ZEVS Forum

HF reception

Začel/a eddy, 11. September 2008, 11:48:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

eddy

Zdravo danes zjutraj mi je kar na enkrat heavy weather nehal delati
enostavno se ne poveže z postajo
non stop utipa rdeča lučka HF reception

Kaj bi lahko bilo?

Pa sem že vse probal ponovno izklopit računalnik in ga prižgati nazaj in nič ne pomaga tudi kabel sem iztaknil in com porta pa tudi to nič ne pomaga.

polo

Za začetek reseteraj postajo in pa preveri če imaš pravilno nastavljen COM port

eddy

polo

Preveri kabel od postaje do računalnika,če to ni reinstal hevija (nadzorna plošča,dodaj/odstrani programe/)
V program files poglej če je še kaj ostalo od hevija,če je izbriši in nanovo instaliraj  hevija.

2. Reset postaje,nastavi datum ,uro,izberi pravilen Com port in zadeva mora zalaufat!

eddy

zanimivo je to da ko zalufam heavija mi postaja sploh ne pobira podatkov skozi sveti tista mreža ki se povezuje s postaja odzunaj.

polo

In kaj se zgodi,če prekineš povezavo med postajo in računalnikom?(kabel ven iz računalnika ali postaje)
A tista ikonca pol še vedno  sveti?

eddy

ne potem deluje postaja normalno tudi ko heavija ugasnem deluje postaja normalno
in tudi heavija sem instaliral na novo in ne pomaga enostavno se ne poveže

polo

To je že mal čudno vse skupaj  :icon_rolleyes:
A ti sama postaja(konzola) dela  ko je priključena na rač. ali ne dela?
Ali dela samo ko nimaš priklopljeno na računalnik?

eddy

Postaj je priklučena na računalnik in deluje ko pa prižgem heavija pa mi postaja ne deluje več.

polo

Citat od: eddy dne 11. September 2008, 13:12:15
Postaj je priklučena na računalnik in deluje ko pa prižgem heavija pa mi postaja ne deluje več.

Ja dej malo več informacij no!

Kaj pol,konzola preneha delovat ali kako :icon_question:
Če prav razumem na konzoli takrat ni podatkov ko vklopiš HW,preneha delovat ali kaj???

eddy

Ko priklopim heavija konzola neha sprejemati podatke skoz gori lučka za sinhronizacijo ko pa izklopim heavija pa se takoj obnovijo podatki.
Port imam com 1 tak kot zmeraj. nobenih anastavitev nisem spreminjal samo od 9 30 so se na heaviju pokazale same crte.

eddy

aja pa še to ob 930 se je nato se nekaj trudil in posamezno pokazal podatke a zabeležil ni nič.

polo

Citat od: eddy dne 11. September 2008, 13:29:02
aja pa še to ob 930 se je nato se nekaj trudil in posamezno pokazal podatke a zabeležil ni nič.

Dodaj me na msn pa bova rešila

eddy

Ciril

Po mojih izkušnjah bi bilo dobro tudi preveriti kabel med postajo in PCjem. Sem sam pred časom skoraj doktoriral iz tega, predno sem ugotovil, da je kabel zanič.

LP Ciril