ZEVS Forum

Kam postaviti merilne senzorje ???

Začel/a dajnar, 17. December 2008, 08:30:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

polo

Citat od: .sonček. dne 08. November 2009, 12:44:41
Ne vem kaj delam narobe.
Senzor sem danes postavil 30 metrov od hiše stran, čez senzor sem pokril lonček oblečen v alu folijo (več plasti) in mi iz hipe noče vlečt signala.
Vmes med postajo in senzorjem je samo steklo (2x).
Senzor je na višini 1.8 m.

Aluminjasta folija ti predstavlja oviro(za signal),sploh pa, če si lonček oblekel z več plastmi.
In razdalja 30m je tudi že nekaj...

Pihe

Narobe si naredil že prej,ko si šel ceneno postajo kupit! :icon_arrow:
Se opravičujem,da se bom nad tvojim postom razpasel,sam mi gre res nekam na k., ko povemo tisočkrat,da za male solde ne moreš pričakovat super profesionalne postaje.Za 120 EUR kolikor stane WS2300 dobiš točno to in nič več!Za kvaliteto(kar pomeni,da forumu ni treba brat takih vprašanj) pa je treba odšteti še kakih 400 EUR več.Žal!
A bo to kdaj postalo jasno!? :icon_arrow:
Za "izboljšat" delovanje tvoje postaje, pa preberi vse poste od @Štromarja.On je tudi iz take postaje iztisnil maksimalno,vendar je moral marsikaj postoriti za to. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

.sonček.

To je dejansko samo digitalni termometer s senzorjem, je pa dejansko to testiranje, kje bi bilo najbolj optimalno za merjenje, kasneje bom kupil boljšo postajo.

Znano je, da mora biti senzor čim dalj od objektov. Trenutno sem izbral res dobro lokacijo za senzor samo prava namestitev mora bit.

A morda ve kdo, kje bi se dalo dobit dodatne senzorje.
Brez vremena ni življenja.

Pihe

OK.Torej imaš še slabšo zadevo,kot je WS2300. :icon_exclaim:
Ne pričakuj, da boš za ceno fičkota dobil vrednost ferarija.Ti digitalni termometri "nesejo" vse skupaj par metrov(pa še to brez kakih ovir),zato si izbij iz glave,da ti bo lovilo na 30 metrov skozi prepreke.Na žalost. :shrug:
Preberi si še enkrat moj zgornji post.Malo dnarja= malo muzike.
Šparaj za WS2300 in ne troši denarja za dodatne senzorje!Na koncu boš zmetal stran en kup denarja, imel boš pa še vedno sranje. :icon_arrow:
www.bovec-vreme.si

.sonček.

Dokler sprejema podatek, utripa za signal ne vidim problema v nedelovanju termometra.
Za prvo silo je več kot dovolj.

.sonček.

Kje se da dobit senzorje za termometer?

polo

Citat od: .sonček. dne 09. November 2009, 22:58:24
Kje se da dobit senzorje za termometer?

Ja in za kateri termometer se gre?(oznaka termometra)
Poskušaj tam,kjer si ga kupil.

Smučar

Citat od: .sonček. dne 08. November 2009, 14:27:01
Dokler sprejema podatek, utripa za signal ne vidim problema v nedelovanju termometra.
Za prvo silo je več kot dovolj.
Najprej kot prvo odsstrani vso alu folijo s senzorja. Ti si ga zaprl v Faradayevo kletko, reveža.  :icon_banned:
Jasno da potem nič ne pride skozi. Naredi toplotni ščit iz plastike, npr. iz plastičnih podstavkov za tegelce. Pa malo približaj senzor postaji pa bo.

.sonček.

Ampak uporabnik stog mi je napisal, da naj ovijem lonček v alu folijo.
Kam za boga ga naj utaknem, živim na hribu, kamorkoli pogledam je sam breg, sonce mamo skratka skoraj na vseh vogalih.

max

Citat od: .sonček. dne 11. November 2009, 17:09:10
Ampak uporabnik stog mi je napisal, da naj ovijem lonček v alu folijo.
Kam za boga ga naj utaknem, živim na hribu, kamorkoli pogledam je sam breg, sonce mamo skratka skoraj na vseh vogalih.

Stog je verjetno mislil da imaš WS2300 in žično povezavo senzor/konzola, to bi blo vredu
Če se malo pobrska po forumu, najdeš vse. Ničkolikokrat so bile zadeve premlete :shrug:
Tukaj imaš dva linka za izdelavo ščita.

http://www.ruralgeek.com/wpblog/?page_id=70
http://www.weather-watch.com/smf/index.php?topic=23736.0

.sonček.

Kaj pa, če bi naredil iz lesa eno hišco, dno brez lesa in dal senzor not.

ali pa

ga raje dam pod podaljšan strešek (dolžina meter), 1 metr od lasonitk (nižje ga bi dobil zjutraj sonce) in to je
to.

@max
Ima tudi stog senzor

max

Citat od: .sonček. dne 11. November 2009, 17:57:45
Kaj pa, če bi naredil iz lesa eno hišco, dno brez lesa in dal senzor not.

ali pa

ga raje dam pod podaljšan strešek (dolžina meter), 1 metr od lasonitk (nižje ga bi dobil zjutraj sonce) in to je
to.

@max
Ima tudi stog senzor

Naredi kakor ti paše, samo ne jamraj potem.
Stog? :icon_question: Ja verjetno ga ima, bo sam povedal  :icon_rolleyes: :icon_mrgreen:

Pihe

Glej .sonček.!
Ne odkrivaj tople vode.Vse te reči,katere te zdaj mučijo, smo že neštetokrat premleli na tem forumu.Le-ta ima tudi funkcijo "Išči" ,ki ti bo pomagala najti prispevke na to temo.
Na kratko pa še vedno velja(in bo tudi v bodoče!), da je najbolj kvalitetna zaščita vremenskih intrumentov pač originalna vremenska hiška,katere načrt tudi lahko najdeš na tem forumu. Približki temu standardu so razni radiacijski ščiti, od katerih je seveda najboljši Davisov. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

.sonček.

Saj za mene je vseeno ali kaže -+2°Crazliki samo poročanje bo napačno.

Pihe

Citat od: .sonček. dne 11. November 2009, 18:59:30
Saj za mene je vseeno ali kaže -+2°Crazliki samo poročanje bo napačno.

Na prevelike razlike v podatkih, smo pa mi tu kar precej alergični. :icon_arrow:
Vzemi si čas,ne hiti, prišparaj še malo denarja in naredi tako,kot sem ti že svetoval.
Če pa boš z napačnimi podatki stregel tu, bo pa najmanj kar te bo doletelo, en posmeh. :shrug:
www.bovec-vreme.si