ZEVS Forum

Vremenska hiška

Začel/a kire, 31. December 2007, 08:58:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Malo preglej forum. Boš lahko našel kompleten načrt za ARSo vremensko hiško.

bbator

ja sej sem vse pregledal pa ne vem ker načrt je za arsovo od teh. bi prosil ce bi mi lahko poslal link. hvala
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Ciklon

Tukaj imaš načrt za ARSO vremensko hiško.

Raj je v naravi :buttrock:

bbator

aha. nisem vedel da je ta načrt od arso hiške. hvala :)
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

mammatus

zdravo!

zanimam se za vremensko hišico. kje jo lahko naročim oziroma kdo bi jo naredil in prodal?

Hvala!
lp

Dejan

Sem govoril z očetom, ki je mizar in bi lahko izdeloval vremenske hiške, ampak je rekel, da bi to delal bolj v zimskih mesecih (sploh, če bi bilo kandidatov za hiško več).To je samo ponudba. Če kdo rabi in se mu ne mudi, lahko enkrat zberemo naročila in zadevo uredimo.

Za ceno bi se pa naknadno zmenili, gibala pa naj bi se okoli 150€, kar je glede na kvaliteto materiala kar ugodna cena (govorim iz lastnih izkušenj).

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

Cimet

Vem za nekoga, ki dela hišice in je iz Bohinja. Ampak še za nas "bohinjce" je cena bila presneto visoka  :icon_cool:. Gibala se je okrog 400 EUR. Mislim pa, da je ta iz Bohinja (Savica) original ARSO hišica....
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

blazek

TA iz Bohinja jih dela za ARSO. Mene je prišla nekaj čez 400evrov. :icon_question:

Pihe

Citat od: blazek dne 06. April 2009, 20:52:52
TA iz Bohinja jih dela za ARSO. Mene je prišla nekaj čez 400evrov. :icon_question:

Za 400 EUR bi jaz raje še eno Davisko kupil. :icon_arrow: :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

robih

Živijo!

Jaz bom v kratkem pričel z idelavo hiške. Na forumu sem šele začetnik vendar se ukvarjam z mizarstvom že celo življenje. Zato ni panike :smash: . Po mojem je cena 400€ močno zasoljena ali pa je notri kaj skrito!!! ???  Skratka če ima kdo kakšne želje naj se mi javi preko ZS pa se dogovorimo. Več ko nas bo ceneje bo.  ;)

Opažam pa, da je problem z pravimi načrti. Pregledal sem že cel forum in našel samo skice. Vsaj jaz tem načrtom pravim tako. Zato me zanima ali kdo ve po kakšni standardih je narejena oz. kje bi dobil te podatke. Nekje mora to pisati.  :icon_kava: !!!
Ali ima kdo mogoče tudi kakšne podatke iz tujine?

:wavey:
Lp, Robi  :wavey:

Cimet

Citat od: Pihe dne 06. April 2009, 21:15:49

Saj sta še dve na carini  :icon_cool:  :police:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

blazek

Citat od: Pihe dne 06. April 2009, 21:15:49

Heh, zdej mam tud to, hiška mi je pa ostala. :icon_cry: :surprised:

max

Citat od: robih dne 06. April 2009, 21:29:30
Živijo!

Jaz bom v kratkem pričel z idelavo hiške. Na forumu sem šele začetnik vendar se ukvarjam z mizarstvom že celo življenje. Zato ni panike :smash: . Po mojem je cena 400€ močno zasoljena ali pa je notri kaj skrito!!! ???  Skratka če ima kdo kakšne želje naj se mi javi preko ZS pa se dogovorimo. Več ko nas bo ceneje bo.  ;)

Opažam pa, da je problem z pravimi načrti. Pregledal sem že cel forum in našel samo skice. Vsaj jaz tem načrtom pravim tako. Zato me zanima ali kdo ve po kakšni standardih je narejena oz. kje bi dobil te podatke. Nekje mora to pisati.  :icon_kava: !!!
Ali ima kdo mogoče tudi kakšne podatke iz tujine?

:wavey:

@Robih, če se boš lotil izdelave, preglej malo to temo, boš našel vse:

http://forum.zevs.si/index.php/topic,1513.msg56293.html#msg56293

To je stari načrt, razlika je pa samo v vpetju lamel. Stare hiške so bile z utori, novejše so pa z mozniki.
Je pa to načrt za original ARSO hiško, ki je narejena po točno določenih merah, ki jih zahteva ARSO :icon_wink:

Pihe

Naj dodam še tisto,kar smo tudi že mrcvarili tu:namreč okrog cene 400 EUR.Cifra se sliši velika,ampak ko enkrat naseksaš kakega mizarja,da ti zadevo naredi, ti bo vsak na koncu rekel,da se za tak denar ne gre več j***t s tem. :icon_haha: :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Saj sem že jaz mislil tudi to napisati :angel:, ker če grem v nakup materiala za hiško, me bo samo ta prišel že blizu 150€, kje je še potem vse ostalo. :icon_rolleyes:
Seveda je to drugače, če si mizarske stroke in imaš les doma - sicer je tudi tega treba kupiti, ampak se dajo porabiti tudi ostanki od drugih izdelkov in je potem cena materiala skoraj nična :icon_rolleyes:
Tudi meni so na AGRO Žalec(Hmeljarski institut) ponujali novo, za cca 400€ in tudi rekli, da mi noben mizar ne bo šel delat za nižjo ceno. Presenečen sem bil, ko sem zvedel, kdo jih je naredil - skoraj moj sosed 200m stran od mene  :zaba:. Bil sem tam, pa se mi je samo smejal  :icon_haha: in rekel, prinesi si material, pa jo lahko sam narediš tukaj, jaz ti jo ne bom delal  :icon_banned:  :shrug:

Edit: samo da še dodam končno ceno, ki me je prišla za hiško, ki je malo poslikana v tej temi(str.2), malo manjša od originala. Komplet narejena, pobarvana in postavljena, 140€, brez porabljene elektrike, tudi delo je še nekaj vredno(skoraj 14dni, takrat ko sem imel čas) :icon_rolleyes: