ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Konzolo imam na oboje. Problem je v tem, da je verjetno "crknil" en kabel, imam namreč 3x10m. Nmareč najprej je bil na konzoli mrk, ker je verjetno lovila brezžični signal, ker mi sedaj podatke pošila na 130 s, namesto na 8s kot je s kablom. Bom jutri poskušal ugotoviti točen vzrok. Zdaj pa  :wise:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Ekolog

Čim manj štukanja pa je, svetujem ti, da povežeš s 30 metrskim telefonskim kablom, meni deluje BP :icon_arrow: :icon_wink:

polo

Čaki, sm še to me zanima.Barometer ti je delal(ker je senzor v konzoli) a ostala polja na konzoli so bila pa kaj? Pa sobno temperaturo in vlago ti je kazalo? Črtice ali čisto nič(prazen display,razen polje barometra)?
Če si vsaj črtice imel je ziher problem v kablu.
3x štukan tudi pove marsikaj.

MIHAJLO 86

Citat od: polo dne 27. Oktober 2010, 20:23:37
OFL - predolg kabel.

Vprašanje je tudi,če si kabel pravilno zvezal (razpored žićk)

ftp kabel je kar debel približno 0,5cm. Imam pa narejeno tako da imam na vsakem koncu kabla 20cm telefonskega kabla, ker na ftp ne grejo konektorji, žičke so skupaj spajkane čez kable pa so pojemke. Kabli so zagotovo pravilno zvezani(iste barve skupaj na eni in na drugi strani) .OFL mi je pa napisalo samo pri vetru imam pa 20m telefonskega kabla (je to preveč?).

Ali je možno da so kabli slabo spajkani?

polo

Zakaj pa nebi šli na ftp konektorji? (4 polni)
4 žile pustiš v zraku in to je to. Na eni in drugi strani.

Žal ne vidim, kako si spajkal te žičke skupaj, da bi ti podal svoje mnenje...

gregach

Citat od: polo dne 27. Oktober 2010, 23:00:48
Čaki, sm še to me zanima.Barometer ti je delal(ker je senzor v konzoli) a ostala polja na konzoli so bila pa kaj? Pa sobno temperaturo in vlago ti je kazalo? Črtice ali čisto nič(prazen display,razen polje barometra)?
Če si vsaj črtice imel je ziher problem v kablu.
3x štukan tudi pove marsikaj.

Kabel je štukan 2x (3x10m), 1x v hiši, 1x pa zunaj ampak je "stik" ovit s "selotejpom".
Ponoči je občasno delalo, občasno ne, pa sem mislil, da je slab wireless, pa sem jo zjutraj nesel na balkon (15m do vremenske hiške, nobenih ovir, razen ograja), je en čas delalo zdaj pa spet črtice, tudi pri notranji T/H so črtice, le tlak kaže. Kaže pa tudi min/max vrednosti, in pri dežju 0.0mm. 
Se bojim da poceni kitajska jajca izdihujejo, pa ravno zdaj, ko sem mislim da bo ta vikend postaja zaživela na internetu.

wisky

@Gregah,
potem pa si kupi boljšo od "kitajskih jajc", pa bo zadeva lepo delovala. Naprimer davisko, ki je tako priljubjena pri ostalih kolegih, je pa res malo dražja, sicer z nekimi težavami na določenih komponentah, pa vseeno "najboljša" :surprised:.
Lp wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

ŠTROMAR

Citat od: gregach dne 28. Oktober 2010, 09:54:13
Kabel je štukan 2x (3x10m), 1x v hiši, 1x pa zunaj ampak je "stik" ovit s "selotejpom".
Ponoči je občasno delalo, občasno ne, pa sem mislil, da je slab wireless, pa sem jo zjutraj nesel na balkon (15m do vremenske hiške, nobenih ovir, razen ograja), je en čas delalo zdaj pa spet črtice, tudi pri notranji T/H so črtice, le tlak kaže. Kaže pa tudi min/max vrednosti, in pri dežju 0.0mm.  
Se bojim da poceni kitajska jajca izdihujejo, pa ravno zdaj, ko sem mislim da bo ta vikend postaja zaživela na internetu.

Vzemi konzolo in jo odnesi do T/H senzorja. Poveži z original kablom, počakaj nekaj minut. Tako boš preveril ali deluje z original klablom. Če deluje, potem si slabo štukal tvoj kabel. Štukanje na sploh odsvetujem, čim več spojev, več možnih slabih kontaktov in več težav. Priporočam ti UTP kabel v celi dolžini na katerega stisneš konektorje in imel boš mir.
Če ti na konzoli izpisuje črtice, ko ti deluje brezžična povezava, je to lahko znak za iztrošene baterije v konzoli ali senzorju. Preveri in po potrebi zamenjaj baterije.  

gregach

@Wisky, daj mi pa nisi čisto nič novega povedal. Saj jaz vem da so daviske najboljše od amaterskih postaj, trenutno bi pa rabil odgovor/mnenje na napisano v prejšnjem postu.

Se je pa stanje od takrat že nekoliko spremenilo:konzola kaže vse drugo, razen notranje T in vlage.... :zaba: :icon_question:

polo

Če ti tudi sobne temperature občasno ne kaže potem je vrjetno res z postajo nekaj narobe.
Da bomo lažje prišli do zaključka naredi takole.

Iz zunanjega senzorja vzemi ven  baterije, odklopi kable na konzoli in spremljaj samo notranjo temperaturo.
Pazi, da so baterije res OK. in,da niso tiste 1,2V.

gregach

Heureka! Takole je bilo: tam kjer je štukano je vse oksidiralo, skoraj eno leto je bilo vse vredu, šele zdaj je vlaga prebila "selotejp", in zaradi tega se je postaji zmešalo. Tudi ko sem jo dal povsem zraven T/H senzorja ni zaznavala nič, pa tudi ko sem jo priklopil samo na en kabel nič, nato pa sem jo resetiral in deluje. :bouncy: Upam da bo zdaj tako tudi ostalo.

Hvala vsem za trud!

ŠTROMAR

Ja, upam, da si se naučil nekaj iz tega. Ko delaš, naredi v redu in kvalitetno in potem ne bo vsakič znova težav. Splača se torej nabaviti ustrezno dolg kabel, stisniti konektorje in potem leta nimaš več problemov s tem. Drugače pa stalno nekaj čaraš in posledično potem pišeš o nekih kitajskih jajcih in podobno. :banghead:

polo

Štromar, imaš prav, samo kaj ima kabel ali pa brezžično sprejemanje veze, da postaja ne kaže notranje temperature?
No ja, samo da zdaj  dela  :icon_wink:

gregach

@ŠTROMAR, jaz pa res minimalno čaram po postaji in kablih, sem lepo povedal da je tako štukano že od zime, včeraj pa je na vsem lepem, v najbolj neprimernem trenutku začelo zaje*avati.

MIHAJLO 86

tudi jaz sem odpravil napako. Iz konzole sem vzel baterije in  jo priklopil samo na adabter in zdaj dela zaenkrat brez motenj  :icon_wink: