ZEVS Forum

Vremenske postaje DRSC

Začel/a krulcic, 27. Oktober 2007, 08:55:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krulcic

Objavljam naslov cestno informacijskega portala Direkcije republike za ceste. Na njem boste trenutno opazili delujočih pet postaj, letos so jih kupili 13, 5 je že delujočih in v kratkem naj bi zalaufale še ostale. Na primorskem koncu bo najbližja na Ravbarkomandi. Postaje bodo povezane z ARSO in jim pomagale pri izračunu vremenske napovedi.

Naslov: http://nt-gisa.cgsplus.si/ddc

Uporabniško ime:       usddc
Geslo:                     vreme4ddc

LP Igor

piskec

Uauuu, super, Igor!  :clap:

Zelo zanimivi podatki!

Seveda pa se mi poraja kar nekaj vprašanj:
- je to odprto za javnost ali smo dobili to tako, na "prijateljski" osnovi?
- se da dobiti kakšne "raw" podatke postaj, xml ali kaj podobnega? Glede na to, da z Drsc kar dobro sodelujem (kamere, prometna opozorila), me zanima ali je mogoče pridobiti še te podatke na podoben način?
- Dars postaje pašejo pod Drsc ali ne, oz. ali bodo kdaj tudi v tem pregledu?
- pa najbrž bi še kako vprašanje našel, pa se ga zdajle ne spomnim...  :icon_biggrin:

Super, še enkrat in HVALA!  :clap: :icon_wink:

P.S. Pa še nekaj... Igor, najbrž si ti tisti, ki ima vremensko postajo v Kozini na CPK? Dolgo časa sem jo vodil na Pregledu, pa je potem nekega dne izginila. Se ne spomim več zakaj...  :icon_cry: Je možno tiste podatke še kako pridobiti?

gradiščan

Meni zadevo odpre, vendar ne najdem postaj, ki so na pregled...

Drugače pa :icon_wink: . primorska bo kmalu vodilna v pregledu vremena,, :clap:

polo

Citat od: gradiščan dne 27. Oktober 2007, 10:19:06
Meni zadevo odpre, vendar ne najdem postaj, ki so na pregled...

Drugače pa :icon_wink: . primorska bo kmalu vodilna v pregledu vremena,, :clap:
Namestit moraš nek aktive x ali obtatno gonilnik pol ti odpre,probaj v IE,tam se ti pojavi vrstica ki zahteva ta gonilnik,klikni na njo in namesti :icon_wink:

krulcic

No, vprašanj je kar nekaj... se bom lotil kar sproti:

Zaenkrat je ta zadeva še zaprta za javnost, bo pa v kratkem narejen nov portal, kjer bo zadeva odprta za vse. Trenutno lahko pregledujete podatke na naslovu in z geslom, ki sem vam ga posredoval. Gre bolj za "cestarsko" zadevo. Postaje imajo tudi merilce za slanost vozišča.

Glede podatkov iz postaj pa bi ti težko kaj rekel, ker gre za državno institucijo (DRSC) in tam se skoraj vedno pokaže problem v kaki vejici,.... Zadevo je za DRSC izdelalo in razvilo podjetje CGS iz LJ....

Darsove postaje so stvar zase.... Kot se je že mnogokrat izkazalo, vodimo in razvijamo več sistemov hkrati.... ..in Dars je poglavje čisto zase.... V primeru DRSC se je vsaj razmišljalo in razvijalo celo zadevo z ARSO in tako bo tudi ARSO lahko te podatke združil s svojimi in jih uporabil pri izračunu napovedi. Dars je zelo ljubosumen na svoje stvari.... ..pa čeprav je bilo že leta nazaj obljubljeno, da jih bodo dali v javnost..... ....več o tem bi vedel povedat Marko....

Glede postaje na Kozini pa si imel prav.... ....pa vzdržujem še postaje v Kopru, Sežani, Razdrtem, Postojni in Ilirski Bistrici.... Skupen pregled dobiš na naslovu:

http://www.cpk.si/?lng=slo&vie=cnt&gr1=vzd&gr2=vrmPostaje

...če pa želiš, ti kar napišem mail: igor.krulcic@cpk.si, pa napiši kaj te zanima in če ti lahko kako pomagam.

Gradiščan, tebi pa je že Polo odgovoril...

LP Igor

_Roba_

gradiščan

Ti imaš tudi spletne kamere..kaj ko bi jih zaupal krtina.com :icon_question:

krulcic

Spletni kameri imam sicer res dve, ma sta trenutno obe v izpadu... ..ju bom pa v kratkem spet zalaufal. Ena bo tako kakor lani na Kozini in ena bo v Ilirski Bistrici....

Kameri sta obe AXISovi. in sicer model 2100, vsaj mislim tako.... ...lahko pa si na spodnji povezavi pogladate, kako mi je ena od dveh zatrokirala....

http://www.vremenskepostaje.info/Kozina/test.html

LP I

piskec

Ok, Igor, hvala!

Bom poskusil še prek nekih majavih zvez v promet.si, pa bomo videli, kako bo. Zdaj, ko je zadeva še v razvojni fazi, najbrž še ne bo nič, bomo pa videli, kako bo vnaprej.

Dars je res nekaj posebnega, na žalost. Upajmo, da se kaj spremeni, saj je zakon po godu ARSO.

Kamere pa lahko pobiram le jpg ali gif, ne morem pa kakšnih activex zadev pregledovat... Če pa je kakšen jpg, potem bi pa seveda prosil!

krulcic

Še en namig..... promet.si = DARS..... ....da te kaj ne zmede....  :icon_haha:....

TheAnswer

Mene pa zanima kje na Trojanah se nahaja ta postaja.

namreč pod specifikacijami postaje piše da je na višini 700 m ???

maestro

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si