ZEVS Forum

WS 2307

Začel/a georges, 06. April 2008, 03:56:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

georges

Pozdravljeni. Včeraj sem postavil omenjeno posatjo. Sedaj pa imam en problem. Ko zaženem Heavyweather mi nikakor noče pokazati poatkov iz postaje. V možnosti za nastavitve imam od COM1 pa do COM4 kako naj preverim na katerem COM portu je postaja? Sem probal že vse od teh štirih, ampak nič ne pokaže.

Prosil bi za kako pomoć.

Lp
Gregor

max

Ponavadi je COM1 ali COM2. Malo počakaj, da senzorji začnejo pošiljati podatke :icon_rolleyes:

georges

Saj čakam in čakam pa ni nič :icon_sad: :icon_sad:možnost imam nastaviti od COM1 pa do COM4 to v heavyweather-ju pa na nobenem ne deluje. Se mi pa zdi da sta drugače porta COM7 pa COM8 teh pa n možno izbrati.

piskec

V vsakem primeru lahko daš samo na COM1-COM4! Če imaš na PCju naštiman COM7 ti ne bo delalo, ker ga HW ne bo zaznal. Najbolje, da prestaviš COM kar na COM1. Na PCju seveda!

georges

Citat od: piskec dne 06. April 2008, 11:31:57
V vsakem primeru lahko daš samo na COM1-COM4! Če imaš na PCju naštiman COM7 ti ne bo delalo, ker ga HW ne bo zaznal. Najbolje, da prestaviš COM kar na COM1. Na PCju seveda!

Kje pa bi to nastavil? :icon_surprised:

polo

Reseteraj postajo, in ponovno probaj na com 1 ali 2,možno tudi 3 in 4!
A  mogoče uporabljaš pretvornik iz USB na RS 232?

georges

Ne. Sem kupil PCI kartico. Sem pod sistemskimi nastavitvami nastavil port ki se mi zdi na COM2 pa bom še drugega probal pa bom potem videl.

georges

Sem uredil zadevo. Pod sistemskimi nastavitvami sem COM7 prestavil na COM2 in deluje. Hvala za pomoč. Še dežemer zmontirat in pol bo vse :clap:

blazek

No lepo, potem bomo pa mal podatke med seboj primerjali. :clap: