ZEVS Forum

Froggit WH4000 SE težava s senzorjem

Začel/a ziga108, 30. Maj 2021, 16:37:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ziga108

Pozdravljeni,
po dolgih letih sem si ponovno umislil vremensko postajo. Preko Amazone.de sem naročil Froggit WH4000 SE. Vse je lepo delalo približno 3 tedne. Pred nekaj dnevi je vrednost vlage na zunanjem senzorju padla na 10 % in se od takrat naprej več ne spreminja. Vrednost je seveda napačna. Poskusil sem že zamenjati baterije, resetirati senzor, resetirati notranjo enoto ... vrednost je zmeraj enaka  :'( Vse ostale vrednosti, ki jih meri postaja so v skladu z ostalimi postajami v bližini.
Postaja ni delovala niti 1 mesec  :-\
Ima še kdo kakšno idejo ali pa si ta model postaje lasti ?

TgT

Senzor odnesi nekomu, ki se ukvarja z elektroniko, da ti ga očisti. Naslednjič pa nabavi postajo, ki ima rezervne dele.

Smučar

Citat od: TgT dne 31. Maj 2021, 01:39:12
Senzor odnesi nekomu, ki se ukvarja z elektroniko, da ti ga očisti. Naslednjič pa nabavi postajo, ki ima rezervne dele.
pa ne po 3 tednih. To je za garancijo. Pisat prodajacu, pa naj zrihta.

ziga108

Citat od: Smučar dne 31. Maj 2021, 07:08:31
pa ne po 3 tednih. To je za garancijo. Pisat prodajacu, pa naj zrihta.
Ker je postaja nova, mislim, da bi senzor moral delovati.
Pisal sem prodajalcu in čakam na odgovor.
Kaj pa si mislil s tem očistiti?   :) Korozijo, ki bi se lahko nabrala skozi čas ?

ziga108

Dobil odgovor prodajalca.
Navodila za resetiranje senzorja sicer ni v navodilih.
Predlagali so mi, da naj iz senzorja vzamem baterije in senzor za 36 ur postavim v temen prostor in naj ponovim korake pri prvi vzpostavitvitvi povezave. V kolikor se vrednost ne bo spremenila, naj postajo pošljem nazaj... Upam, da teh postopkov ne bom ponavljal vsake 3 tedne  :-\

Smučar

Ne vem kaj ima veze tukaj temni prostor. Vzami baterije ven iz senzorja in konzole, počakaj minuto in še enkrat ponovi postopek povezovanja. Če RH še vedno ne kaže, imajo da zamenjajo.

Citat od: ziga108 dne 31. Maj 2021, 08:19:33
Ker je postaja nova, mislim, da bi senzor moral delovati.
Pisal sem prodajalcu in čakam na odgovor.
Kaj pa si mislil s tem očistiti?   :) Korozijo, ki bi se lahko nabrala skozi čas ?
Saj nisem nič o čiščenju pisal.

ziga108

Citiral sem napačen odgovor TgT piše o čiščenju :)
Senzor se poleg AA baterij napaja še s solarno celico, ki pa ima očitno tudi svojo baterijo   :icon_question:

goldhorn

Sedaj imam tudi jaz kar naenkrat težave s senzorjem DP300 (UV/anemometer). V manj kot 24 urah mi izprazni baterijo. Kljub temu, da ima dodatno solarno napajanje. Se komu sanja kaj bi lahko bilo? V trgovini se mi ne javljajo, predvidevam da ne delajo, ker so se mi prejšnjič takoj javili.