ZEVS Forum

WMR 928

Začel/a kire, 09. Februar 2008, 15:02:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Nebomgabiksal

@ElBarto, imel 2 kosa pa nimam več (180€)
@TgT, jaz sem funte kar kupil na zalogo, ker je bil prehiter padec in bo šel zdele po moje gor. Tudi z Ameriko so fejst prjatli, ki so se končno znebili Busha. Računam na 20% donos v roku 2 mesecv  :laugh:

Če kdo kaj rabi od Oregona naj mi javi.

Edit: Pa v profiul si vpiši tvojo lokacijo.

TgT

Ti raj kakšno ceno postaje povej :) ne samo wmr928nx :)

urosh

No, ker mi postaja podpira še 3 dodatne senzorje (928) in gledam malo cene, me zanima če je še kdo interesent, da nabavimo tole:
http://www.radioworld.co.uk/~radio/catalog/thgr228-oregon-scientific-huger-extra-sensor-wmr928918-p-3897.html
Poštnina se seveda deli - sam bi najbrž vzel ene 2 ali 3 pa če je še kdo interesent, naj se mi javi tukaj ali a uros@jausovec.com

Lp

mzdk78

Citat od: Nebomgabiksal dne 05. Januar 2009, 07:03:42
A to jaz prodajam?  8)
Če prav vem, je novejši model WMR 200 (nasledil WMR 928?) in bi se pridružil ugodnemu skupinskemu nakupu!
Ali ima kdo že izkušnje s to postajo WMR 200?

Froš

Citat od: urosh dne 24. Januar 2009, 14:20:41
No, ker mi postaja podpira še 3 dodatne senzorje (928) in gledam malo cene, me zanima če je še kdo interesent, da nabavimo tole:
http://www.radioworld.co.uk/~radio/catalog/thgr228-oregon-scientific-huger-extra-sensor-wmr928918-p-3897.html
Poštnina se seveda deli - sam bi najbrž vzel ene 2 ali 3 pa če je še kdo interesent, naj se mi javi tukaj ali a uros@jausovec.com

Lp

Jaz sem interesent za nakup še enega senzorja, če si še za mi javi!
WMR 928-NX

blazek

Malo spremljam tele postaje WMR 928NX in vecina jih ima probleme s prenizko vlago. Ocitno nekaj steka termohigro senzor. Podobne probleme sem imel tudi sam s to postajo.

A so te problemi pri novejsi razlicici, WMR200, odpravljeni.? Se pojavlja podobno kot pri 928NX?

max

Citat od: blazek dne 12. Maj 2009, 15:35:41
Malo spremljam tele postaje WMR 928NX in vecina jih ima probleme s prenizko vlago. Ocitno nekaj steka termohigro senzor. Podobne probleme sem imel tudi sam s to postajo.

A so te problemi pri novejsi razlicici, WMR200, odpravljeni.? Se pojavlja podobno kot pri 928NX?

Pri meni je nižja vlaga od ostalih postaj v okolici samo takrat ko piha veter vzhodnih smeri :icon_rolleyes: , drugače mi pa normalno beleži. Možno je tudi da je toliko občutljiv, zato takšno skakanje med maximumom in minimumom čez dan :icon_question:

blazek

Temperatura ni problem, problem je, ker senzor skoraj vedno ob sončnem vremenu, kaže prenizko vlago, precej nižjo kot ostale postaje.

max

Citat od: blazek dne 13. Maj 2009, 17:23:43
Temperatura ni problem, problem je, ker senzor skoraj vedno ob sončnem vremenu, kaže prenizko vlago, precej nižjo kot ostale postaje.

Ja, to sem opazil, da v lepem jasnem vremenu kaše cca 15% nižjo vlago :icon_question:
A misliš, da bi bilo mogoče zamenjati sam senzor za vlago?, ker tega šmenta še nisem razdiral :icon_mrgreen:
Bom zahec dal enkrat notranji baro/hygro senzor v vremensko hiško, pa bom videl kaj bo tisti pokazal.
Če se bi dalo samo to zamenjati, bi pa bilo super :icon_rolleyes:

blazek

Bi blo super, samo dvomim, da se bo dalo to zamenjat.

Ciril

Na splošno vse WMR postaje kažejo prenizko vlago, sploh ko enkrat pade pod 40 ali 30%. Tudi drugi senzor ne bo dal boljših rezultatov.

LP Ciril

kire

Jaz imam v hiški za primerjat ročni vlagomer pa kaže precej enako kot postaja.
Nikoli ni razlike za več kot 5%.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

Pihe

Citat od: kire dne 13. Maj 2009, 21:39:00
Jaz imam v hiški za primerjat ročni vlagomer pa kaže precej enako kot postaja.
Nikoli ni razlike za več kot 5%.

Sam ti imaš ameriško WMR968 in ne 928NX. :icon_arrow: Možno,da je razlika? :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kire

Citat od: Pihe dne 13. Maj 2009, 22:01:03
Sam ti imaš ameriško WMR968 in ne 928NX. :icon_arrow: Možno,da je razlika? :icon_question:

Ja. No možno, da je res kaka razlika.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

Rock_Star

Hej!
Sem nov na tem forumu in se zanimam za postajo oregon WMR 928. Pa me zanima, kje se jo najbolj splača kupit, koliko sem gledal v je v tujini bistveno ceneje, sem pa tudi zasledil, da jo nekateru uporabniki ponujajo po "dobrih cenah",tako da.....
LP,sašo