ZEVS Forum

Nevihte- 10.8.2009 in 11.8.2009

Začel/a alešrozman94, 10. Avgust 2009, 15:01:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

uti

Citat od: medovreme dne 10. Avgust 2009, 21:00:12
Na zahodu že lepo kresanje, dosega lepe frekvence...

lp s Črnuč,

Medovreme

Skoraj naprekinjeno osvetljevanje neba..res super za pogledat...bliskanje sekundo,dve..
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

divačan

V Divači je bilo nekaj sodre ampak nič hujšega.

beowulf

Zdajle že tretji močnejši naliv....... spet smo pokasirale vode že 2 krat  sem ugasnil računalnik zgleda ga bom še moral tretjič  :icon_rolleyes:
Grmelo in pokalo kot že dolge ne.........in že spet. Takole na oko je padlo okrog 20-30 mm.

Ciklon

SLO radar izgleda precej bolj grozljivo od hrvaškega recimo, zato ker se pri SLO radarju s tako skromno barvno lestvico področja obarvajo rdeče že pri 50 dBz.

Tukaj pa še slika lepega MCS-ja s sqall line-om nad JZ SLO, kjer so pogoji ob šibkem strigu trenutno nad SLO najboljši z nizkim LCL in LFC, visokimi rosišči in visokim CAPE-jem,..

Nevihtni sistem bo nad celino vse bolj slabel, saj so pogoji proti notranjosti vse slabši. Bo pa sistem pred seboj sprovociral še nekaj novih neviht.
Raj je v naravi :buttrock:

vremenar12

Nas je nevihta oplazila, komaj proti koncu smo dobili krajši naliv med katerim je padlo 4 mm dežja. Središče nevihte se je pomikalo severno od nas, kjer je moralo pasti precej dežja, mogoče tudi kaj toče. Bliskalo pa se je nepretrgoma.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

bear987654321

Slikano iz Trzina proti LJ

najprej je izgledalo lepo, potem se je pa vse skupaj malo pred lj 'razvleklo' neko širšo ter šibkejšo zadevo

Astra

Sem šel na krajši čejs v smeri Lohače s pogledom nad območje Nanosa, doline reke Pivke v okolici Postojne in opazoval tole squal linijo in produciranje novih nevihtnih celic nad notranjsko. Veliko bobnenja, bliskanje na nekaj sekund. Direktnih udarov je bilo, ko še ni bilo dežja na moje presenečenje precej malo. Ko se je pa ulilo, je pa na območju od Kačjih rid, Strmice, Landola pa do Ubeljskega bilo veliko neposrednih udarov strel v tla. A v dežju se ne da slikati strel iz avta ... Ni kaj, je bilo pa vsaj za oči lepo videti enkrat primorski konec malce bolj aktiven.  :icon_wink:

Nevihtna linija je sprva segala do verige Nanosa ...

Že pred 23 uro se je uscalo na širšem koncu Postojne in sem jo ucvrl domov na Vrhniko ...
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

alešrozman94

Noč smo preživveli brez padavin le okrog 3. ure zjutraj je močno grmelo :icon_mrgreen:
VREME BO!

Lluka

Zvečer smo bili kot na fronti. Nekajkrat je usekalo zelo blizu (100-300m),poročilo škode je skurjen fit,skurjene pancerke v el.omarci,skurjene  zaščite na vtičnicah.Prav tako so imeli tudi sosedje nekaj škode,enemu skurlo računalnik za ostale sosede še ne vem (zasliševanja sledijo tekom jutrišnjega dne). Zvečer  oz ponoči (23.00h)šel tudi na Planinskem polju,saj sem imel lep pogled nad strelami v smeri Postojne in Cerknice.Nekaj mi jih uspelo zabeležit,jih kasneje prilimam,1x je celo usekalo zelo zelo blizu mene(me skor nalimalo na šipo),imel tudi popolno belino pred očmi... he he...za nekaj sekund  pomislil da  sem se že stegnil.   . Drugače pa veliko dogajanje je moralo biti torej med Nanosom in Strmco.  Podatke o količini dežja bom zbral tekom dneva.

Trenutno postaja še ni prkloplena na internet,ampak tekom dneva (po južni),ko grem domov pa bom priklopil in zrihtal povezavo.

še nekaj slik (zal doma pozabil en filter)

Slikane iz Planinskega polja v smeri proti Lohači oz Postojni

Usekala le nekaj 50m pred menoj.

beowulf

Lluka..........tista zadnja slika pa je  že skoraj bizarna zgleda kot da je dan in še takrat ni tako močne svetlobe v glavnem kar malce nevarno :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:

Včeraj je pri nas zalilo komplesk Vivat in še nekaj hiš. Zdaj pa grem malo s kolesom naokrog 8)

nakaj slik sem naredil z mobilnikom
Lahko rečem samo to včeraj se je nekje utrgal oblak

Tukaj bi moral nadeljevati pot s kolesom vendar je gozdna pot tukaj pod vodo slabe pol metra..........vode se počasi umika

Tale naš potok Lipnica je bil včeraj ponoči še za spoznanje bolj poln kot prejšnji torek(moja hiša je oddaljena dobrih 100m):shrug:..........verjetno je ta voda kar prihrumela dol z Goričkega.

Letos je to že tretjič da so vodotoki tukaj dihali na škrge.......in da so  pravi čas ponehali nalivi.
Kdo ve ali v kratkem Prekmurje čaka huda ura???

Trocki

Super slike Lluka.  :icon_wink:  Res je bilo kot na fronti. Se pa sprašujem kdaj (če sploh) bodo danes nastale nevihte ter plohe. Rečeno je bilo da se bo zvečer zjasnilo, pri nas je pa že skor cel dan jasno.  :icon_question:

LP
Vreme bo! :)

MaRkUš

Par slikc slikanih z Mengeskega polja proti JZ.

Se ena animacija

Imeli smo dobro družbo-@Paradolfa,s katerim smo opazovali lep lightshow.
Lp :icon_wink:

paradolf

Ja, kar fajn je blo. Sploh začetek je bil odličen, potem pa je nevihta zamrla in se pomaknila preveč južno. Že tako je bila precej oddaljena in sem lahko malo delal z 500mm  8). Nevihta je bila na primorskem, mi pa smo jo čakali na mengeškem polju a žal dočakali le rahel dež.
Hvala Markušem in Vugy-ju za družbo. Komarjev pa na tone  :icon_rolleyes:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

medica

Glede na odzive, ta fronta očitno ni bila tako konkretna (le manjši padec temperatur in brez padavin v vsaj polovici Slovenije) kot so nekateri pričakovali, vendar pa roko na srce so modeli res napovedovali nekaj takega, "bolj milega".  :icon_kava:
No, kot smo videli pa so na nekaterih območjih vendarle imeli tudi še preveč extremno vreme...  :shrug:

selicmiha

Nevihta vzhodno od Celja, dobil sem božanske slike, kasneje jih bom uploadal, sicer pa sunek vetra 29 km/h, dežja pa pri nas ni bilo, saj je šlo vse  skupaj slab kilometer od nas.