje pisanje bolj ugibanje.Glede na smer vetrov na 850 Hpa, ki so praktično nad vso Slovenijo tvorili en del oboda ciklona - torej smer JV=>SV=>S=>SZ=>ZJ - sumim, da je marsikje prihajalo do fen efekta(pri meni je to zanesljivo!).Na prevojih proti nižjim predelom se je ta zrak grel in onemogočal ohlajanje na dnu kotlin.Razlika je bila ravno tolikšna,da je bila temperatura zraka in predvsem rosišča previsoka za začetek sneženja.
lahko, da sem tresknil mimo, ampak nekaj v zvezi s tem pa je sigurno bilo. :icon_question:

hvala ti. :icon_wink:
zakaj mi je pa nekdo izbrisal zadnji post ?  :( :( :(
sem se zelo potrudil,da sem razložil določene stvari.

edit:v tistem zadnjem vnosu,ki je bil izbrisan,sem povedal,da tukaj ni deževalo od 9.00.snežilo je,vendar je bila jakost zelo majhna.na trenutke je prineslo kaj,ampak vse je kratko trajalo.

lolcho

Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

snowp

Spet je malo začelo rahlo snežit
snega je okoli 10cm(sproti se seseda tako da mislim  da ga je bilo tudi več)
temp: 0,5°C

black_rider

Se vedno rahlo snezi, ampak iz tega je tezko dobiti kak cm...

Na tleh je mokro in se vidi da je spodnji del (brozga) cisto tekoc... :banghead:

0.4 C

Danes mal prej spat ucer oz. dans sm bil do 1 na oknu lol...

Lahko noc!

jkocki

Trbovlje - Nasipi

Oblačno, rahlo dežuje
Cel popoldan je kar močno snežilo, zvečer pa 1cm"snega"

-Ttrenutna 1,2°C
-tlak 1006 hPa raste
-vlaga 94%
-brezvetra
-rosišče 0,3°C
-padavine danes 31,6 mm

Lp

upoldek

Padavine še vedno prihajajo od vzhoda, rahlo na trenutke kot naprimer sedaj (rumene lise na radarju v okolici Celja) pa gosteje naletava, sneg se jasno poseda, cca. 15 cm pa ga je že sedaj ,  temp: 0,2 °C

Lahko noč...  :icon_wink: