ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

polo

Čist tako na pamet...
Mogoče kje ni dobrega stika z senzorjem za pritisk in se ob tresljaju konzole ta izgubi  :icon_question:

Kaj pa reset postaje tudi ne pomaga?

Ekolog

Ne vem kaj imaš za šarit po postaji, jaz odkar jo imam še nisem na noben knof prtisnu, ker mam vse podatke na računalniku oz. na spletu, inštaliraj si bodisi heavy weather bodisi WsWin, pa potem lahko pregleduješ podatke na računalniku, tudi pri meni ni tlak na konzoli pravilno prikazan, pa se ne sekiram preveč zaradi tega, resda nimam enakih težav kot ti (nihanje tlaka), samo je za nekaj hpa razlike med konzolo ter med WsWin-om, važno je, da je potem v WsWin-u oz. na spletni strani pravilno prikazan, ker v WsWin-u se mora nato še tist korekcijski faktor ter nadmorska višina nastavit in potem pravilno kaže :icon_arrow:

gregach

Bom zaenkrat kar pustil tako kot je. Sedaj tako ni važno, ko bodo pa podatki 1x na računalniku in internetu pa po postaji ne bom šaril in se tlak ne bo spreminjal.

Hvala vseeno.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

alze

Kaj se komu tudi dogaja zadnje dni, da postaja napačno sinhronizira čas z Frankfurtsko uro ?

Posledica tega je, da mi zjutraj kadar prižgem računalnik WUHU noče naložit podatkov iz nje, ker ure niso pravilne.

PS: pomagal je reset postaje  :icon_wink:
<- Klik

ales77

Moja postaja ws 2300 pa javlja napačne podatke 806kmh .  in padavine  8080 mm. Ali kdo ve kaj to pomeni?

ŠTROMAR

Citat od: ales77 dne 21. September 2010, 08:35:44
Moja postaja ws 2300 pa javlja napačne podatke 806kmh .  in padavine  8080 mm. Ali kdo ve kaj to pomeni?

Če imaš brezžično povezavo preveriti baterije v konzoli in oddajniku(hydrotermo senzor), pri kabelski povezavi pa je lahko problem bližina visokonapetostnih vodov(220V)- veliko smo o tem že pisali po forumu.

alze

Koliko kabla med vetromerom in senzorjem deluje še normalno brez motenj ?

Zaradi zavetrja bi rad prestavil vetromer drugam tako da bi bilo cca 25 m kabla. Sedaj imam le 1 m in seveda deluje brez problemov. Kabel med postajo in senzorjem imam pa cca 22 m.
<- Klik

gregach

25 m bo brez problemov delalo, tudi 40m bi še šlo.

Astra

Podrav. Simpl test. Natakni 25m kabel in testiraj. Načeloma bi moralo delati BP.

Lp.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

MIHAJLO 86

Pojavil se je problem  :-[  postajo in senzor sem povezal s ftp kablom 40m, ko tipkam po konzoli pregledujem min in max podatke... se postaji žmeša temperatura se poviša za približno 1 stopinjo ali tudi več, vlaga se zviša ali zmanša veter mi je zadjnič nabilo na 92,1km/h ali napiše OFL, zbrišejo se max in min vrednosti ... ko neham tipkati se čez kakšne pol minute  tekoči podatki normalizirajo. Brezžična povezava na 2min mi je delala brez problemov. Postaja je odmaknjena od 220V. Upam da ,ko bom postajo priklopil na računalnik da mi ne bo treba brskati po konzoli in bo vse bp.

polo

OFL - predolg kabel.

Vprašanje je tudi,če si kabel pravilno zvezal (razpored žićk)

gregach

Pravkar mrk na konzoli (razen tlak)..... :banghead: Je možno da so se izpraznile baterije na T/H senzorju? Imam povezavo s kablom.....

ŠTROMAR

Citat od: gregach dne 27. Oktober 2010, 22:23:01
Pravkar mrk na konzoli (razen tlak)..... :banghead: Je možno da so se izpraznile baterije na T/H senzorju? Imam povezavo s kablom.....

Pri kabelski povezavi ne rabiš baterij v T/H senzorju.
Poskusi držati tipko +  tri do pet sekund.

gregach

No, saj se mi zdelo da jih ne rabim.... Hvala @Štromar, po cca 5 minutnem mrku je vse nazaj. :icon_question:

polo

Kako pa napajaš konzolo? Prek baterij ali adapterjem oz. oboje?