ZEVS Forum

Izdelava spletne strani z Joomlo

Začel/a ziga108, 17. Maj 2012, 19:52:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ziga108

Torej odločam se za nakup vremenske postaje oregon wmr88.Izdelal pa bi tudi spletno stran,ker imam možnost dobit domeno pa prostor zastonj.Sedaj pa me zanima,ali je že kdo delal spletno stran za vremensko postajo z Joomlo.Zanima me predvsem kako je s programom,ki pol vse skupaj pošilja na stran FTP itd... Lahko pa tudi povete svoje mnenje oo postaji.Pa tudi sprogramirat kake ažje stvari v PHP ne bi bil problem.Pa tudi uz LINUX-i se dobro razumem.  :)

Vreme

Poglej TUKAJ, mogoče najdeš kaj uporabnega  ;)

zaky

sam imam spletno stran narejeno v joomli - laufa pa na win serverju, ker z linuxom nisem domač - za prenos podatkov uporabljam CuteFTP - zaenkrat sem skupaj spravil ravno toliko da so vidni osnovni podatki - ko bo več časa se mogoče poigram še s kako malenkostjo - edino kar me pri joomli moti, da nekateri starejši brskljalniki ne prikazujejo moje strani tako kot je potrebno - tudi tu se bo potrebno še malo izpopolniti 

ziga108

Nekaj me zanima,kako imaš v joomli nastavljeno,da se ti podatki avtomatsko nalagajo vpisal si nastavitve FTP v konfiguraciji?Kako pa naprej.Vidim,da uporabljaš xampp-a zanima me ali si vzel samo  free domeno pa si naredil DNS doma?Pa še nekaj vrjetno imaš statični IP ?pa si potem na usmerjevalniku oziroma modemu odprl porte,ki jih uporabljata Apache in MYSQL  (PHP my admin)  in FTP strežnik?

zaky

poglej PM - če nisi dobil mi sporoči

ziga108

nič nisem dobil :) kaj se dogaja s sporočili to opažam že dalj časa.

zaky

ziga108

Burin

Citat od: ziga108 dne 27. Maj 2012, 16:27:42
Vbistvu sem si premislil in bom kupil TFA primus Solar :D
Vremenska postaja je še vedno naprodaj, v kolikor se boš odločil za nakup me kontaktiraj. Cena: 120 eur

http://forum.zevs.si/index.php/topic,4502.0.html
Lep pozdrav

ziga108

Še vedno se nisem povsem odločil ali mi lahko poveš svoje izkušnje s postajo? :)

max

Citat od: ziga108 dne 28. Maj 2012, 21:57:28
Še vedno se nisem povsem odločil ali mi lahko poveš svoje izkušnje s postajo? :)

Mislim.......a ti sploh veš kaj bi rad?? :wise:

Burin

Citat od: ziga108 dne 28. Maj 2012, 21:57:28
Lahko povem samo to, da postaja deluje tako kot mora, saj je praktično nova (imam jo dober mesec), temperaturni senzor, dežemer ter vetromer delujejo kot morajo. Prednost je v tem, da je vse brezžično, tudi podatki se s konzole preko USB-ja prenašajo brezžično na računalnik, pa naj še to omenim, da sem imel konzolo v dnevni sobi, računalnik imam pa v kleti, pa ni v mesecu dni nikoli prišlo do kakršnihkoli motenj.

Cena: 120 eur, za novo sem dal 220 eur.

Se opravičujem za offtopic, ampak ravno v tej temi si zastavil vprašanje.
Lep pozdrav