ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Citat od: polo dne 07. Maj 2010, 18:12:54
In kaj sem zgoraj napisal, si sploh prebral?
Na tem forumu se pogovarjajo o internetni povezavi! In ne o VP  ::)

Kakor sem razbral je govora in o povezavi konzola-senzor in o povezavi konzola com-port (rs232)

polo

Citat od: Ekolog dne 07. Maj 2010, 18:22:06
Kakor sem razbral je govora in o povezavi konzola-senzor in o povezavi konzola com-port (rs232)

Dobro, ti pač razmišljaš po svoje in tu ti ne morem pomagat.

Jast pa imam že več letne izkušnje z elektroniko itd. in vem kako poteka komunikacija z razno raznimi sprejemniki, VP  postajami pa, da ne naštevam še naprej kaj vse.(protokoli)
Ti pa trdi svoje še naprej.

bbenci2

Končno sem našel toliko časa, da sem na svojem famoznem 50m UTP kablu zamenjal kable na konektorjih, ki morajo biti zrcalno obrnjeni, če gledamo oba konektorja iz enake smeri. Ker nimam klešč, sem ga preščipnil polek konektorja, ki je pri konzoli ( da ne bo oksidiral zaradi vlage, če bi bil zunaj pri postaji :icon_arrow:) in ga pravilno zvezal (spajkal ;D) in zdaj deluje. Torej z 50m UTP kablom stvar deluje.
Zdaj še moram naročiti vetrnico na šalčke in podatki o vetru dobo zdaj bolj realni :icon_smile:

Nauk zgodbe: najprej poglej kako je zvezano na original kablu in potem jamraj :icon_lol:

Hvala vsem, ki ste mi pomagali.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

bbenci2

Berem, da nekateri podaljšujete oz. uporabljate UTP kable za povezavo med dežemerom/vetromerom in senzorjem, ki potem naprej pošilja podatke. Glede na to, da imam še v UTP kablu 4 žičke proste, me zanima ali bi lahko v mojem primeru enak UTP kabel ( ki ga imam za povezavo med postajo in konzolo ) uporabil za vetromer. Zdajšnjega kabla, ki ga je nekje 50m bi podaljšal še 10m in ga speljal na streho hiše.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

max

Poizkusiti ni greh, vendar najprej probaj na tleh, s temi obstoječimi petdesetimi metri, če veš kaj mislim.
Komunikacija vetromer-oddajnik, je malo drugačna kot oddajnik-sprejemnik.

Edit: Če bo šlo z obstoječimi petdeset metri, bo šlo tudi z deset več

bbenci2

Ob prvi priliki bom poskusil.

Malce filozofiram s to postajo, namesto da bi kupil kako postajo kot se šika.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

bbenci2

Danes sem imel nekaj časa in sem poskusil. Torej preko istega UTP kabla sem izkoristil še ostale 4 proste žice za vetromer in stvar deluje. Moram še zdaj podaljšati kakih 10m, da spravim vetromer na streho. Upam, da teh 10m ne bo odločilnih za motnje v delovanju :icon_question:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

max

Bo delalo, super :icon_wink:
Samo pazi na vezavo, da bo točno.

bbenci2

No, moja zadeva uspešno deluje. Senzor za temperaturo se nahaja 40m od hiše, prav tako senzor za dež. Potem pa imam potegnjen UTP kabel 50m za prenos podatkov (4 žile), ostale 4 žile pa imam izkoriščene za vetromer, ki je na hiši. Tako da potem podatki gredo po tem istem UTP kablu najprej do senzorja za temperaturo in potem vse skupaj podatki spet nazaj.
Malo bluzim, ampak bo morda kdaj komu kaj pomagala ta izkušnja ::)
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

max

Eto vidiš :icon_wink: sem že kar nekaj časa nazaj(se mi zdi da skoraj dvel eti), napisal, da gredo podatki preko UTP-ja do cca 100m.
Upam, da imaš kabel v cevi, drugače ga kar hitro daj, da bo primerno zaščiten.

To izkušnjo lahko s pridom uporabijo tudi tisti z Davis postajami ;D

bbenci2

Citat od: max dne 04. Junij 2010, 17:22:53
Upam, da imaš kabel v cevi, drugače ga kar hitro daj, da bo primerno zaščiten.

Ne, kabla nimam v cevi, je samo tako v zemlji. To pa zato, ker sem samo malo zarezal v zemljo in ga stlačil noter ::) Nisem kopal jame. Sicer pa bo to nekaj let zdržalo, potem pa bom itak nabavil neko spodobno postajo :icon_mrgreen: :icon_razz:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Pihe

Citat od: max dne 04. Junij 2010, 17:22:53

To izkušnjo lahko s pridom uporabijo tudi tisti z Davis postajami ;D

Zakaj pa? :icon_question:
Brezžični davisovci ne rabimo nobenih kablov. :icon_cool:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 04. Junij 2010, 20:35:02
Zakaj pa? :icon_question:
Brezžični davisovci ne rabimo nobenih kablov. :icon_cool:
A imaš anemometer posebaj brezžično ali na kabel :icon_rolleyes:

Pihe

Citat od: max dne 05. Junij 2010, 16:26:10
A imaš anemometer posebaj brezžično ali na kabel :icon_rolleyes:

Kabel.12m je priloženega standardno.Lahko pa naročiš dobavo 50 metrskega,če rabiš tako razdaljo. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

No, sej to sem mislil ;)