ZEVS Forum

vegetacija 2008

Začel/a blazek, 02. Marec 2008, 21:51:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Jablane bo treba pošpricat, jih že škrlup napada (slika2) :icon_exclaim:

blazek

Vem, da jih bo treba, sam ni časa.  :icon_smile:

MINIMAX

Borovnice so že, češenj pa letos niti za pest
MINIMAX
Lj-Polje

fisher

Citat od: MINIMAX dne 09. Junij 2008, 22:12:40
Borovnice so že, češenj pa letos niti za pest

Pri nas pa zgleda da bo nekaj češenj... Čez 1 mesec, ko bodo zrele  :icon_haha:

ŠTROMAR

Ja pa tudi borovnice so bolj redke, čisto drugače kot v časih naše mladosti. :icon_haha:

Ledeni

Pri nas letos češenj oh in sploh veliko. Samo tole vreme.  :icon_cry: :banghead: :banghead: Dež prejšnji teden jih je precej uničil- na eni češnji bolj mehke sorte je bilo kar 3/4 razpokanih in po dveh dneh tudi gnilih. Nov dež ki prihaja v četrtek, bo samo dokončal delo, tako da je obiranje in nažiranje v polnem teku.

Pihe

Citat od: Ledeni dne 10. Junij 2008, 21:01:11
Pri nas letos češenj oh in sploh veliko. Samo tole vreme.  :icon_cry: :banghead: :banghead: Dež prejšnji teden jih je precej uničil- na eni češnji bolj mehke sorte je bilo kar 3/4 razpokanih in po dveh dneh tudi gnilih. Nov dež ki prihaja v četrtek, bo samo dokončal delo, tako da je obiranje in nažiranje v polnem teku.

Zanimivo!Jaz imam na vrtu tri drevesa češenj.Cvetele so sicer manj,kot leto poprej, vendar je vseeno kar dobro kazalo.Sedaj, ko bi bilo treba dat kaj od tega v usta, ni na vseh treh drevesih NITI ENE same češnje!
Za tolažbo je vsaj jagod precej. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Jovi

To so slike moje češnje pri cvetenju tudi čebele so prihajale a na žalost so bili ravno tisti dnevi dokaj vlažni in čebel je na žalost manj kot pred leti in češenj ni.
Kdaj si bodo kmetje zapomnili da se poljščine šprica zvečer še posebej ogrščico!!Zakaj ubijajo naše bogastvo ki nam priskrbi da imamo hrano??Kmet=KMET. :suspicious: :suspicious:
Vsaj un ki šprica čez dan.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Capillatus

Tudi jaz sem kmet. Vendar ekološki in zato ne škropim  :icon_haha:

Drgač pa lepe slikce  :icon_wink: :icon_wink:

MaRkUš

Pri nas pa hruške cvetijo :bouncy:

Duzek

Se zgodi. Če bo zima kot lani jih boš pa spomladi obiral.  :icon_haha:

Pri nas pa se končujejo jesenske barva, saj je listja že veliko po tleh. Ni kaj narava se pripravlja na zimo. :icon_wink:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

kekec46

Citat od: Duzek dne 14. Oktober 2008, 21:27:02
Se zgodi. Če bo zima kot lani jih boš pa spomladi obiral.  :icon_haha:

Pri nas pa se končujejo jesenske barva, saj je listja že veliko po tleh. Ni kaj narava se pripravlja na zimo. :icon_wink:
no tudi pri nas že večina list natleh ...
ja upam, da to leto bo kej od zime  :icon_neutral:

Duzek

Kaj naredi veter, kot bi se zbudil v drugem kraju. Listja na drevesih skoraj ni več. Mi smo pripravljeni na sneg :bouncy: :icon_wink:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

maestro

Opazujem bukev v službi. Danes jo je čist "sleklo"  :icon_lol:
Škoda ker nisem imev fotoaparata s seboj danes, ko sem se peljov v službo. Cesta Ribčev laz-Ukanc je bila na nekaterih delih popolnoma prekrita z listjem. Toliko listja na kupu še nisem vidu. Zanimivo  :icon_biggrin:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

mihav

Še nekaj naše vegetacije ki smo jo pridelali letos...

Pa  nazdravje :beerchug: :beerchug:
Global warming is a lie;)