ZEVS Forum

Vojsko 03.02.2008

Začel/a kire, 03. Februar 2008, 18:15:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kire

Novo zapadli sneg, ki ja zapadel preko noči me je prav prijetno presenetil v količini, in zato sem se odpravil na Vojsko.

Štartam od doma.Kar lepo zimsko vzdušje.Snega okoli 10 cm.Pridem v dolino le še za vzorec.Ves čas rahlo sneži.
Po približno 30 minutah vožnje preko Idrije.Prispem na nadmorsko višino okoli 450 m. Kjer  je bilo že lepo belo.Nekje 2-3 cm.

Snega res vsak meter višje več.Tako ga je bilo na nad.v. 650 m že 8cm.

In prispem izven gozda v manjši zaselek.Nadmorska višina okrog 750 m in snega že lepih 10 cm.

Tudi že kar precej zasnežena cesta.

In prispem na Vojskarsko planoto(Kočevše).4,5km pred centrom Vojskega. Nad. višina je okoli 930 m.Snega pa okoli 14 cm.

Pogled na zasneženo pokrajino proti Vojskem.Prava idila.

Pa še enkarat.Le kakih 50 m višje.Snega okoli 18 cm.Res zimsko je bilo na planoti. Pa še ves čas je rahlo snežilo.

Tik pod vrhom, snega okoli 21 cm.

In na vrhu, nekje na 1100 m. 25 cm snega. Res prijetno presenečenje.Pihal je zmeren vetrič in delal še dodaten občutek zime.Nekaj časa sem ostal v pravi zimski idili.Nato pa sem se pričel vračati nazaj.

Pridem nazaj v Kočevše.In slikam še proti Idriji.Prava zimska idila.

Sneg na drevesih.

In vrnitev nazaj v Idrijo.Pogled prav spominja na jesensko vreme,o zimi ni niti duha.Ni kaj nižine so pač nižine.

Vrnem se domov, kjer je 10 cm snega. Kar lepa idila pa, vendar proti Vojskem ni veliko.
Prav lepo se je nazaj spomniti Vojskega.
Ni kaj lep izlet je za mano.Drugič pa spet kaj gor če v dolini spet ne bo snega.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

Cumulonimbus

lepo si tole pofotkal, se vidi kaj delata nadmorska višina in orografija :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

ablak

Lepo, samo kakšna fotka bi lahko bila bolj v mejah normale za forum  max (800x600pix).
Kar precej beline se je nabralo, glede na porazne višine snega drugod po SLO. :icon_wink:

Lp

kire

Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

TWISTER

super slikce, redko dobimo slike iz tistega konca :icon_wink:

gradiščan