ZEVS Forum

Trenutni potresi

Začel/a MaVeRiCk, 11. Maj 2007, 21:35:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Center SV od Sarajeva, magnituda 7,7! :icon_surprised:

Edit: očitno napaka na eni strani, spet je bil potres pri Zagrebu.

Storm89

Tak močnega pa še res nisem čutil, tisti spomladi se lahko skrije...Božična jelka se je zibala kot na vodi...noro :surprised:

računalnik

Glavnega se je čutilo. Kar lepo ruknilo v 1. nadstropju

kuncci

Tale je pa bil močan!!!
VREMENSKO OBČUTLJIV

MINIMAX

Citat od: Lluka dne 29. December 2020, 12:27:20
Okraski na smečici so se pozibavali..... in pa čuden občutek pijanosti.... :D

Jaz sem sedel za računalnikom in najprej pomislil, da se mi vrti v glavi, nato sem se vzravnal na stolu in se mi je zazdelo da je še slabše, šele nato sem dojel da je potres.
MINIMAX
Lj-Polje

gregach

Eh, jaz pa spet v avtu.  :icon_sad:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

NejcT

Epicenter Z od Siska, pri Petrinji - magnituda 6,3 globina popravljena na 5km.
Nocoj se bo stemnilo do nižin.

MINIMAX

Potres so čutili tudi na spodnji tretjini Nemčije...
MINIMAX
Lj-Polje

Thor

Citat od: NejcT dne 29. December 2020, 12:40:35
Epicenter Z od Siska, pri Petrinji - magnituda 6,3 globina 2km.

Po eni formuli se lahko izračuna, popotresne intervale. Bi kdo lahko to naredil, če ima čas? :shrug: Jaz ne utegnem :zajec:
Me res zanima če bodo še kakšni popotresni sunki mogoči danes.

Edit:Recurrence Interval equals the number of years, plus one, divided by the magnitude rank for which you wish to calculate the recurrence interval. Plug in your data to calculate the recurrence interval.

zevs.si[move]

ŠmarnogorčaN

Mene pa to ali bodo še kakšni popotresni sunki sploh ne zanima. Naj nas tisti zgoraj obvaruje pred temi pojavi :icon_wink: :wavey: Prosim, hvala!  :praise:

clio_RS

Čutil včerajšna oba potresa in tega danes.  Jaz sem drugače na Rogli in sem ravno bil na sprehodu.  Zaslišal sem bobnenje,  pes se je poleg mene usedel ( kot se ponavadi, če sliši tovornjak).   Potem me je začelo konkretno zibati. Šele ko sem videl, da se je drevje začelo pred mano migati sem si šele prišel gor, da je potres.

MINIMAX

Kako to izgleda na skakalnici, da se začne zibati v trenutku, ko se začneš peljati po zaletišču... 
MINIMAX
Lj-Polje

računalnik

Citat od: ŠmarnogorčaN dne 29. December 2020, 12:51:22
Naj nas tisti zgoraj obvaruje pred temi pojavi :icon_wink: :wavey: Prosim, hvala!  :praise:
Če gledaš tako, pol je un kriv za potres

Thor

Citat od: ŠmarnogorčaN dne 29. December 2020, 12:51:22
Mene pa to ali bodo še kakšni popotresni sunki sploh ne zanima. Naj nas tisti zgoraj obvaruje pred temi pojavi :icon_wink: :wavey: Prosim, hvala!  :praise:

Jaz si jih tudi ne želim :icon_question:
Se pa pojavljajo, kruta resničnost in bogi ljudje kjer je bil epicenter :zajec:
zevs.si[move]