ZEVS Forum

VP Planina pri Rakeku

Začel/a Lluka, 28. November 2008, 18:07:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Na prvi pogled izgleda hiška kar v dobrem stanju. Uspešno prenovo ti želim.  :icon_wink:

Astra

Čestitke, pa čim več veselja pri prenovi. Da ti bo potem dolgo služila.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

kekec46

Citat od: Lluka dne 10. Februar 2009, 23:50:33
Ekola... še en  "Grdi raček" je na preobrazbi v Laboda. :) Upam da bo v tedni dni nared..... :)
če misliš hisko podret, pa lepo vse letvice zbrusti pa vse to ... mislim da boš mogel kar pridno delat da bo v 1. tednu nared  ;)
drugač pa veliko veselja pri obnovi  :icon_wink:

Lluka

En lep pozdrav vsem skupi.  Trenutno postaja NE deluje,ker sem imel te dni doma veliko dela,spotoma mi je uspelo še  postaviti hiško na vrtu,prestaviti senzorje in ostalo aparaturo v hiško,na novo skonektat in vlečt kable do računalnika.Nekaj dni bo še postaja OFF,da preselim računalnik na novo mesto(druga soba),kjer imam  postajo..Mogoče mi bo uspelo tudi usposobit kamero(jutri naj bi dobil primerno dolžino kabla),in pol pa... spet oddajanje na internet. Sedaj pa še eno uprašanje.... :)

Uspelo mi je narediti(bratu sevede) senzor...kateri opravlja meritev temperature... Sedaj pa..... Kako mi naj senzor DS 1820...kako naj spravim podatke na graf oz kako spravit podatke v "pobiranje" stanja temperature. Trenutno ga kličem v Dos-u,da mi pošlje trenutni podatek.Senzor bi namreč uporabljal za merjenje temperature zemlje na določeni globini.

Vremenko Lluka a ne Pečenko :)

Astra

Citat od: Lluka dne 04. Marec 2009, 22:42:01
En lep pozdrav vsem skupi.  Trenutno postaja NE deluje,ker sem imel te dni doma veliko dela,spotoma mi je uspelo še  postaviti hiško na vrtu,prestaviti senzorje in ostalo aparaturo v hiško,na novo skonektat in vlečt kable do računalnika.Nekaj dni bo še postaja OFF,da preselim računalnik na novo mesto(druga soba),kjer imam  postajo..Mogoče mi bo uspelo tudi usposobit kamero(jutri naj bi dobil primerno dolžino kabla),in pol pa... spet oddajanje na internet. Sedaj pa še eno uprašanje.... :)

Uspelo mi je narediti(bratu sevede) senzor...kateri opravlja meritev temperature... Sedaj pa..... Kako mi naj senzor DS 1820...kako naj spravim podatke na graf oz kako spravit podatke v "pobiranje" stanja temperature. Trenutno ga kličem v Dos-u,da mi pošlje trenutni podatek.Senzor bi namreč uporabljal za merjenje temperature zemlje na določeni globini.

Vremenko Lluka a ne Pečenko :)

Hoj. Morda imaš v WSWinu uporabno rešitev - poglej priponko v DOC dokumentu.  :)

http://www.shrani.si/f/2D/Sz/2UkA3tnx/mimohw.doc
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Lluka

aa... bom probal kako bo šlo. Namen imam namreč postavit nekaj senzorjev v zemljo... in še 1 dodatno v hiško.:) Počas... :D:D

Lluka

Ekola.... danes mi uspelo vse povezat.. in spravt v pogon ,med to spada tudi ponovni zagon kamere..katera slika pa... buh pomagej... bom probal dat .. kar se dobro kvaliteto slike..Edino Ftp ga učasih pokvačka.. (crkne) he he.. :)
Še nekaj slikc .....

kekec46

superca narjeno  :clap:
kolk mas pa dolzino kabla med senzorjem in dežemerjem ?

kaj pa senzorje DS1820 si že usposobil ?

max

Kaj maš pa tisti analogni instr. za vlago ali pritisk  :icon_rolleyes:  :icon_wink:

Lluka

Med dežemerjem... in postajo... je 15m ,(5m)več kot je bil sam prejšnji kabel),prej sem imel en dežemer od konrada na daljinca,ma se mi že v samem štartu sploh ni obnesel. Instrument je pa za temperaturo... tko da mam tud vse grafično na papirju.MEd Hiško in pa kompjutrom... je pa 30m kabla,prav tako kot tudi med kamero in kompjutrom.
Aja.. senzorje ds1280  že dela... sam jih bom še nek nabavil... in stlačil v zemljo :).Kdaj bo pa to zalaufalo.. pa še ne vem nič. :) he he
Še ena streha za na hiško je pa v izdelavi.. :)

Lluka

Pa je prišla..... z današnjim dnem smo dobili v vasi novega člana...... ŠTORKLJA :) Pa je priletela.. v prihodnjih dneh jo bo v nočnih urah bolj zeblo..... jutri pa jo lahko presenetu tudi nekaj centimetrov snega. g.Brane Gregorčič mi je napovedal ,da ga naj bi bilo... 3 cm. :)  :icon_haha: Bomo videli.

Lluka

VOLK NAPADA. :)

Dežemer mi je namreč zadnje čase kvačkal štrene. Vzrok mi je bil nejasen.Ob današnjih prikazanih 80 litrih(od kje... ne vem(,sem šel namreč pogledat kaj je narobe. Pa sem ga dobil. Volk se je namreč prikradel na kontakte dežemera v škatlici za pošiljanje podatkov na kompjuter. Spucam,očistim,prešpricam... OČIŠČENI kontakti. :D Upam da bo zdaj delalo. grrrrrr :banghead:

Zato so bili tud podatki 2 uri nedosegljivi. :) Ampak zdej gremo dalje. :) Lep večer še naprej

Lluka

Aha... dežemer dela....zdej pa druga zadeva. Padavine mi namreč piše  oz šteje po 0.2 mm.Kako nej to kalibriram..ktere cifre za upisat? na grafu mi namreč lepo izrisuje po 0.5mm,piše pa mi po 0.2mm.  :icon_question:

Ekolog

Namesto 0.300 vpiši 1.000, pri zerovalue pa pusti 0 :icon_arrow:

Lluka

:zaba: :zaba: :icon_eek: :icon_eek: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_question: :icon_question:

tezave tezave...... HW postaja mi NE pošilja podatkov iz hiške,kjer je senzor.Šel zanalašč po nove baterije in menjal...ampak še vedno NE deluje. Zjutraj od 1x zmanjkalo pošiljanje podatkov. Postajo sem tudi resertiral ampak ni nič. huh..... :icon_question: :icon_question: :icon_question: :icon_question: