ZEVS Forum

Forum: napake in predlogi

Začel/a TgT, 03. Marec 2008, 20:04:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

Prvo kot prvo podpis tako pod TWISTERja kot skywarn.si/a in točno to želim jaz povedati že cel čas, pa izgleda da moje besede pri nekaterih nočejo biti poslušane oz. imajo moje besede tko, češ kaj bo ta mulo solil pamet, ampak zdaj vidite, da je še nekaj članov, kateri razmišljajo podobno!

Zelo pogrešam staro ureditev foruma izpred 3-4 let, ko je bil forum res kvaliteten, novopridruženi člani so se morali striktno držati pravil če ne so brez pojasnil sledile sankcije, pravila so jasno napisana in vsak jih razume, če zna z računalnikom delat, ki naj bi bilo eno izmed čudes izuma človeštva, potem bo tudi razumel pravila, ki so jih administratorji sestavili, torej so vsa dodatna pojasnila zakaj to zakaj ono POVSEM ODVEČ!  :icon_arrow:

Nobeden od članov se ni umaknil, se je pa prisotnost nekaterih izkušenih močno zmanjšala in mislim da ni potrebno ugibato zakaj?

In ne govorite mi, da smo prestrogi, dejstvo je, da če bi bilo po moje, če bi imel jaz kaj pri tem da lahko spravim forum nazaj na tako raven, kot je bil pred leti bi to nemudoma storil, ampak ker sem za nekatere premlad, spet za druge ne dovolj pameten ali kaj, svojih načrtov oz. planov, ne morem izpolniti.

Jaz lahko javno tule v temi povem, da bi najprej pometal par osebkov doli, potem bi se pa lotil obnove pravil, ker pravila zaenkrat niso še razdelejena na posamezne subforume, iz česar izhaja dejstvo, da veljajo za vse podforume na celotnem forumu enaka pravila, torej tudi v smetišču ni dovoljeno (kričanje v nasprotju z določenimi pravili, provociranje, uglavnem vse tisto kar je v pravilih spisano pod točko 5.1).

če pa bi administratorji določili posebna pravila za podforum smetišče in jih priredili tako, da bi ta pravila veljala samo za smetišče potem bi bilo pa vse ok... Upam da razumete :shrug:

lp
Član ZEVS :)

MaRkUš

Predlog, da bosta @Skywarn in @Twister moderatorja, popolnoma podpiram, saj bo le tako forum prišel v boljše čase, sicer pa je kmalu srečanje in tam se lahko pogovorimo o vseh problemih, ki se dogajajo in le tako kar najhitreje ukrepamo(te).

medovreme

Citat od: gradiščan dne 16. Januar 2009, 12:49:59
Tole čisto podpiram  :icon_wink: Vsekakor bi vama dal čisto proste roke ob tem. Imata moj glas. Prav tako se strinjam, da se temo jokanje pusti popolnoma tako kot je..pa če je 10 postov jokanja na eni strani od ene osebe, pa naj tako bo. Zato je tista tema odprta. Jaz jo redko preletim, sem pa vesel vsake napovedi od naših že znanih napovedovalcev.

Se strinjam.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

hrošč

Imam en predlog malo bolj tehnicne narave in sicer, ce bi se dalo v temi Napoved vremena omejit oz. zmanjsat stevilo postov na stran, ker ko odpres temo, se ti vse karte loadajo precej casa, precej nepotrebno da se ti naloadajo zadeve stare vec dni ali en teden. Tako bi se odpiralo manj kart naenkrat..

Vreme

@Skywarn in @Twister bi imel eno vprašanje za vaju. Zakaj pa potem ne pišeta v moderirano napoved vremena  oz kot je napisano v podnaslovu kar se le da resna napoved vremena??? Njen moderator pa je skywarn.si torej zakaj ta napoved ne zaživi, ali drugače povedano, ali tudi tam ni mesta za resne napoved, ali kaj. Res je, čisto prav dam Piskecu, tudi sam nič več ne razumem...

Pa mislim, da je na forumu še kar nekaj napovedovalcev, ki bi lahko skupaj z vama dvignila to temo, odločita pa se seveda lahko edino sami!!!! 

polo

@Vreme,da ne bo pomote.
@Skywarn je šele od danes moderator teh dveh tem.

Predlagam pa,da se pod moderatorje teh dveh tem vključi tudi Zevs napovedovalce oz. še koga,ki je sposoben koliko toliko resno napovedat vremensko situacijo.
Nekaj podobnega smo imeli na starem forumu,če se še kdo spomni.
Po moje bi s tem rešili en velik problem.

