ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.03. - 15.03.2008)

Začel/a gradiščan, 01. Marec 2008, 07:33:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mamut

Vreme v Nevljah

dež s snegom oziroma včasih smo temu rekli beraški gnoj  :icon_biggrin: :icon_eek: :icon_haha:

temp. + 2 C

1010,6 hPa

85 % vlage

veter SV 17,2 km/h

dežja in nekaj krpic beraškega gnoja skupaj 15,5 mm

Zanimivo je tukaj pri meni nekaj drugega, na Špici nad Kamnikom 660m malo pocukrano, samo 3,5km severneje Tučna in Briše pa na višini 530m je pa  kar 10cm snega. :icon_eek: :surprised: :icon_haha:
Seveda je nad njima Vovar 940m točno na oni strani je pa Lazič ki pa tud nima veliko beline, na višini 490 m.Črnivec 902m ga je pa do sedaj namedlo približno 15 cm in cesta splužena in posuta. :icon_arrow:

blazek

V centru Ljubljane se vseskozi nekaj sili padat. Večinoma prevladuje dež, ko pa intenziteta naraste, pa celo za krajši čas sneži.

Zjutraj ko sem šel na faks, je celo sodra padala med dežjem. NA trenutke pa precej sunkovit veter, ki bi mi kmalu marelo odnesel.

Blagor tistim, ki so le dočakali sneg.

Menda ga v Ratečah noro siplje, po kameri sodeč, ga mora bit tam več kot 30cm. Tu je slika od 11.ure. :icon_eek:

pri URŠI tudi dobro sneži

Trojane

Podvin

zasipavanje Korenskega Sedla in.

Predela

Col

indijanc

Pojavljajo se snežne plohe oz. izgleda kot da veter od nekod prinese sneg...Gre za zelo debele snežinke, ki so že tako težke, veter pa jim da še dodatni zagon, tako da iz neba letijo kot najhujša toča poleti...Počasi se zdi, kot da bi lahko nekaj časa snežilo tudi v prestolnici malo bolj konkretno...

grizli

Podatki za Kočevje

-rahel dež s segom
-temperatura 2.1°C
-tlak 1010 hPa
-relativna vlažnost 91%
-padavine trenutno 1 mm; skupaj 9mm; sneg se prijemlje pri okoli 700 do 800 metrih
-veter 12.2 km/h; JV - 150°

lpP
grizli ma vas rad

Pihe

Po začetnem jutranjem šusu, ko je naprej ob nevihti sodralo in pol kakih 15 minut snežilo, se je zadeva vrnila v stari tok(no, manjka še močna burja, da bodo reči na svojem mestu :icon_exclaim:).Kakorkoli, slab vzhodni veter greje ozračje.Trenutno že na +3,0 in seveda nobenih šans za sneg.Je pa belo dobrih 50 višinskih metrov nad mano(na višini 530 m cca). Drugače na cesti proti Predelu.Tam že nad 20 cm frišnega. Tu pa 24,2 litra brezbarvnega. :icon_wink:
Padavine bi se morale sedaj v popoldanskem času na pregradah vzhodnih Julijcev in navzdol po dinaridih proti Gorskemu Kotarju okrepiti.Kraji  kot so Bohinj, Žiri, Idrija,itd. se bodo znatno okrepili.Ostali najbrž z dolgimi nosovi.Po planu. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

stog

Ha, končno sneži v pravem pomenu besede.
Nekje zmerno do močno.  (4cm/h (ob zmrznjenih tleh   :icon_rolleyes:))

blazek

KOt kaže se padavine na severu močno krepijo. PO Kamniško Savinjskih Aplah in Julijcih mora kar konkretno padat.

max

Tale radarska slika ne pomeni nič. Po njej sodeč, bi moralo v Celju kaj dol padat, je pa brez padavin že dobro uro in pol. :shrug:

gogx

Citat od: blazek dne 04. Marec 2008, 13:10:14
KOt kaže se padavine na severu močno krepijo. PO Kamniško Savinjskih Aplah in Julijcih mora kar konkretno padat.

Radar kaže tudi za moje kraje kar močne padavine ampak lahko iz prve roke povem da se nič ne dogaja. Ni niti dežja temperatura pa je narastla za 0,5c na +2,5c! Unih ?cm snega ki so ga napovedovali za Koroško ni videt!
Daj mi snega da si za hišo naredim 1 JUMP!!!!

Ciklon

Tale rumen pas zajema tudi moje kraje, kjer na redko padajo debelejše snežinke. Kolega iz okolice Tržiča pa pravi, da pri njih zmerno sneži.
Raj je v naravi :buttrock:

zigarrdo

Tem. se je ustavila pri +2.2 C

padavine pa zanemarljive, dobesedno rosi! Ima gdo veze na ARSU ali ima kakšno napoved za nadaljni potek... :icon_cry:
Everywhere you go you always take the weather with you

Elessar

Litija dež s snegom pri 1,5C. V ljubljani je dež s snegom pričel padati 11:40, počasi bo treba prešaltati na sneg se mi zdi!
Lp, Tilen

bajta

dez z snegom pri 2,5 stopinjah celzija. Dezemer je zal *spet* odpovedal, tako da cakam na kaksen sneg, da bo vsaj snegomer imel kaj poceti. Lahko, da bo pricelo sneziti sele proti poznem popoldnevu, ker se temperatura noce spustiti pod 2, intenziteta padavin je pa tudi skoraj zanemarljiva :) pada, rosi, nic...malce spet pada...bolj ne, kot ja...eh  :icon_question:

paradolf

Danes sem malo prej zaključil z delom.
Na poti domov sem šel čez Vodice in nato sp.Brnik.
Zahodno od Vodic se vidi pobeljeno, v samih Vodicah pa le nekaj sledi od verjetno jutranjega sneženja.
Takoj na severnem robu Vodic pa že vse pobeljeno. Ocenjujem na uč da je med 1-3 centimetri snega po travi. Ko sem prišel na ravnino briškega letališča se je v smeri kranja videla prava snežna zavesa. Na koncu piste proti Kranju je moralo lepo snežit.
Skromna snežna odeja se konča v Lahovčah in vPodgorju seveda ni sledu o snegu.
Se ga pa vidi kot je že Mamut napisal na Špici nad Kamnikom in v smeri Palovč kjer so lepe zavese.

V Podgorju oblačno in pada rahel dež s snegom. Trenutno +2.1°C kar je tudi Tmin. V pol ure je padla temp. za 0.4°C :icon_wink: Če bi le malo bolj padalo  :shrug:
Danes padlo do sedaj 16.2mm predvsem dežja.

Pozabil omenit da je precej vetrovno :icon_biggrin:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

lolcho

no pri nas je dež prešel v sneg ob 8.uri zjutraj od takrat pa zmerno sneži
na travi je snega približno 5-10cm :icon_wink:
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx