ZEVS Forum

Kaksno fotografsko opremo imate?

Začel/a MaRkUš, 08. April 2008, 17:18:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

paradolf

Dejan tole si res lepo skupaj spravil. Prepričan sem da si marsikomu pomagal in jim dal tudi nek nov zagon. Sedaj pa samo še čakamo tiste prve prave nočne :drool:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Mraz

Tole si res super naredil  :icon_wink:

Ravno ta teden si grem po DSLR fotoaparat in to bo mi prišlo še kako prav  :beerchug:

max

Stormchaser

Dejan super napravljen Vodnik. Letos bo spet kar nekaj dela z nevihtami, zato bodo tile nasveti prišli marsikomu še kako prav  :icon_wink:

Nartabulš

Citat od: shemish dne 19. Julij 2008, 12:43:45
Razkrijem še jaz svoje tretje oko:

-+NIKON D300
-+NIKKOR AF-S 18 - 200 mm 1:3.5-5.6 ED DX

zverina, ki ji bo zaradi D700 padla cena v šusu.
Jest pa v jok :D

Citat od: Nartabulš dne 22. Julij 2008, 22:35:03
Imel sem ga v rokah. Prava zverina : velik,težek in zame predrag. :drool:

17.4.2012

Cena ni bistveno padla, vseeno sem ga kupil.

Foto: Nikon 300s
Objektiv: AFS NIKKOR 16-85mm ED.

rozli2003

Citat od: Aquatic dne 15. April 2012, 19:58:01
Fotografiranje strel je specifičen del fotografije. Vodnik za fotografiranje je namenjen predvsem tistim, ki se prvič srečujete s fotografiranjem strel. Pred prihajajočo nevihtno sezono upam, da vam bodo koristni nasveti v pomoč. V vremenskem reporterju pa objavite čim več kvalitetnih fotografij strel. Lep in dober ulov vam želim.
http://zevs.si/datoteke/VODNIK_ZA_FOTOGRAFIRANJE_STREL.pdf

Pohvale vredno!

Mraz

Pred dvema urama sem postal lastnik DSLR fotoaparata - Canon EOS 600D  :beerchug:

max

Citat od: Mraz dne 17. April 2012, 20:44:35
Pred dvema urama sem postal lastnik DSLR fotoaparata - Canon EOS 600D  :beerchug:
Citat od: Nartabulš dne 17. April 2012, 06:45:54
17.4.2012

Cena ni bistveno padla, vseeno sem ga kupil.

Foto: Nikon 300s
Objektiv: AFS NIKKOR 16-85mm ED.

:icon_wink:

Aquatic

Kamera primerna za "storm chase".

Kamera GoPro HD Hero2 omogoča možnost HD snemanja (1080p, 960p, 720p in 480p (WVGA)) in fotografiranja z ločljivostjo do 11 milijonov točk.

Nosljiva in montažna (z opremo), vodo-testna do 60 m, zmožna snemanja profesionalnega 170° širokega kota 1080p videa in zajemanja fotografij z 11 milijona slikovnih točk, pri hitrosti 10 slik na sekundo, je HD Hero2 najbolj vsestranska kamera na svetu.

Možno je sočasno snemanje na SD pomnilniško kartico ter pošiljanje brezžičnega video signala preko WiFi povezave na vaš mobilni telefon, računalnik ali neposredno na splet.

Zanimivo in uporabno!!! Mogoče že letos prenos čejsov v živo preko interneta. :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

paradolf

Edino kar tej kameri manjka je ZOOM, sicer pa po lastnih izkušnjah super zadeva. No, sam imam enko.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

Ve kdo mogoče za kakšen free program za sestavljanje slik v panorame? Sam sem na prejšnjem rač. imel PANORAMA MAKER 4, ki sem ga dobil zraven fotoaparata, zdaj pa mi tistega CD več ne zažene. Nato sem si zdownloadou panorama maker 6, ampak po 15 dneh poteče free različica. Zdaj sem si dol potegnil še ZONER PANORAMA MAKER, pa nisem zadovoljen z izdelkom (objavljen v trenutno vreme).
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

max

Stormchaser

@Gregach:Jst sam uporabljam program Ptgui, malo pobrskaj po torrentih ali pa morda preko google-a!Lahko zagotovim, da je res dober program, je pa res, da za najboljšo panoramo moraš slikati tako, da za naslednjo sliko zajameš polovico prejšnje slike ali kadra, da lažje ujame vse točke in gre potem brez problemov čez.Upam, da ti kaj pomaga  :icon_wink:

Takole izgleda potem končni izdelek lahko

gregach

Stormchaser hvala  :praise:, ta ptgui mi je že Župi svetoval. Sicer pa panorame znam slikati in sem jih že kar nekaj naredil ko sem imel panorama maker:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."