ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.03. - 15.03.2008)

Začel/a gradiščan, 01. Marec 2008, 07:33:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stog

Ob 22:30 sem nameril na travi 17cm snega na leseni klopci pa 18cm. 
Merilno mesto imam na 398m (zaokrožimo na 400m)
Razlika je z nadmorsko višino neverjetno velika!

Glede na prebrano in videno je sedaj v PG hribovju na 300m manj kot 1cm, na 350m 8cm, 400m 18cm, 500m 28cm, 900m 55cm?   :icon_eek:
Tako približno.   :icon_arrow:

Sedaj le še rahlo sneži pri 0,2°C.

Lazic

Citat od: Cumulonimbus dne 04. Marec 2008, 22:40:40
sneži snega cca. 5cm. drugače pa nam GFS 18Z namenja čez noč še nekje 4mm. padavin kar bi pomenilo zaradi mrzlega zraka v višinah in nižinah še od 5-10cm. snega, seveda tam kjer bodo padavine, predvsem Z ter S države :icon_arrow:

lp

Podobno pri meni...5-6cm snega,odvisno kje merim.Še vedno sneži,se je pa nekoliko umirilo.Dvomim da bo ponoči še kaj konkretnega padlo.

paradolf

No nisem šel še spat  :icon_biggrin:
Seveda moram sporočit da je pol ure nazaj kar močno snežilo in tudi malo pobelilo, sedaj pa nekje med rahlim in zmernim sneženjem. Ravno na meji nekako ko je vprašanje če se bo delala snežna odeja.
Temp. malo padla in je +1.1°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Tu pa svetovni nateg leta! 1832 snežink, ki so se razkropile v dvanajstih urah na površini par hektarov. S svojimi 450 metri smo bili kakih 70 metrov prenizko, da bi imeli vsaj 5 cm belega. Najhuje je pa to, da sploh ni pihala burja, ki običajno v takih primerih zaserje celotno sceno. Preprosto je samo curilo in nacedilo 26 litrov.In niti milimetra snega! Za ovinkom tja proti Predelu seveda situacija čisto nekaj drugega. Ampak jaz itak živim v Kaliforniji in jutri bi bilo dobro poflancat paradajz. :icon_kava:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kekec46

Citat od: Cumulonimbus dne 04. Marec 2008, 22:40:40
sneži snega cca. 5cm. drugače pa nam GFS 18Z namenja čez noč še nekje 4mm. padavin kar bi pomenilo zaradi mrzlega zraka v višinah in nižinah še od 5-10cm. snega, seveda tam kjer bodo padavine, predvsem Z ter S države :icon_arrow:
lp

no tle zahodu se že približuje ta fronta iz nad sredozemlja ... sam neverjamem da bo od 5-10cm snega .... saj bo verjetno zelo hitro prešla in ne bo dosti padavin
no to bomo vidli kasneje ....

LP

Cimet

Pri nas še vedno zmerno sneži. Ceste v naselju so zasnežene, debelina snežne odeje pa je kakšen mm nad 10 cm. Kar dober izplen, če vemo, da nekaj deset km bolj proti V (Kamnik) ni skoraj nič snega.  :icon_haha:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

polo

Pričelo je lepo snežiti,temperatura  pada in znaša 0,2°C, je pa lepo pobelilo,cca 3 cm.

snowflake

pravkar prišel iz lj, ob 23 snežilo konec celovške v smeri kranja, v kranju 4 cm snega, ne vem kje ste ga nekateri dobili 10 cm oz. 20 na mlaki pri kranju, čudno, padavine pojenjujejo, pri meni doma rahlo sneži, sicer '2.3 stopinje, a padavin ni več....no imamo pa rekord zime 14 cm....za ljubelj pa povem ju3
Snow4All!

Astra

Vrhnika ga ima točno 4cm ob polnoči, Logatec se bliža 15cm snega. Ob 22 je močneje snežilo. Temperatura vztraja okoli 0,5°C.  :icon_wink:

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

andro

Pri nas je do 16h namedlo 28cm, nisem šel pa po tem nič več ven, po občutku bi ga moralo biti približno pol metra. Pada še vedno. Ene tri urce nazaj so mi plužili pred bajto in vsaj 5 cm ga je od takrat zanesljivo še napadlo, če ne bolj 10... bi moral it pa prav ven pogledat, pa se mi, iskreno povedano, ne da. Morda jutri pripopam še kakšno slikco za rajcat vse tiste, ki se pritožujete, da pri vas ni bilo nič omembe vrednega :)

zimazakon

Citat od: andro dne 05. Marec 2008, 00:04:52
Pri nas je do 16h namedlo 28cm, nisem šel pa po tem nič več ven, po občutku bi ga moralo biti približno pol metra. Pada še vedno. Ene tri urce nazaj so mi plužili pred bajto in vsaj 5 cm ga je od takrat zanesljivo še napadlo, če ne bolj 10... bi moral it pa prav ven pogledat, pa se mi, iskreno povedano, ne da. Morda jutri pripopam še kakšno slikco za rajcat vse tiste, ki se pritožujete, da pri vas ni bilo nič omembe vrednega :)

To je to  :icon_wink:
Jutri nam nalimaj kakšno sliko :clap:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

zigarrdo

sneži

T = +0.6 C
Sneg se pa na žalost noče in noče prijemat saj sneg nese po zraku in je tudi že dokaj suh...zjutrj pomoje presenečenj ne bo  :shrug:

lahko noč
Everywhere you go you always take the weather with you

mihav

Dobro jutro :icon_biggrin:
T=-0.2°C
RH=84%
P=1013.8hPa
Debelina snežne odeje:5cm  :clap: :icon_wink: Končno smo jo dočakali!
Global warming is a lie;)

Mamut

Vreme v Nevljah

oblačno in posamezne snežinke :icon_wink:

temp. -0,3 C

1012,4 hPa

87 % vlage

veter  SV trenutno brezvetrje

padavine včeraj 18,1mm danes je zunaj 3 cm snega, po asfaltu kopno sneg je samo po travi.

matootam

Prebudili smo se v zeleno jutro, trava je tolko pocukrana kot bi bila slana....
Čakam 20+°C  :icon_wink: