ZEVS Forum

Sestanek SMD, SMF, ARSO, ZEVS

Začel/a piskec, 25. Julij 2008, 10:08:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

piskec

Odpiram temo, kjer se lahko med seboj pogovorimo o Sestanku, ki smo ga imeli 24.7. na Arso.

Lepo bi bilo, ko bi vsak napisal svoje mnenje, kako je zadevo videl. Pogovoriti pa se moramo še o nadaljnjem sodelovanju in vseh težavah, ki bodo iz tega izvirale.

Tema je omogočena UO, NO in vsem, ki smo bili na sestanku. Upam, da je drugi ne vidijo...  :icon_haha:

medovreme

Živjo!

Predstavitev in debata korektna, namero o sodelovanju je potrebno sedaj tudi realizirati. Kakor sem razumel, naj bi se z ARSO srečali po dopustih (september? ali je bilo rečeno november?).

Glede na to, da se ZEVS vedno bolj pojavlja v medijih (velik del zaslug gre tebi TWISTER :icon_wink:) je morda tehtno premisliti tudi o novi odgovornosti, ki se je s tem pojavila (kakor jo je v dobronamerni kritiki izpostavil predstavnik ARSO).
Mislim, da je v tem kontekstu potrebno postaviti "pravila igre", predvsem npr., da se pazi, kako nas mediji naslavljajo (kot Društvo ZEVS, posameznike pa "predstavnik Vremenskega društva ZEVS" ali "poznavalec vremenskih pojavov, član/predstavnik vremenskega društva ZEVS",...). Skratka, potrebno je upoštevati dobronamerno kritiko izpostavljeno včeraj na sestanku, predvsem pa novinarja/ko popraviti, če uporabi "neprimeren" izraz. Kljub vsemu znanju in izkušnjam smo ljubitelji in člani vremenskega društva, več kot to pa ne.

Lep pozdrav,

Medovreme
Kaj je na obzorju?

Pihe

Kot ste sodelujoči že sami napisali, ste se ob piru bolj odvezali zadržanosti in je bila vsa zadeva še bolj sproščena. :icon_haha:
Zato mislim, da bi bila res zelo dobra poteza, da se ARSO-vce povabi na naše srečanje v Gradišče, saj bi tam ob sproščenem vzdušju, ki vedno vlada na naših srečanjih, lahko dorekli tisočkrat več, kot na stotih uradnih sestankih.
Mislim, da bi tam lahko od njih "iztržili" marsikatero boniteto.Kaj mislite ostali?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gradiščan

Najprvo čestitke za predstavitev, čeprav je nisem videl, sem prepričan da je bila strokovna in uspešna. Prvi korak je narejen in zgodba še zdaleč ni zaključena. Trend vremenarjev po svetu je tudi poročanje iz kraja dogajanja, takojšen odziv na situacijo in korektnost pri podajanju informacij. V tem smo se pri ZEVS že kar nekajkrat izkazali.  Posledično je večja prepoznavnost, opaženost in konec koncev tudi težave z strežnikom in forumom, ki si jih nihče od nas na sestanku spomladi v Gradišču ni niti zamisliti mogel. Vsekakor BOM naredil vse (tudi z vašo pomočjo), da pritegnemo sodelujoče včerajšnega sestanka na zabavno srečanje v Gradišče. Ob sproščenem vzdušju bo zagotovo pogovor nehote nanesel tudi na bodoče sodelovanje med vsemi. Pri tem z naše strani ni potrebno vsiljevati nek "formalni sestanek", saj vreme, dogodki in konec koncev naši člani z svojim poročanjem iz terena prav silijo v to, da nas bodo v bodoče tudi upoštevali.
Moram ob tem še povedat, da ssem na ARSO preko meila poslal link http://forum.zevs.si/index.php?topic=1341.0 o jutranji nevihti z točo. Presenetljivo hitro sem dobil od Branka Gregorčič radarske slike tega dogajanja in njegovo obrazložžitev. Kar pomeni, da si je link ogledal in tudi pokomentiral. Lahko pa bi me čisto ignoriral. Torej samo dokaz več o tem, da ZEVS obstaja.

Da na hitro povzamem. Povabimo VSE na srečanje izključno iz zabave.

piskec

Še tole, kot en majhen odmev:
http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60167635&section_id=1&article_id=3133299

S skepso državne službe, kar je za razumeti, a z dobrimi obeti za vnaprej.

Jasno je, da nas berejo. Popolnoma jasno! Jasno je pa tudi, da se na naše izsledke ne morejo zanašati. Zato nas imajo kot pomoč, kot dolge lovke.