Pihe

Me je spodbodel @skywarn, da napišem še jaz nekaj na to temo teh famoznih pravil. Pravila so.Kazni za neodgovorno obnašanje na forumu, tudi. Torej ne vem čemu parlamentirat o nečem, zaradi česar sploh nismo na tem forumu!?
Kdor ga serje....ta mora pač občutit roko adminov.Brez velikih besed.Pik,pok,puf!In te ni več, če ne spoštuješ hišnega reda. :shrug:
Se pa zavedam, da je ta naš forum en grozen konglomerat, kjer se srečujemo in pišemo tisti, ki smo malce bolj podkovani v tem, do drugih, ki pojma nimajo.No teh sta dve skupini: prvi, ki se zavedajo tega in s hvaležnostjo prebirajo poste in komentarje onih ta prvih in se poskušajo ob tem čimveč naučiti in druge, ki z neizmerno lahkoto streljajo poste in v njih običajno pametujejo čez vse mere, zraven pa iz dneva v dan postajajo bolj predrzni in dražijo vse po vrsti.
Kaj narediti? Nimaš kaj dosti.Zasnova je pač taka, da je forum odprt za vse in ni drugega, kot da se poskušamo na njem odgovorno obnašat.
Za kršitelje pa je itak v pravilih napisano zdravilo. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

fredek

Če bi vsi, vložili toliko truda v napovedi, kot ste jih, da ste napisali te tri strani, se sploh nihče ne bi spraševal o kvaliteti foruma.

Jamrate kako je bilo nekdaj. Takrat je bilo boljše. Seveda, ukvarjali smo se z vremenom in povezanimi temami, sedaj pa se čedalje bolj ukvarjate z vsem drugim, samo z vremenom izgleda ne.

Forum je doživljal dobre, slabe, lepe in tudi hude čase. Tudi čase avtokracije in močno se bojim, da se ti časi vračajo.

Utrujen od kidanja snega in branja 3 strani postov, vam želim lep večer še naprej.

Capillatus

S tem da bi bila @Skywarn in @Twister moderatorja se čisto strinjam :icon_arrow:  :praise:

Citat od: max dne 16. Januar 2009, 14:04:09
Saj ko nastopi pomlad, potem poletje, nevihte in ko je jesen je pa vse lepo pošlihtano. :icon_arrow:
To je pa čisto res.
Tudi iz tega razloga sovražim zimo še bolj  :smash:
Pozimi je cel naval obsedencev z snegom in marsikdo od tistih sploh neve kako sploh nastane sneg :banghead:

Pa še zmeraj smo prišli skozi slabe čase ;) :icon_wink:

Astra

Pozdravljeni. Zelo kratek bom glede na te dolge poste pred mano.  ;D

Podpiram, da se definira za moderatorja tako Twisterja kot Skywarna. To si zaslužita iz preprostega razloga, ker se spoznata na sinoptiko in sta pri podajanju napovedi bila venomer analitična. Hkrati pa pozivam vse, ki se na karte spoznate, da pišete v temu primerno temo - napoved vremena ali napoved vremena - splošna debata. Druge teme, sploh smetišče pa ne prebiram večkrat, kot enkrat na mesec.

Pravila so jasna, samo nekaterih tem nismo koristili za pisanje. Vse ostale teme, razen smetišča pa bi morale pasti pod rigoroznejše oko administratorjev in moderatorjev. To pa je, vsak moderator oz. administrator mora skrbeti za svojo temo, če že ne vsak dan, pa vsaj nekajkrat na teden preleti skozi svoj del foruma in ga po potrebi počisti. Preprosto in hitro bo red na svojem mestu.

Gremo ZEVS-ovci naprej. Enako velja za vse forumaše.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Ciril

Glede napovedi in jokanju, nerešljiv problem, ki se pojavi vsako leto  :shrug:

Se je pa dejansko potrebno odločit, ali se bodo upoštevala pravila (opozorila, bananje brez milosti), ali pa bo texas še naprej. Problem je v nepreglednosti, ki se pojavi npr: nekdo objavi svojo napoved, sledi pa 10 ali 20 postov odobravanj ali oporekanj ampak brez argumentov, po možnosti samo s smeškoti. Ti pa se potem znajdi in išči šivanko v senu... Meni osebno bi bila debata v napovedi zelo všečna (poudarjam zelo), ampak argumentirana in podkrepljena s pravimi kartami (ne recimo slikovne napovedi tipa DHMZ, ali pa izgovor na sosedovo revmo...)

LP Ciril

piskec

Takole bomo naredili:

nekdo naj zbere različne predloge oz. želje kako naj bi bilo v nadaljnje na forumu. Kdo bo to bil, je meni vseeno, le strinjat se mora večina, da je to to.

Na občnem zboru nekje konec februarja bodo predlogi posredovani Upravnemu Odboru ZEVS, ki bo odločil o njih.

