ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

alan

Citat od: jurepo dne 31. Januar 2008, 23:54:05
spanca zagotovo ne bo!

ostaja le dilema ali it pustovat ali spremljat to vremensko "burlesko"  :icon_question:

Hja, če boš šu pustovat boš še mogoče odgnal sneg  :shrug:

jurepo

Citat od: alan dne 31. Januar 2008, 23:55:54
Hja, če boš šu pustovat boš še mogoče odgnal sneg  :shrug:

težko verjamem, glede na karte  :icon_biggrin:

važno da me ne zamete, pa da se zbudim pod pol metra snega :icon_lol:

Mamut

Mare odlična predstavitev vremenske situacije(močno upam da niso nekateri od pogleda na karte kar dol padli od veselja) in kot je že sam povedal je res škoda ker kaže precej na mejno situacijo. :clap: :icon_wink:   
Pred leti je bila podobna zadeva in naj povem da je takrat v Logatcu padlo okrog 60 cm snega v Ljubljani je pa snežilo dva dni pa ga je skupaj padlo 5 cm ker je bila temperatura skoz na +1 in se  je sneg sproti topil.  :icon_arrow:
Vsekakor je pred nami ena zanimiva padavinska situacija tako deževna kot snežena in pa predvsem na smučiščih so lahko veseli te pošiljke. :clap: :drool:

TWISTER

Mare to je bila pa profesija...kaj bi dal da je res sneg v nedeljo, pa ne zato da bi bil, ampak zato ker na ARSO tako samozavestno dež napovedujejo :icon_rolleyes:
trenutni zagon je kar se tega tiče mislim malo slabši, oziroma bi res sneg prešel v dež, a to so vse detajli...vse skupak me malo spominja na situacijo iz novembra 2005, ko je bila topla advekcija skoz v naši bližini, na koncu pa nas je povozila... takrat je bila sicer situacija v nižinah malo drugačna, saj je šlo dejansko za inverzijo, ker nižin ni prepihalo in smo samo v  višine gledal kdaj se bo otoplilo, sedaj pa bi imeli v nižjih plasteh sv veter in konstanten dotok hladnega zraka, ali bolje povedano zadrževanje toplega zraka z morja... prav zanimivo bo spremljat vse to dogajanje in zdi se mi kot da se vsak dan neka nova motnja nariše... sedaj recimo ne bo dneva brez padavin vsaj do srede, še dva dni nazaj pa je kazalo padavine samo za soboto in par ENS-ov je kazalo še za torek neke padavine... no končno da grejo karte iz dneva v dan na boljše in ne slabše, pa vsi bi bili veseli če bi samo enake ostale  :icon_biggrin:
samo ena stvar mi pa res ni jasna... zakaj na ARSO tako samozavestno govorijo da bo po nižinah samo od 5 do 10cm...v 3eh dneh nisem nobene druge cifre za nižine slišal :shrug: ok razumel bi če bi dodali lokalno lahko tudi več ali kaj podobnega... no sej če se spomnimo marca lansko leto nam je Markovšek še 15min pred sneženjem rekel preden smo šli na chase da ga bo 10cm po strehah avtomobilov...zaključek ste sami videli, z nevihtami ga je padlo od 20 do 50cm in ne samo po strehah avtomobilov :icon_haha: