ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mihav

No fantje...sam sem delavec cestnih služb (pluženje) torej lahko pripravim zadeve da se bo plužilo. Pa še eno vprašanje je možnost orografije Pohorja. Sicer za koroško menim da ga bo padlo od 10-20cm zaradi tega ker smo le malenkost višje in obdajajjo nas visoka gorovja. V Soboto zvečer pa v lov za snežno odejo :icon_wink:
Global warming is a lie;)

H2o

Uff 12z je predvsem za zahodnjake super. Malo je prestavil ohladitev - za kaksno uro - vendar kaze padavine se celo nedeljo, ceprav kaze na visanje snezne meje. No ja bomo videli. :) Kaksno obsirnejso analizo boste pa ze drugi podali.  :icon_wink:

Jovi

H2o GFS je padavine podaljšal v nedeljo popoldan največja intenziteta naj bi bila v soboto proti večeru takrat,ko bo prišla ohladitev v višinah.Kar se tiče nedelje me je model presenetil.Ponavadi slabo kaže ampak vendarle meje sneženja ni znižal.Temperature so čez dan enostavno pod nočlo.Na 850hPa pa je temperatura prava za sneg torej,gospodje mogoče bo pa še v nedeljo padalo.Mogoče nas čaka metež do okoli 30cm če bo tako kot kaže.Pa vendar se držimo tega da je zemlja topla in da bi bil drug teden lahko topel.Zima za en teden torej :icon_biggrin: :icon_biggrin: komentarji
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

zimazakon

V nedeljo ni videti nikakršne otoplitve, pač pa obnovitev padavin iz juga :drool:

Brali ste evangelij po Arso-tu :praise:

Navsezadnje tudi GFS kaže nekaj takega :icon_arrow:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

zimazakon

Citat od: Jovi dne 31. Januar 2008, 17:19:27
H2o GFS je padavine podaljšal v nedeljo popoldan največja intenziteta naj bi bila v soboto proti večeru takrat,ko bo prišla ohladitev v višinah.Kar se tiče nedelje me je model presenetil.Ponavadi slabo kaže ampak vendarle meje sneženja ni znižal.Temperature so čez dan enostavno pod nočlo.Na 850hPa pa je temperatura prava za sneg torej,gospodje mogoče bo pa še v nedeljo padalo.Mogoče nas čaka metež do okoli 30cm če bo tako kot kaže.Pa vendar se držimo tega da je zemlja topla in da bi bil drug teden lahko topel.Zima za en teden torej :icon_biggrin: :icon_biggrin: komentarji

Zima se po nekajdnevnem premoru vrne 9. februarja in to v vsem svojem sijaju :drool:
Vsaj tako kaže :shrug:
Pa tudi tako preklemano daleč ni , da bi bilo nemogoče :icon_arrow:

Komentarji ...:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Jovi

Citat od: zimazakon dne 31. Januar 2008, 17:28:40
Zima se po nekajdnevnem premoru vrne 9. februarja in to v vsem svojem sijaju :drool:
Vsaj tako kaže :shrug:
Pa tudi tako preklemano daleč ni , da bi bilo nemogoče :icon_arrow:

Komentarji ...:

Vidiš,nisem pogledal tako daleč ker žal ne zaupam toliko modulom tako v naprej.Ampak bom pogledal.Upajmo da res vsaj februar nekaj da od sebe kar je potrebno :icon_biggrin:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

blazek

Vrjetno se obeta kar precej snega na zahodu in SZ Slovenije. Saj jim GFS namenja res zelo veliko padavin.

Cumulonimbus

12Z zahodnjakom namenja snežno bombo, kot sem že nekajkrat povedal bo dokaj močan JZ veter v višinah poskrbel za nabijanje vlažnega zraka iznad sredozemlja na pregrade Z slovenije, prišlo bi do nastanka orografskega tipa padavin... mislim da bi po 12Z realno lahko pričakovali 50cm+ snega :icon_arrow: bistvene otoplitev ni na vidiku v nedeljo čez dan, tak da zahod in delom center slovenije bo po trenutnem zagonu zasulo :icon_eek:

p.s. na žalost je to zagon z najmnaj vztopnimi podatki :shrug:

lp
Član ZEVS :)

Mamut

Zimazakon mal prehitevašse še niso zmenili niti za pustno soboto, kje je še tadruga 9 februarja :icon_biggrin: :icon_lol: :icon_lol:

blazek

Vojsko bi lahko dobilo ogromno snega. NEbi se čudil, če ga bo tam zapadlo 50-75cm. Precej ga bo vrjetno tudi v Bohinju in pa Ratečah. Bohinjski greben je pa razred zase. MOgoče ga lahko na Voglu še zaradi orografije rukne okrog metra. :shrug:.

matootam

Od nedeljskega popoldneva naprej bo pretoplo v višinah za sneg do nižin po teh kartah! Sigurno!  :suspicious: Ne vem, zakaj vsi vidte sneg celo nedeljo, če pa je -1°C na 850hPa!?

zimazakon

Citat od: Mamut dne 31. Januar 2008, 17:45:43
Zimazakon mal prehitevašse še niso zmenili niti za pustno soboto, kje je še tadruga 9 februarja :icon_biggrin: :icon_lol: :icon_lol:

Ja sej vem, samo si nisem mogu pomagat, pa sem kar čveknu ,ker tako lepo zgleda :icon_redface:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

zimazakon

Citat od: matootam dne 31. Januar 2008, 17:48:56
Od nedeljskega popoldneva naprej bo pretoplo v višinah za sneg do nižin po teh kartah! Sigurno!  :suspicious: Ne vem, zakaj vsi vidte sneg celo nedeljo, če pa je -1°C na 850hPa!?

Na 850hPa je -1° C, na dveh metrih pa ravno tako. Vsaj jaz tako vidim na GFS temperaturah za nedeljo :icon_arrow:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

matootam

Citat od: zimazakon dne 31. Januar 2008, 17:54:30
Na 850hPa je -1° C, na dveh metrih pa ravno tako. Vsaj jaz tako vidim na GFS temperaturah za nedeljo :icon_arrow:
Saj pravim, da je -1 zgoraj in spodaj, samo nevem če bo to dovolj? Čeprav se verjetno res sneg ne more stopit, če je skos pod nulo :D Sorry, nekaj sem zamutil.
Na Dolenjskem pa sigurno dež v nedeljo!

Edit: Pihe, ravno na to sem nekako apeliral :)

Pihe

Citat od: zimazakon dne 31. Januar 2008, 17:54:30

Tudi pri zadnjem večjem poslabšanju so bile nianse VMES! Popušili smo, ker je plast med 700 do 1100 m zatrokirala in je bila preveč ogreta(nad ničlo).In enako se zna zgodit tudi tokrat, ampak govorim na pamet, ker se še nisem posvetil v detajle. :icon_redface:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si