In taka bodi njihova volja!

Jaz sam se tega namreč ne grem več. Sto in stokrat smo že obdelali temo in pravzaprav imamo že zdaj natanko tako urejeno, kot si želite. Pa vam spet ni všeč. Ker se je lažje ukvarjat z drugimi, kot s samim sabo. Na žalost je tako, da ko ti sam narediš enkrat napako in si zato kregan/banan, se kar naenkrat spremeniš v gorečega privrženca blatenja adminov. Čeprav si jih prej zagovarjal.

Moderiranje velja v obe smeri, za vse. Moderatorji in admini so tisti, ki vodijo zadevo. Povsem jasno je, da so tudi osebni, vendar tako je, tako kot povsod drugod! Jokanja nimajo nobene zveze s Pravili temveč le s tem, da nekateri ne marajo tega, drugi drugega. Zato je problem le v tem, kdo je moderator. Te se pa da zamenjat.

In ja, fredek vam je povedal točno to, kar vam trobim že tri dni!

Cumulonimbus

Moj predlog pa naj se ga upošteva ali ne!

TWISTERja in skywarn.si/a se postavi na mesto t.i. "Global moderator/ja"

Potem bi bilo potrebno urediti to, da se za vsak subforum posebej najde po enega moderatorja, ki ima pravico oz. dolžnost urejanja samo tistega dela foruma za katerega je moderiran!

V temah, ki pristanejo v smetišču je dovoljeno vse, razen preklinjanja, sovražni govor proti kateremu od članov, provociranje, uglavnem vse kar spada v forumskih pravilih pod lažje kršitve foruma. Naj folk nabija poste, naj se zjoče tam, jaz sem se odločil, da itq ne bom več moderiral tistega dela foruma, ker karkoli sem naredil (pa sem se vedno držal pravil!)  je bilo narobe, zatorej tistega dela foruma niti ne bom več urejal, preletel ga bom nekajkrat dnevno, že zaradi tega, ker se notri najdejo na žalost tudi resneje spisane napovedi!

Jaz bom moderiral sobforuma Trenutno vreme ter Napoved vremena, tam mi "hišna pravila" dajejo vso pravico, da vse poste kateri na kakršenkoli način kršijo pravilo pobrišem in opomnim uporabnika, če je to potrebno oz. če se posti neprimerni posti v strokovnih temah, pogostokrat ponavljajo od enih in istih članov!

Glede sankcij pa takole, nič več stalnega ustnega opozarjanja, za lažje kršitve se izreče lepo zasebni opomin, če se lažja kršitev istega člana ponovi se v temi, v kateri je prišlo do kršenja forrumskih pravil uporabniku izreče javni opomin ob naslednjem prekršku pa bannn!

Najprej začasni, dnevni, tedenski, nato trajni in takrat je konec, brez zakaj to, zakaj ono, pravila so javna in vsakdo jih mora poznati in ob vpisu v forum se mora strinjati s pogoji uporabe foruma.

Toliko od mene, če se vam predlog zdi uredu povejte, če je kaj narobe, bi še kaj dodali pa tudi povejte, treba pa je forum spraviti na višjo raven že zaradi tega, da se "stari" člani vrnejo nazaj in da se količina strokovnih besedil na forumu poveča :icon_wink:

Lp Roman
Član ZEVS :)

Ciril

Še ena stvar glede napovedi (ki mene osebno sicer ne moti preveč, je pa dejansko včasih malo smešno):

Danes je npr. aktualno bližnje "sneženje". Pri tem lahko (v jokanju in komentiranju) prebereš kar nekaj postov, kjer piše, "padlo bo 5 do 10cm snega", pri tem pa se ne pove bistvene zadeve: KJE!. Torej, dajte pri napovedih ločit Slovenijo vsaj na osrenjo, zahodno in vzhodno, ker se to včasih razlikuje kot dan in noč, ali pa se napiše: pri meni bo ...

LP Ciril

kekec46

Sedaj mi je prišel na misel en predolg, kateri "bi" pripomogoče k lepši berljivosti trenutnega stanja ...
In sicer zgledalo bi nekako tako:

Oblačno, sončno oz. kar koli ...    // trenutno stanje neba in lahko zrraven še kaj napisno
Temperatura:                            // tukaj bi po nekem določenem vrstne redu nizali podatke ... in shema bi bila vedno ista
Pritisk :
Vlažnost :
.....

Tak sistem bi uporabljali vsi pri trenutnem stanju ... in če nimamo določenega podatka bi enostavno pustil prazno ... oz . ko bi bile padavine bi dodali ztraven lahko še mesečno komulativo ...

Saj razumete kaj hočem povedat ?

Lp