ZEVS Forum

Trenutni potresi

Začel/a MaVeRiCk, 11. Maj 2007, 21:35:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Uf takle rukar pa ne vem če sem že doživel....se je kar zazibalo. Počakajmo, da sporočijo epicenter

EDIT: Epicenter ravno nekje okoli Smrečja - Šentjošta.    Magnituda 3,2 Vir: Arso

Edit: Popravljena magnituda 3,0

paradolf

Tule je bilo tudi nekaj čutiti vendar brez zibanja le malce je zašklepetala vitrina...res povsem malo tako da je Robert rešil dilemo ali je bil ali ni bil potres.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

stog

Tudi tukaj je močno rukalo.

uros94

Jz pa spet nism nč čutu kot vedno hahahahah  :beerchug:
Cannabis is medicine.

.sonček.

Čutu in to dobro v 1.nadstrpju ˝kmečke˝ hiše, sem po stopnicah kr poletu, domač pa gledal ko kravce na paši.
Brez vremena ni življenja.

paradolf

Je možno da je bil nekje zopet potres. Vitrina je zopet rahlo zašklepetala. 13.16 nekako.
Davis Vantage PRO2

Oblak69

Potres magnitude 2,9 pri Litiji

Agencija Republike Slovenije za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporoča, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili v četrtek, 5. 09. 2013 ob 13.15 šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 29 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Litije. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,9.

paradolf

Imam pa res občutljivo vitrino  :)
Davis Vantage PRO2

piskec

Citat od: paradolf dne 05. September 2013, 13:57:02
Imam pa res občutljivo vitrino  :)

Ti bi pa res enkrat lahko tole tvojo vitrino registriral kot čist ta prav seizmograf!
:buttrock:

Trocki

Pred 10min je precej močno zabobnelo ter kar na hitro malo potreslo.  :icon_question: Čakam analizo.

Moč "le" 2,4. Epicenter pa ravno pod nami.
Vreme bo! :)

Lluka

Citat od: Trocki dne 25. September 2013, 05:49:43
Pred 10min je precej močno zabobnelo ter kar na hitro malo potreslo.  :icon_question: Čakam analizo.

Moč "le" 2,4. Epicenter pa ravno pod nami.

huh..bil na šihtu.... pa nič čutil....

Neurje

Grški otok Kefalonija je zgodaj davi stresel močan potres z magnitudo 6,1, so sporočile lokalne oblasti. Epicenter potresa je bil le 12 kilometrov severozahodno od otoškega glavnega mesta Argostoli. Smrtnih žrtev ali huje poškodovanih potresni sunek ni terjal, nastala pa je gmotna škoda.

Škoda je nastala predvsem na cestah in nekaterih poslopjih zaradi odlomljenega kamenja. Štiri osebe so zaradi lažjih poškodb poiskale zdravniško pomoč.

"Morali bomo počakati, da dobimo jasnejšo sliko o škodi. Potres je prestrašil ljudi, mnogo jih je zbežalo na ceste, a na splošno so mirni," je povedal župan otoka Aleksandros Parisis. Potres je med drugim poškodoval pomol v mestu Liksuri.

Območje Kefalonije je sicer že 26. januarja stresel potres z magnitudo 5,8, ki je poškodoval več sto hiš, na otoku pa so razglasili izredne razmere. Potres so čutili na več otokih v Jonskem morju ter tudi v Atenah, ki se nahaja okrog 300 kilometrov stran.

24kur

komar

ARSO je uvedel "twitter" profil s tviti o zabeleženih potresih - na @ARSO_potresi.

Oblak69

Seizmografi so zaznali močan potresni sunek v okolici Ribnice. Tla so se tresla tudi v okolici Ljubljani.
Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 41 km jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Ribnice. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 4,1.

levjos

Res je ja. Ravno smo sedeli pri večerji ko so se stresla tla. In to oreng. Če sem ga jaz čutil, potem je bil resnično močan. Samo spogledali smo se, jaz sem letel takoj na Arso pogledat ( to je bilo točno ob 18.32 uri) pa še ni bilo obvestilo. No čez dobrih 10 minut so tudi oni objavili da se je resnično treslo.