ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

Mare svaka čast za tole analizo...sem ravno hotel na malico a potem vidim tole in seveda se je malo zavleklo :icon_wink:

gradiščan

skywarn.si  :praise:

Odlično razloženo..  :icon_wink:

domenz

Me je že skywarn negiral in razložil!
:clap: :icon_arrow:
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

black_rider

kristijan

Skywarn.si, tole je za pravo pohvalo in ne za en pir ampak za gajbo!!!  :clap: Twister tudi meni je premaknil malico :icon_haha: Tole si naj preberejo na ARSO

Pihe

@domenz.Mislim, da bo pri Avstrijcih čisto neka druga situacija, kot pri nas.Pri njih se bodo primerne razmere za sneženje ustvarile namreč šele takrat, ko bo fronta pri njih že mimo. Pri nas je pa na mikrolaciji pričakovati smodniško mešanico za obilno sneženje: JZ v višinah, SV na 850Hpa.Njih bo tudi od začetka prepihoval južni fen, ki jim bo snežno mejo nateral kar visoko.
Skratka, situacija pri njih ne bo enaka. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

No takole izgleda ko si Mare vzame čas  :icon_wink:

Za konec pa dodam le tole slikco GFS-ja. Podoben scenarij z globjim cikolonom za 9. februar.   :icon_biggrin:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

umetnik

Vse pohvale skywarnu tud z moje strani  :clap:

robi14

Svaka čast za tole... biblija, ki jo moramo vsi prebrati in se iz nje učiti še ZELOOO dolgo!
Bravo skywarn.si...  :clap: :clap: :icon_wink:

stog

Skywarn (Mare) itak nima neke res prave konkurence za takele napovedi tule.  :icon_arrow: Čestitke jasno.  :clap:
Naužimo si najboljše trenutke letošnje zime, kajti to je dan D za vse snegoljube in lahko tudi zadnja možnost za konkretno snežno odejo.
Veliko upanje za konkreten sneg je zdaj že pravi praznik.  :surprised:
Tule bi rekel, da bo padlo kakšnih 15cm. Ablaku se pa tudi že kar dobro smeji trojka v št. cenitimetrov + še ena številka. :icon_wink:

florjo

Off.:
-------------
Hmm, zelo pregledna in poučna razlaga zanimive vremenske situacije.
Hvala Skywarn, bom mogel kar večkrat prebrat.  :clap: :icon_wink:
Če bi živel bliže meni, bi te vsak dan moril z vprašanji. Tko pa, no
maš srečo ...  :icon_smile:

Gorazd

Po prebranem lahko torej Kanin, Vogel in Snežnik kasirajo preko pol metra snega.

Mejte se radi

alexkp

ne pol metra okoli enega metra skoraj zagotovo :icon_wink:

gregaM

Mene me zanima, ali je kaj resnice na tem, da po tem sneženem vikendu ne bo več snežnih apdavin cel mesec februar in bo samo suho vreme  :icon_confused:

Hvala za odgovor, očitno je da bo pustna sobota snežena sobota.

Kot vidite živim v občini Loška dolina - notranjska in to zna fasat pol metra mokrega snega. Fešta me čaka.

kristijan

Citat od: gregaM dne 31. Januar 2008, 13:57:16
Mene me zanima, ali je kaj resnice na tem, da po tem sneženem vikendu ne bo več snežnih apdavin cel mesec februar in bo samo suho vreme  :icon_confused:

Hvala za odgovor, očitno je da bo pustna sobota snežena sobota.

Kot vidite živim v občini Loška dolina - notranjska in to zna fasat pol metra mokrega snega. Fešta me čaka.

Pa kje dobite te čenče, saj ne moremo govoriti kaj bo čez 10 dni, kje šele za cel mesec....Še dva dni nazaj ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem ciklončku okoli 9.01. sedaj pa je že na kartah, tako da takšnih vprašanj nikar, ok?!