ZEVS Forum

skywarn zanimanja

Začel/a uri, 14. Maj 2007, 15:10:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Duzek

Citat od: TWISTER dne 07. Julij 2007, 22:26:56
duzek, tole bi bilo pa res zanimivo za TV...daj malo podrezaj, rabimo reklamo :icon_wink: pa sej jim lahko rečemo da to delamo ravno zaradi globalnega segrevanja če hočejo :icon_lol:

Bomo mal podrezal :icon_wink: :icon_wink:, sam da vidm pobča :icon_biggrin:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Gorazd

Pozdravljeni,

Kaj naj bi se zahtevalo od opazovalcev?
Kako hiter odziv?
Ali tudi določeno opremo (vremensko postajo, ...)?

Prosil bi za malo več podatkov o delu opazovalcev.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

TWISTER

Vreme

CitatVremenski poročevalec (t.i. "storm spotter") je usposobljen opazovalec vremena

Kako bo z usposabljanjem???

gradiščan

Menim, da smo vsi tukaj na forumu že en košček opozorilnega sistema in vsekakor bom z veseljem sodeloval v navednem programu.

domenz

Odlično, da se je projekt Skywarn.si začel. Bravo Mare!! :clap:

Po svojih nekaj objavljenih reportažah tukaj na forumu, z nekaj terenskimi izkušnjami in osnovno opremo z veseljem sodelujem pri "pokrivanju" Dravsko-Ptujskega polja za projekt Skywarn.si.
Super bi bilo, če vse skupaj resnično dorekli na kakšnem sestanku, kjer bi določili smernice za opazovalce!

lp,

Domen
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

uri

Citat od: Vreme dne 09. Julij 2007, 22:08:27
CitatVremenski poročevalec (t.i. "storm spotter") je usposobljen opazovalec vremena

Kako bo z usposabljanjem???

Enkrat ali dvakrat bodo predavanja, potem pa čez kake par dni izpit s hudim kriterijem, npr. 85% za opravljeno. :icon_haha:

markokorosec.net

Hehe, fantje ni za delat paniko s tem usposabljanjem. Ste malce narobe razumeli kar piše na strani; opazovalec (spotter) mora biti usposobljen za pravilno sporočanje in objavo nekega dogodka, da ne bi prišlo do lažnih alarmov, neuporabnih podatkov, itd. Pač neka merila morajo bit za podatke, opazovalec pa jih mora pravilno opredelit.

Uri... jst bi sito še bolj zategnil :icon_biggrin: Ker je res bolje imet npr. tri 100% zanesljive, kot deset 50% realnih podatkov (predvsem pride pri takih zadevah do pretiravanja in panike in folk sporoča vsemogoče-povsem nepotrebne stvari).

Gorazd...vsekakor so tudi kakršnekoli informacije iz vremenskih postaj koristne, če so seveda točne...drgač pa ni nobene zahteve, le pravilno je potrebno pojave interpretirat in zapisat :icon_wink:

Več bo o tem napisano v dokumentih na strani, kot že rečeno...sam da čas skup spravim...TWISTER...je rezerve je, sam vseeno bi lahko bil dan dolg 30h včasih :icon_lol:

Bazo podatkov bi pa recimo naredili tako kot je na ESTOFEX, s karto Slovenije, kjer bi se takoj po vpisu dogodka pojavil simbol za določen pojav in spodaj opis, itd.

lpM

Cloudboy

Citat od: skywarn.si dne 11. Julij 2007, 23:44:47

Bazo podatkov bi pa recimo naredili tako kot je na ESTOFEX, s karto Slovenije, kjer bi se takoj po vpisu dogodka pojavil simbol za določen pojav in spodaj opis, itd.

lpM

Ja to bi blo super! :icon_wink:

Spc

Jaz lahko tukaj za tabor pokrivam okolico.
:icon_smile:

Cloudboy

Citat od: Spc dne 13. Julij 2007, 21:27:33
Jaz lahko tukaj za tabor pokrivam okolico.
:icon_smile:

Jaz pa Velenje :icon_wink:

Spc

To jaz že sedaj delam za wunderground in awekas.
http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=ITABORMA1

Ko se vreme spremeni napišem o stanju vremena.

Serpentinšek

Jaz bi lahko za tule gor...ampak brezveze, ker tule gor nimamo hudih neurij in toče.  :clap: Samo navaden dež, Menina vse predela oz. razbije  :icon_surprised:

Pa tud ne morem, ker sem nisem stalno v Zg. savinjski dolini. :shrug:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

piskec

Živ fantje!

Jaz seveda rade volje pomagam. Kot opazovalec raje ne, ker nimam ta pravga uča... pa rad pretiravam pa to.  :icon_rolleyes:

Je pa helium.krtina.com ena lahko podobno ogrodje taki geografski stvari za sporočanje, ki bi jo lahko uporabili tudi v tem primeru, kajne? Seveda se da stvari spremenit, dodat, odstranit itd. No, malo razgradit in predebatirat.

Kaj pravite?

markokorosec.net

Matjaž...boš pa občasno. Saj ni nujno poročanje le iz ene lokacije... več info od kjerkoli, boljše je ;)

piskec..."helium" je zanimiva zadeva, ki lahko tudi vzporedno teče, a skywarn bi bilo bolje furat ločeno, ker je to bolj specifična zadeva. Bomo tole enkrat podebatirali, da naredimo kot je treba :icon_wink:

lpM