ZEVS Forum

Vremenska postaja Gradišče nad Pijavo Gorico

Začel/a ŠTROMAR, 10. Julij 2008, 11:26:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Zadnjih štirinajst dni že poteka testiranje prenosa podatkov  s pomočjo HUAWEI E220 USB-Modema  v omrežju Simobil. Na žalost vsakodnevno prihaja da motenj pri prenosu podatkov preko omrežja mobilnega operaterja(izgovarjajo se na slabo kvaliteto signala). Dokler teh napak ne odpravijo na žalost ne gremo s podatki v živo na internet.
Medtem pa sem v teh vročih in suhih dneh po dobrem letu dni, odkar se vremenska hišica nahaja na tej lokaciji na novo prebarval načete lamele in na koncu celo hišico. Zanimivo je, da je najbolj na udaru vzhodna in južna stranica hiške.
Takole pa izgleda osvežena hiška.

ŠTROMAR

Štirinajstega avgusta 2009 je bila na Meteorološki opazovalnici Gradišče nad Pijavo Gorico zabeležena maksmimalna količina padavin v 1 uri in sicer 26,4 litra.

ŠTROMAR

Sedemindvajsetega avgusta 2009 ob 15:09 je bila na Meteorološki opazovalnici Gradišče nad Pijavo Gorico izmerjena maksimalna temperatura 32,0 °C.

ŠTROMAR

Lepo jesensko vreme smo izkoristili za manjša vzdrževalna in obnovitvena dela na MO Gradišče nad Pijavo Gorico.  
Vetromer je bil do sedaj nameščen na višini 320 cm, sedaj pa smo vetromer podmazali ter namestili na višino 420 cm.

ŠTROMAR

Po terorističnem napadu(domnevno strelskem) na vetromer MO Gradišče nad Pijavo Gorico enkrat od nedelje do danes, je od vetromera oziroma šalčk ostalo tole

K sreči mi je po menjavi vetromera na VP Ljubljana Koseze ostal vetromer na propeler, da sem ga lahko takoj zamenjal

Po menjavi izgleda situacija takole

Mimogrede pa sem pobral še nekaj marel, ki so zrasle zadnje dni

V kolikor bo šlo vse po sreči, naj bi ob prvi obletnici delovanja(31.10.2009) MO Gradišče nad Pijavo Gorico končno spravila podatke v živo na splet.[/u]
[/color][/b]

Pihe

Ne morem si kaj,da ne bi tega komentiral.Bolno do amena!Kaj so to za eni ljudje, da se spravljajo na tehniko, od katere imajo lahko tudi sami korist!?
Primitivizem brez primere.Vsej taki in onaki "bratovščini", ki zaradi raznoraznih frustracij ne more hodit po svetu brez orožja, bi predpisal obvezen podroben psihiatrični pregled, preden bi jim samo fračo pustil nosit! :icon_arrow:
Slavc!Glavo pokonc.....pa saj vem,da bo tam kmalu spet vrtela šalčkasta mašinca,ane? ;)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

polo

Slavc,je tudi mene zgrozilo ob tej sliki!
No, raje ne bom komentiral tega uspeha nekomu,upam,da bo vetrometer na šalčke spet kmalu tam kot mora bit.

oleg

slavc sedaj smo na ena kem samo si še dobro pršu skozi
mene so vse pobrali modem kozolo in postajo radjoamatersko
pustili so senzorje
to so vandali  :)
oleg

ŽUPMART

jkocki

ŠTROMAR

Končno je le napočil ta veseli dan, da lahko tule objavim naslov spletne strani Meteorološke opazovalnice Gradišče nad Pijavo Goricohttp://vreme.zajcek.org/gradisce/ z aktualnimi vremenskimi podatki v živo.  :wavey:

gradiščan

ČESTITKE   :icon_wink: :clap:

Zdaj bi morala skupaj lobirat po drugih Gradiščih, da bi še kdo postavil vremensko postajo.  :icon_cool:

Pihe

Bravo!Lepa in preprosta,predvsem pa informativna stran. :clap:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si