Kar je po svoje tudi ok.

Kar naj se oni zafrkavajo z dokazovanji v konceptualnih modelih in rišejo enačbe! Meni to prav nič ne diši...  :icon_eek:

medovreme

Kaj je na obzorju?

Astra

Živjo.  :icon_wink:

Tudi moje skromno mnenje včerajšnjega sestanka oz. povzetek je naslednji:

- naše informacije s terena so dobrodošle, nikakor pa niso popolnoma reprezentativne, saj smo dokaj odprt forum za širšo množico ljubiteljev vremena, nekateri se bolje, nekateri pa manj spoznajo na modele, forumule in še kaj ; :icon_haha:

- imamo se pravico oglašati v medijih, ker smo odzivni in imamo izjemno dinamično in prodorno ekipo vremenskih zanesenjakov, vmes tudi nekaterih ekspertov, moramo pa poskrbeti, da to ostaja na nivoju ljubiteljstva oz. je to predstavljeno kot ocena združenja ZEVS;

- ARSO je okorela državna organizacija in mnogi mlajši meteorologi v tej inštituciji čutijo, da bi lahko ob sodelovanju z zagretimi društvi pridobili koristne informacije, tu je v mislih predvsem "now casting" oz. projekt Skywarn;

- ARSO ima legitimno in zakonsko podlago, da podaja dokončne in uradne ocene, društva pa imamo pravico imeti svoja mnenja in svoje hipoteze, katero ste včeraj odlično prezentirali;

- dejstvo je, da je ZEVS prebil mejo anonimnosti in zato je pomembno, da držimo forum na zdravih temeljih, da negujemo to, kar smo vsi skupaj ustvarili v preteklih letih in da to nadgrajujemo z novimi projekti;

Skratka, imam občutek, da to ni več samo neko društvo zanesenjakov, ampak imamo čedalje več publike, ki tako ali drugače spremlja naše početje, naša dejanja, in vsi skupaj imamo kar na enkrat čedalje večjo, toda še vedno sproščeno odgovornost do ljudi, ki nas berejo, poslušajo ali celo gledajo. Občutek, ko nas poslušajo Gregorčič, Pečenko, Velkavrh in še mnogi strokovnjaki , mi daje slutiti, da gre vsak dan zadeva v odgovornejše vode. Smo majhni in odzivni, hkrati pa za Slovenske razmere že kar velik podatkovni vir! Postali smo vir neuradnih podatkov, ki bi lahko koristil ne samo državni inštituciji, temveč predvsem ljudem!  :icon_wink:
.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

medovreme

Citat od: piskec dne 25. Julij 2008, 17:09:59
Še tole, kot en majhen odmev:
http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60167635&section_id=1&article_id=3133299

S skepso državne službe, kar je za razumeti, a z dobrimi obeti za vnaprej.

Jasno je, da nas berejo. Popolnoma jasno! Jasno je pa tudi, da se na naše izsledke ne morejo zanašati. Zato nas imajo kot pomoč, kot dolge lovke.

Kar je po svoje tudi ok.

Kar naj se oni zafrkavajo z dokazovanji v konceptualnih modelih in rišejo enačbe! Meni to prav nič ne diši...  :icon_eek:

Pa še današnji RTVSLO dnevnik...še ni v arhivu (ob circa 19:20)

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Vreme

Zdi se mi, da je to začetek, začetek nečesa kar si še pred meseci sploh predstavljali nismo. Vsekakor pa se moramo zavedati, da Arso vsekakor potrebuje tudi nas, vsaj toliko kot mi njih. Naša prednost je vsekakor tudi v "množici" privatnih postaj, ki si jih oni ne morejo privoščiti, pa tudi lokacije nekaterih postaj so za njihove potrebe nezanimive, v smislu dogajanja vremena pa še kako zanimive. Samo predstavljajte si da bi v Gozdu bila vremenska postaja, vsekakor bi lahko postregla z podatki ki bi lahko bili še kako zanimivi. Zato glejmo, da bomo tudi v naprej vlagali svoje znanje tudi v postavitve novih vremenskih postaj. Primerna postavitev senzorjev pa naj bo tudi prioritetna naloga, sedaj ko nas več kot očitno berejo se mi zdi to še kako pomembno.

Vsekakor sem vesel, da ste se primerno predstavili na srečanju a vseeno bi rad videl kaj ste sploh predstavili. Bi prosil, da Twister in Mare spravita to v kakšno primerno obliko (yutube, pdf...) saj so ti podatki lahko še kako zanimivi za širšo javnost.